November 2015

Nystart av våra digitala klassrum

Virtuellt kunskapsutbyte mellan svenska och indiska skolklasser i temat jämställdhet och mänskliga rättigheter

Våra digitala klassrum går tillbaka till 2013 då vi först lanserade projektet genom en testperiod med ett fåtal skolor i Sverige och Indien. Projektet var då utformat så att fokus låg på ett generellt kultur- och språkutbyte med diskussioner och uppgifter inom olika teman. Sedan testperioden avslutades och vi påbörjade utvärderingen av projektet, har vi fått mycket uppmärksamhet och intresse för denna innovativa satsning och ämnar nu återuppta arbetet med en starkare grund och mer specialiserade riktlinjer.Det mest framträdande hindret under testperioden låg i kommunikationen med klassen och dess ansvariga hos Pratham i Indien, till stor del orsakat av bristande Internetuppkoppling med påföljande förseningar. För att på bästa sätt tillgodose dessa faktorer och förebygga potentiella framtida hinder, har vi nu påbörjat en förundersökning inför återupptagandet av vår digitala undervisning.

I skrivande stund befinner sig Julia Sigvant i Indien där hon i samband med sin kandidatuppsats studerar vilka attribut och förhållanden som vore mest gynnsamma för projektet; från placering till organisationsnivå och hjälpmedel.

I enlighet med årets fokus på kvinnor och barn, ämnar vi  utveckla den kulturella diskussionen till frågor om jämlikhet och mänskliga rättigheter. Således kan vi komplettera vår moderorganisations lokalkännedom och expertis i grundskoleutbildning med en översikt av den intensiva diskursen i detta ämne som är så framträdande just i Sverige.

Hur denna process fortgår och hur det nya projektet slutligen utformas kan ni följa under vintern och kommande vår!
Glad Diwali från oss i Pratham Sweden!

Vi är nu mitt i den hinduiska ljusfestivalen Diwali som firas i tecknet av ljusets seger över mörker; av det goda över det onda. Detta i ära av rikedomens gud Lakshmi, samt legenden om Rama och Sita. Under högtiden lyses hus och gator upp av oljelampor, färg och fyverkerier; familjer kommer samman och presenter delas ut.
Ordet till vår praktikant Irina
 
Irina jobbar till vardags som rekryteringsspecialist och har tidigare erfarenhet av bl a ledarskap, coachning och försäljning. Hon drivs av kunskap och utveckling och gillar sociala medier samt att hjälpa människor. 
 
"Utbildning är det som kan förändra världen tror jag och därför kändes det rätt att engagera mig i Pratham. Jag uppskattar att organisationen är transparent och har tydliga mål. Dessutom är den lokalt förankrad - både för mig och för ändamålet - vilket är viktigt. Jag ser fram emot att driva projekt tillsammans med dessa klippor och på så sätt göra oss mer synliga i Sverige". 

En hälsning från Share Your Strength

Ett stort tack till alla er hjältar som delade er styrka med oss i lördags vid vårt träningsevent i Stockholm! Vi är otroligt glada över all positiv respons!

Tillsammans samlade vi in över 8000 kr som kommer gå till flickor och pojkars utbildning i mänskliga rättigheter och jämlikhet, liksom till Prathams förebyggande och rehabiliterande projekt.

I dagarna kommer fler bilder att läggas ut på vår Facebooksida, så glöm inte att gå in och ge oss en like så du inte missar publiceringen! Här kommer ett litet urval från dagen:

Pischa (till vänster) ledde dagens första pass.


Amanda från GRL PWR STHLM föreläste om psykisk hälsa medan vi smaskade på våra Veggie Raw Boxes från Garant Catering.

Andra passet gick i en innovativ form av löpning där deltagarna fick göra parachute sprints, ledda av Sofie Bellis (på bilden).


Johanna, också kallad DetoxLife (i mitten), ledde dagens sista pass: yoga!


Återigen: ett stort tack till alla våra hjältar!

Ledig tjänst: eventkoordinator

Vi söker ännu fler eldsjälar som vill hjälpa oss växa! Är du intresserad av att arbeta inom en frivilligorganisation/välgörenhet? Dessutom inom en organisation som är i tillväxtfas? Pratham Sweden är en dotterorganisation till Indiens största utbildningsorienterade NGO, Pratham. Tillsammans arbetar vi för att förbättra utbildningskvaliteten i slum- och landsbygdsområden från grunden över hela Indien.

Från Sverige bidrar vi främst med lokalt insamlade medel, men även idé- och kunskapsutbyten. Vi är idag en liten organisation med en styrelse på 6 personer, men med stora ambitioner att växa för att kunna bidra desto mer.

Vi söker just nu en praktikant med ansvar över nya event och insamlingar. Mer specifikt kommer rollen innebära att stödja den sittande styrelsen i planering, koordinering och genomförande av mindre och större projekt. Då projekten är av både kortare och längre karaktär, kommer uppdraget att uppta ojämnt antal timmar per vecka, dock inte mer än 8 timmar i genomsnitt.

Vi ser gärna att du är student/har annan huvudsysselsättning vid sidan om, att du har påvisat intresse för välgörenhetsfrågor och/eller har arbetat på frivillighetsbasis tidigare. Tjänsten medför en chans till fortsatt samarbete inom organisationen och en god inblick i välgörenhetsfrågor.

Tjänsten är obetald/på frivillighetsbasis.

Vid intresse, skicka din ansökan, med CV och ett kortare personligt brev, till magdalena.krysiak@prathamsweden.org. Eventuella frågor skickas till samma adress.

Vi ser fram emot din ansökan!
 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Copyright © 2015 Pratham Sweden, All rights reserved.


Vill du ändra inställningarna för detta mail?
Här kan du uppdatera dina inställningar eller avanmäla dig från utskicket.

Email Marketing Powered by Mailchimp