Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind.Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Nieuwsbrief coöperatie Zuidenwind

In deze nieuwsbrief willen we alvast de volgende Algemene Ledenvergadering op 2 september aankondigen. U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging met de locatie en  agenda. De ALV begint om 19.30. Het aantal leden van Zuidenwind groeit gestaag. Wij hebben nu 133 leden. Met de start van de exploitatie van de nieuwe turbine wordt het nodig het werk van de coöperatie Zuidenwind goed te organiseren. Iedereen kan daar zijn bijdrage aan leveren. Het bestuur wil graag een Financiële Commissie, een Technische Commissie en een Commissie Communicatie en Voorlichting (Campagneteam) instellen. Heeft u interesse neem dan contact op.

Wij zijn blij met het besluit van de gemeenten Leudal, Weert en Nederweert, om alleen medewerking te geven aan nieuwe windplannen wanneer die voor een substantieel deel in eigendom zijn van burger-coöperaties  zodat de winst uit de exploitatie van de windenergie ten goede komt aan de lokale gemeenschap. Lees hier verder.

Verder nodigen wij alle leden uit om een bezoek te brengen aan de bouwplaats op vrijdag 17 juli. Op of rond die dag worden de wieken gehesen, als de weersomstandigheden het toelaten. Aanmelden kan via info@zuidenwind.org.

En help jij mee om onze Windcafés in Roermond en Weert te promoten? Hang dan een poster voor je raam. Je vindt deze posters op onze website. Wel zelf even uitprinten graag!

Gemeenten Leudal, Weert en Nederweert gaan op zoek naar mogelijke locaties voor windenergie

De colleges van burgemeester en wethouders van Leudal, Weert en Nederweert willen samen op zoek gaan naar mogelijke locaties voor de ontwikkeling van nieuwe windparken in de regio. Hierbij wordt uitgegaan van een profijtplan waardoor de winst die voortkomt uit de opgewekte windenergie ten goede komt aan de lokale gemeenschap. Binnen het Interprovinciaal Overleg is de afspraak gemaakt dat Limburg bijdraagt ... lees hier verder.

Een burgerwindmolen voor Roermond; hoe werkt dat?

De energiecoöperaties RoerOmEnergie en Zuidenwind nodigen de inwoners van Roermond uit om op woensdagavond 10 juni naar het windcafé in het Groenhuis te komen. Ook in Roermond is het mogelijk om windmolens voor en door burgers te bouwen, volgens windmolen-expert Frits Ogg. “Een windmolen bouw je niet zomaar, maar het is niet onmogelijk want vele burgers zijn u al voorgegaan. Ook een kleine windmolen behoort tot de mogelijkheden, maar de moderne grote machines van tegenwoordig zijn veel rendabeler en daarmee halen we de duurzame energie doelstellingen.“

Programma: zie onze website. Locatie: Groenhuis, Godsweerderstraat 2, Roermond

Excursie 'De wieken de lucht in'

Op vrijdag 17 juli is het mogelijk om onder begeleiding van het bouwteam de bouwplaats te bezoeken. Medio juli worden de wieken aangeleverd en wij verwachten dat ze op 17 juli worden gemonteerd; dit is het meest spectaculaire moment tijdens de bouw. Meer informatie vindt u hier. Aanmelden via info@zuidenwind.org. Helmen verplicht!

Help mee leden te werven met onze kortingsactie

Tot eind 2015 hebben we een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden: bij het lidmaatschap van Zuidenwind van €50 krijgen nieuwe leden tijdelijk het lidmaatschap van hun lokale cooperatie een jaar lang gratis kado. Waardoor je direct kunt investeren in Limburgse windenergie via Zuidenwind en daarnaast extra kunt profiteren van de voordelen van de Limburgse energiecoöperaties. Lees hier meer over de actie.

Copyright © 2015 Cooperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen