Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind.Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Nieuwsbrief coöperatie Zuidenwind

Impuls aan duurzame energie in Limburg

Wij (Lim)burgers gaan de eerste burgerwindmolen van Limburg bouwen. We noemen de windmolen nu de 'Vijfde windmolen', omdat er al vier windmolens staan in windpark Neer. Op en vlak na de afgelopen Algemene Ledenvergadering van 7 februari hebben de leden al €173.500 geinvesteerd. Het verslag van deze ALV ontvangt u binnenkort. In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over de achtergronden, de plannen en hoe u zelf mee kunt helpen om meer leden te werven.

Wilt u ook investeren in de 'Vijfde windmolen'? Daarover vindt u alles op de website van Zuidenwind.

En hier komt hij te staan, de Vijfde windmolen

Achter de drie bestuursleden, ver in het weiland, draait straks onze nieuwe windmolen. De planning van de ‘Vijfde windmolen’ is in grove lijnen bekend. Het bouwteam van Zuidenwind is al druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw. We plannen nu dat de wieken deze zomer al draaien. Lees hier meer over de planning.

Foto: het bestuur van Zuidenwind, v.l.n.r. Gerard Jansen, Albert Jansen, Siward Zomer
 

Iedereen is campaigner

Des te groter de coöperatie, des te meer duurzame energie we in Limburg kunnen realiseren. Een coöperatie kan groeien doordat leden enthousiast zijn en het verhaal verder vertellen. Dat kan op vele manieren. Ieder kiest wat bij hem of haar past. Daarom een oproep aan u allen om:
- Te vertellen over Zuidenwind aan vrienden en familie
- Deze nieuwsbrief door te sturen
- Zuidenwind te liken en te sharen op Facebook
- Zuidenwind te volgen en te retweeten op Twitter
- Mee te doen in het campagneteam, mail naar info@zuidenwind.org
- Bekenden een whatsapp of e-mail te sturen met deze link: Lid worden

Coöperaties helpen elkaar

De 'Vijfde windmolen' bouwen we samen met Meerwind en De Windvogel. De drie coöperaties hebben de krachten gebundeld, om zo voldoende kennis en middelen voor de bouw van de windmolen te hebben. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u in het artikel Vol vertrouwen een windmolen bouwen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's als ik mijn geld inleg? Waait het wel hard genoeg in Limburg? Waar gaat de stroom uit de windmolen naar toe? Waaronder valt de lening bij mijn belastingaangifte? Lees de antwoorden op veelgestelde vragen.
Copyright © 2015 Cooperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen