Pratham Sweden ingår partnerskap med svensk industri

Den 7:e april undertecknades ett avtal mellan Pratham Sweden och Carl Bennet AB, ett unikt CSR-projekt där en grupp svenska storbolag har samlats i det gemensamma målet att generera en storskalig och mätbar skillnad på utbildningsområdet för barn i Indien.

Donationen når 30 000 barn

En grupp svenska industribolag har gått samman i ett unikt CSR-projekt, med målet att generera en storskalig och mätbar effekt på utbildningsområdet för barn i Indien. Initiativet leds av Carl Bennet och Marcus Wallenberg. Pratham Sweden kommer att monitorera och rapportera om projektets utveckling till företagen. Över tre år är målet att synligt förbättra kunskapsnivåerna
hos 30 000 barn i den nordöstra delstaten Assam, genom en donation om totalt 15 miljoner kronor. Likväl vill man engagera omgivande byar till att bättre förstå värdet av utbildning. Långsiktigt ämnar projektet inspirera en hållbar implementering av Prathams bevisade metoder för förbättrat lärande i delstaten.
Läs mer

Kunskapsgymnasiet i Västerås håller insamling till Pratham Sweden

Den 23/11 hölls den första utav Kunskapsskolans tre insamlingar till Pratham Sweden, under ledning gymnasietjejerna Emily och Sarah. Detta som del av deras projektarbete, vilket inkluderade ett besök hos Pratham Delhi. Läs mer.

Kunskapsgymnasiet i Norrköping var näst ut

Nästa insamling gick av stapeln under ledning av Maja och Philippa, som tillsammans samlade in över 22 000 kr till Urban Learning Centres i Delhi!

Läs mer.

Sist men inte minst var Kunskapsgymnasiet i Uppsala

Höll i trådarna gjorde Kristin och Johanna, som med resten av gruppen reste ner till Indien för att besöka Prathamprogrammen några veckor senare. Läs mer.


I februari besökte Kunskapsskolan våra Urban Learning Centres i Delhi


På plats i Indien lämnade Kunskapsskolan över en symbolisk check på de dryga 43 000 kr som de tillsammans samlat in till programmet.
 
"Känslan att få möjlighet att lämna över vårt bidrag, som kommer låta ett femtiotal ungdomar få gå i skolan under kommande läsår, går knappt att beskriva med ord", skrev Kunskapsskolans gymnasiechef Thomas Karlsson efter besöket.
 
Läs hela reseberättelsen här.

En bildhälsning från vår januariinsamling
Share Your Strength


Ett stort tack till alla er som deltog i eventet, och stort tack till våra sponsorer och träningsledare:

Extremfabriken | Framtidsfys | Pt-bilen | Pischa Strindstedt | Vitamin Well | NOA | StudioDQ | Hammarby IF Boxning | Barebells | Beastbarzz

Vi hälsar kommunikationsassistenten Mia välkommen
 

Idag har vi äran att få presentera Mia, som under de senaste veckorna har varit en klippa i stormen och gjort ett fantastiskt bidrag till vår kommunikation i social media. Ta en titt på vårt Facebook och Instagramflöde - där är det Mia som varit stjärnan och fortsätter verka!


"Mitt namn är Mia Lundberg och jag har nyligen fått möjligheten att ansluta mig till Pratham Sweden som kommunikationsassistent. Tidigare har jag studerat mänskliga rättigheter och socialantropologi vid Lunds universitet, två ämnen som intresserar mig väldigt mycket och som ligger mig varmt om hjärtat. Frågor om kvinnor och flickors rättigheter är något som jag brinner lite extra för och handlar för mig bland annat om att stå upp och kämpa för dem som ännu inte har möjlighet att göra det själva. Därför kändes det som ett självklart beslut att börja engagera mig i Pratham Swedens viktiga arbete för alla barns rätt till kvalitativ utbildning."

Visste du att Pratham har dotterorganisationer även i USA, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Australien?


I början av april fanns Pratham Sweden representerade vid Pratham USA:s nationella konferens under närvaro av moderorganisationens medgrundare och ordförande Madhav Chavan och VD Rukmini Banerji i syftet att diskutera och planera verksamhet och framtid inom Prathams många kapitel. Det var en mycket givande helg där vi fick möjligheten att berätta mer om vårt arbete här i Sverige och kunde utbyta bästa praxis med USA:s många delkapitel.

Nu ser vi med glädje fram emot vårt fortsatta arbete för "Every Child in School - and Learning Well!"
Copyright © 2017 Pratham Sweden, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp