Copy
 
PRESSMEDDELANDE

På Sveriges Konstföreningars förbundsstämma i Karlstad den 20 maj utsågs Grazyna Kulpa till Christina Jutterströms fond stipendiat 2017.

Motiveringen löd:

Sedan Grazyna Kulpa 2005 blev ordförande för Galleri Lyktan har hon med stort engagemang lyft fram Skogås och gett förorten en plats på kulturkartan.

Genom sitt sätt att med stor glöd och ständigt nya idéer leda verksamheten har Grazyna Kulpa lyckas göra Galleri Lyktan till en unik mötesplats för konst, konsthantverk och musik. Föreningen har under åren både visat många intressanta utställningar och inbjudit till en inspirerande och rolig programverksamhet ständigt fylld av engagerande event och stimulerande möten med konstnärer, författare och musiker.

Genom sitt öppna och generösa sätt har Grazyna Kulpa blivit en sammanhållande länk för konst och kultur i Skogås. Hon har skapat en levande verksamhet och ett socialt nätverk över gränserna i samhället.”

Om stipendiet

Genom en donation från Sveriges Konstföreningars tidigare förbundsordförande Christina Jutterström delas vartannat år ett stipendium ut till "en kreativ och driftig konstföreningsledare som arbetar på ideell basis i konstföreningsrörelsen för dess utveckling och fortlevnad."

Bildtext: Grazyna Kulpa och landshövding Kenneth Johansson. Foto: Emma Månsson

Läs mer om Christina Jutterströms stipendium.

Copyright © 2017 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp