Nyhetsbrev #1 2016
Pratham Sweden
Every Child in School and Learning Well

 
Nu klipper vi bandet!
 
Äntligen kan vi stolt presentera vår nya hemsida! Ett särskilt stort tack vill vi rikta till vår praktikant Stefan Holm som under hela hösten och vintern kämpat med att utveckla den nya sidan. Kom, ta en titt!

Under 'media' hittar du bland annat våra tidigare utgåvor av nyhetsbrevet, samt vår nya blogg. I webbutiken kan du även registrera dig som medlem.

Bli en aktiv del av Pratham Sweden idag!
Julia Sigvant reste i höstas ner till Indien för att undersöka möjligheterna till att återuppta våra digitala klassrum i en ny form.

I väntan på rapporten från hennes efterforskninPå besök hos Pratham i Indien. Julia står till höger på bilden. gar kommer här ett utdrag från hennes reseberättelse, som ni kan läsa i sin fulla form på vår blogg.

Mer om pilotprojekten av de digitala klassrummen, samt idén bakom den nya utformningen kan ni läsa här.

Ur reseberättelsen:

"Små rustika matbodar, urgamla tempel sida vid sida med stora shoppingcenter i stål och glas. Glittriga lyxhotell, sotiga slumkåkar, eleganta rosa flamingofåglar som vadar i äckligt brunt vatten, knirrknarrande kärror dragna av oxar framför reklamplakat för smartphones, barfota gatupojkar i trasiga kläder som säljer solrosfjädrar och jätte ballonger. Heliga kor vandrar fridfullt runt bland puttrande tuk-tuks, eleganta ambassadör-taxibilar och sariklädda kvinnor fyller gatorna. Doften av curry och ångande masala chai fyller mina lungor. Jag hade precis landat i Mumbai och min hjärna bombarderas med de mest extrema intryck som livet kan bjuda på.

Indien är ett land som kräver en hel del av sina besökare. Det går inte att resa i det landet utan att bli berörd. Det går heller inte att resa utan att aktivera sina sinnen till max. Landet kräver att alla sinnena används tills man faller ihop dödstrött av alla intryck. Dofter, smaker, synintryck, ljud… Indien är mycket. Indien är liv."

Läs resten av berättelsen.
 


Börja det nya året med en fantastisk resa tillsammans med oss - sök till eventkoordinator!

Vi söker ännu fler eldsjälar som vill hjälpa oss växa. Är du intresserad av att arbeta inom en frivilligorganisation/välgörenhet? Dessutom inom en organisation i tillväxtfas? Pratham Sweden är en dotterorganisation till Indiens största utbildningsorienterade NGO, Pratham. Tillsammans arbetar vi för att förbättra utbildningskvaliteten i slum- och landsbygdsområden från grunden över hela Indien.

Från Sverige bidrar vi främst med lokalt insamlade medel, men även idé- och kunskapsutbyten. Vi är idag en liten organisation med en styrelse på 6 personer, men med stora ambitioner att växa för att kunna bidra desto mer.

Vi söker just nu en praktikant med ansvar över nya event och insamlingar. Mer specifikt kommer rollen innebära att stödja den sittande styrelsen i planering, koordinering och genomförande av mindre och större projekt. Då projekten är av både kortare och längre karaktär, kommer uppdraget att uppta ojämnt antal timmar per vecka, dock inte mer än 8 timmar i genomsnitt.

Vi ser gärna att du är student eller har annan huvudsysselsättning vid sidan om, att du har påvisat intresse för välgörenhetsfrågor och/eller har arbetat på frivillighetsbasis tidigare. Tjänsten medför en chans till fortsatt samarbete inom organisationen och en god inblick i välgörenhetsfrågor.

Tjänsten är obetald/på frivillighetsbasis.

Vid intresse, skicka din ansökan, med CV och ett kortare personligt brev, till magdalena.krysiak@prathamsweden.org. Eventuella frågor skickas till samma adress.

Vi ser fram emot din ansökan!
Bli vår hjälte - engagera dig!
 

CSR-möjligheter hos oss

Att stödja en välgörenhet som arbetar med utveckling från gräsrotsnivå såsom Pratham gör är en unik möjlighet för ditt företag. Som företagssponsor kan du stödja ett visst projekt, eller till och med bygga en helt ny hållbar skola som inom tre år verkar nästintill självförsörjande, tack vare Prathams metoder och programutformning. Vi erbjuder även en fantastisk möjlighet för företaget att resa ner till ert projekt, träffa lärarna och barnens vars liv ni aktivt förändrar.

Som engångssponsor går donationen dit den mest behövs, t ex för attstödja ett ULCs fortsatta verksamhet eller till flera olika projekt. Du kan självklart även specificera om Ditt företag har ett visst ändamål i tanke.

Som långtidssponsor på minst tre år kan Du öppna ett helt nytt Urban Learning Center i det samhälle där det behövs som mest. I kostnaden för detta (200 000 kr/år) ingår då research inför öppnandet där volontärer går dörr-till-dörr i hela byn för att undersöka demografi och statistik, övriga undersökningar samt hela årsverksamhetens utgifter när centret väl öppnats. Det är därmed Ni som gör det möjligt för hundratals barn att få en kvalitativ skolgång det år som ni sponsrar centret!

Läs om hur Vodafone förändrade utseendet av de indiska klassrummen genom sin digitala satsning!

För mer information, vänligen kontakta marknadskoordinator Angelica.
 

Bli medlem
Bli medlem från 50 kr/månad eller studentmedlem för 100 kr som engångsdonation. Som medlem är du aktivt med och bidrar till barns rätt till kvalitativ utbildning i Indien, samt får varje år en rapport över vart dina donationer har gått och vilket resultat de har gett.


Engagera dig ideellt
Det finns flera sätt att engagera dig på ideellt inom organisationen. Har du idéer som skulle kunna utveckla organisationen, eller något speciell talang och vill bidra med din expertis? Kontakta vår marknadskoordinator Angelica och berätta mer!
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Copyright © 2016 Pratham Sweden, All rights reserved.


Would you like to change the preferences of this email?
Here you can update your preferences or unsubscribe from the campaigns.

Email Marketing Powered by Mailchimp