Pratham Sweden
Every Child in School and Learning Well

En hälsning från gårdagens idésprudlande workshop. Från vänster: Marknadskoordinator Angelica, sekreterare Sara, ordförande Ingrid och ekonomiansvariga Aleksandra. Frånvarande: Vice ordförande Magdalena och juridiska samordnare Natali.

 
Tack för ännu ett fantastiskt år fyllt av framsteg och utveckling!

Vi i Pratham Swedens styrelse önskar Er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Det fantastiska gänget drivna och idésprudlande tjejer som deltog i vår workshop den 22/12.


Brainstorming session & workshop om vårt arbete

Den 22:a december samlade Pratham Sweden ett gäng drivna och kreativa unga tjejer från olika studie- och yrkesbakgrunder till en workshop & brainstorming session med vår framtid på agendan. Under kvällen diskuterades bland annat hur kommande års marknadsplaner bäst skulle kunna utformas genom analys av våra styrkor och svagheter, vår framställning i tryck och media, samt möjliga framtida event och samarbeten.

Vi vill rikta ett stort tack till våra deltagare! Resultatet av kvällen kommer ni att kunna följa under det kommande årets verksamhet.

 
Svensk Insamlingskontroll: Vårt 90-konto

Äntligen är de sista detaljerna färdigställa och vi kan meddela våra nya kontouppgifter. Nu går det även bra att swisha till oss!

Låt alla barns rätt till en kvalitativ utbildning bli din julgåva i år. Hjälp oss försäkra 'Every Child in School and Learning Well'.

Swish: 123 2404 630
PG: 900486-2
BG: 900-4862

 


David Batra på besök hos Pratham i Indien

Förra hösten hade vi äran att presentera David Batra som huvudunderhållning under vår första Pop-Up Fundraiser, den gången på Södra Teatern i Stockholm. David visade redan då stort intresse för Prathams verksamhet, och hälsade tidigare i år på barnen i en av Prathams Learning Hubs, Learning Centres och skolbaserade biblioteksprogram.

Learning Hubs är riktade till barn i åldern 3-12 år för bland annat förskolestudier, tidig läsning och räknekunskap samt stödklasser för de äldre barnen.


Learning Centres tar emot barn i åldern 3-16. Som tillägg till de tidigare nämnda programmen, finns här även ämnesspecifika kurser i exempelvis matematik, engelska och naturvetenskap, liksom datakunskap. De senare för de äldre barnen.

Det skolbaserade biblioteksprogrammet är utvecklat för barn mellan 8 och 11 års ålder i samarbete med 'the Municipal Corporation of North and East Delhi Schools' och lägger sitt fokus på just biblioteksrelaterade aktiviteter för dessa barn i årskurs 1-5 för att uppmuntra läsning och fördjupade kunskaper bland barnen.

I alla programmen delas barnen in i grupper baserat på deras kunskapsnivå för att på ett effektivt sätt kunna skräddarsy aktiviteterna för elevernas utveckling. Resultaten mäts sedan genom för- och efterundersökningar.


Börja det nya året med en fantastisk resa tillsammans med oss - sök till eventkoordinator!

Vi söker ännu fler eldsjälar som vill hjälpa oss växa. Är du intresserad av att arbeta inom en frivilligorganisation/välgörenhet? Dessutom inom en organisation i tillväxtfas? Pratham Sweden är en dotterorganisation till Indiens största utbildningsorienterade NGO, Pratham. Tillsammans arbetar vi för att förbättra utbildningskvaliteten i slum- och landsbygdsområden från grunden över hela Indien.

Från Sverige bidrar vi främst med lokalt insamlade medel, men även idé- och kunskapsutbyten. Vi är idag en liten organisation med en styrelse på 6 personer, men med stora ambitioner att växa för att kunna bidra desto mer.

Vi söker just nu en praktikant med ansvar över nya event och insamlingar. Mer specifikt kommer rollen innebära att stödja den sittande styrelsen i planering, koordinering och genomförande av mindre och större projekt. Då projekten är av både kortare och längre karaktär, kommer uppdraget att uppta ojämnt antal timmar per vecka, dock inte mer än 8 timmar i genomsnitt.

Vi ser gärna att du är student eller har annan huvudsysselsättning vid sidan om, att du har påvisat intresse för välgörenhetsfrågor och/eller har arbetat på frivillighetsbasis tidigare. Tjänsten medför en chans till fortsatt samarbete inom organisationen och en god inblick i välgörenhetsfrågor.

Tjänsten är obetald/på frivillighetsbasis.

Vid intresse, skicka din ansökan, med CV och ett kortare personligt brev, till magdalena.krysiak@prathamsweden.org. Eventuella frågor skickas till samma adress.

Vi ser fram emot din ansökan!
Snart lanseras den nya hemsidan!

... Här kommer en liten tjuvtitt.


Under hösten har vår praktikant Stefan arbetat med utvecklingen av vår hemsida och vi är otroligt glada över att meddela att den kommer lanseras inom de närmsta veckorna! Under tiden som de sista detaljerna färdigställs så har den gamla sidan inaktiverats, men ni kan fortfarande följa oss via vår sociala media och rikta eventuella frågor till oss på info@prathamsweden.org.
Engagera dig!
 

CSR-möjligheter hos oss

Att stödja en välgörenhet som arbetar med utveckling från gräsrotsnivå såsom Pratham gör är en unik möjlighet för ditt företag. Som företagssponsor kan du stödja ett visst projekt, eller till och med bygga en helt ny hållbar skola som inom tre år verkar nästintill självförsörjande, tack vare Prathams metoder och programutformning. Vi erbjuder även en fantastisk möjlighet för företaget att resa ner till ert projekt, träffa lärarna och barnens vars liv ni aktivt förändrar.

Som engångssponsor går donationen dit den mest behövs, t ex för attstödja ett ULCs fortsatta verksamhet eller till flera olika projekt. Du kan självklart även specificera om Ditt företag har ett visst ändamål i tanke.

Som långtidssponsor på minst tre år kan Du öppna ett helt nytt Urban Learning Center i det samhälle där det behövs som mest. I kostnaden för detta (200 000 kr/år) ingår då research inför öppnandet där volontärer går dörr-till-dörr i hela byn för att undersöka demografi och statistik, övriga undersökningar samt hela årsverksamhetens utgifter när centret väl öppnats. Det är därmed Ni som gör det möjligt för hundratals barn att få en kvalitativ skolgång det år som ni sponsrar centret!

För mer information, vänligen kontakta marknadskoordinator Angelica.


 
Bli medlem
Bli medlem från 50 kr/månad eller studentmedlem för 100 kr som engångsdonation. Som medlem är du aktivt med och bidrar till barns rätt till kvalitativ utbildning i Indien, samt får varje år en rapport över vart dina donationer har gått och vilket resultat de har gett.
Engagera dig ideellt
Det finns flera sätt att engagera dig på ideellt inom organisationen. Har du idéer som skulle kunna utveckla organisationen, eller något speciell talang och vill bidra med din expertis? Kontakta vår marknadskoordinator Angelica och berätta mer!
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Copyright © 2015 Pratham Sweden, All rights reserved.


Would you like to change the preferences of this email?
Here you can update your preferences or unsubscribe from the campaigns.

Email Marketing Powered by Mailchimp