Nyhetsbrev #4
Pratham Sweden
Every Child in School and Learning Well

 
En till flicka kan nu lämna barnarbetet och göra sig tillrätta i skolbänken
- och det är helt och hållet tack vare er!
 


Under de senaste veckorna har vi arbetat med en kampanj i våra sociala mediekanaler för att kunna försäkra ytterligare en flickas resa från barnarbete till skolbänk, genom the Education Sponsorship Program som årets donation gick till.

Genom swishdonationer har våra hjältar kunnat ta en eller flera platser bland det virtuella donationsklassrummets 30 platser. Vi är nu otroligt glada att kunna meddela att vi har fyllt klassrummet och nu kan stödja en nionde flickas resa från barnarbete till skolbänk!

1500 kr per barn är allt som behövs för att göra denna resa möjlig med alla steg på vägen, från att försäkra föräldrar och samhälle om att barnen är säkra med Pratham, att barnens skolgång är en otroligt viktigt investering som inte alls är omöjlig - även i detta fattiga område med läs- och skrivkunnighet bland flickor på 0.09%, till den praktiska processen att förbereda ett barn för skolvärlden.
 
TACK!

 
Vi välkomnar en ny styrelseledamot
Irina Backman
 
Vid årsmötet den 21 juni valdes en ny styrelseledamot in i Pratham Swedens styrelse: Irina Backman. Övriga ledamöter sitter kvar på sina poster. Irina har under en längre tid varit en aktiv medlem i organisationen och har assisterat styrelsen i dess arbete. Nu välkomnar vi henne med öppna armar till den nya posten som projektkoordinator och sekreterare!
 
2016/2017 års styrelse ser således ut som följer:


Ingrid Eelde Koivisto: Ordförande
Magdalena Krysiak: Vice Ordförande (t.f. ordförande till våren 2017)
Aleksandra Dennier: Kassör
Irina Backman: Sekreterare, Projektkoordinator
Angelica Lindqvist: Marknadskoordinator
Natali Phalén: Juridisk Samordnare
 
Kort från årsmötet

 
Årsmötet följde agendan som utgått med kallelsen. Verkamheten från året som gått godkändes, med förslag från styrelsen för det kommande årets verksamhet likaså. På grund av en saknad underskrift från revisor kunde dock inte årsredovisningen godkännas vid tidpunkten för mötet, utan ett extrainsatt årsmöte inrättades veckan därpå efter att denna underskift kommit oss tillhanda där redovisningen slutligen godkändes officiellt. Protokoll från mötena kommer inom kort att återfinnas på hemsidan i sin helhet.
 
Glad sommar!