Nyhetsbrev #5
Pratham Sweden
Every Child in School and Learning Well

 
Dela din styrka med oss den 26:e november!
- för kampen mot barnarbete och rätten till utbildning
 

SAVE THE DATE!

Den 26:e november händer det! Pratham Sweden och Extremfabriken presenterar stolt:

SHARE YOUR STRENGTH – CHARITY WORKOUT BASH!
 

Efter förra årets lyckade upplaga där deltagare i olika åldrar och nivå helhjärtat delade sin styrka och energi, är det nu dags för en ännu mer fullspäckad och glädjefylld träningsfest! En galet kul, svettig och aktiv kväll som anordnas till förmån för barn i Indiens slumområden.

Inte nog med att du får testa flertalet unika träningspass, äta god hälsosam mat och dryck samt lyssna på riktig bra musik – genom biljettintäkterna bidrar du dessutom direkt till årets donationsändamål ”The Education Sponsorship Program” i Musahar, Indien. Det är ett program som syftar till att få ett slut på barnarbete och i stället föra barnen till skolbänken. Läs- och skrivkunnigheten i området är 0,09% bland flickor och kvinnor, och 2% bland pojkar. Vi har som mål att öka andelen genom att säkra undervisningen och se till att fler barn får kvalitativa och pedagogiska skolböcker.

Årets träningsfest kommer att hållas på Sveriges största inomhushinderbana Extremfabriken, som med sina fantastiska 900 kvadratmeter möjliggör ett antal olika träningsstationer. Dörrarna öppnas kl. 18 och vi håller öppet hela kvällen lång! Du ges alltså en unik chans att bidra till välgörenhet, träffa kända träningsprofiler, äta gott och testa flera olika aktiviteter:

– Hinderbana med asgrymma Extremfabriken
– Taekwondo med supercoola PT-bilen och Framtidsfys
– WörkOut-pass med den inspirerande och tuffa Pischa Strindstedt
– Mingel med Studio Dancing Queen där ni får lära er några pole dance trick från de otroligt duktiga instruktörerna på plats! Lär dig bastricken fireman och chair, eller vågar du till och med prova på några trick upp och ner?

…vi har även bjudit in flertalet erfarna och spännande träningsprofiler som ni har möjlighet att mingla med för att lära er mer om t ex funktionell träning och yoga.


Återkoppling efter eventet: rapport över vart Din donation har gått

Det är oerhört viktigt för oss att vara transparenta i vårt arbete och vi kommer därför att förse alla våra deltagare och sponsorer med en uppföljning av eventet: intäkter, konkret donationsutfall i Musahar, rapport över barnens kompetensutveckling samt rapport om vart just din donation har gått.

PRIS: 350 kronor (inträde, samtliga träningspass, mat och dryck). Är du student betalar du endast 280 kronor! Det finns även möjlighet att runda upp till valfritt belopp om du vill vara med och bidra med ännu mer till vårt arbete för de utsatta barnen i Indien.

Betalning sker via Swish direkt till vårt 90-konto: 123 240 4630. Märk donationen med ditt namn och emailadress.

Läs mer på: www.prathamsweden.org

Har du några frågor eller funderingar? Vill du eller ditt företag sponsra eventet? Kontakta oss på info@prathamsweden.org

Vi ser fram emot att dela denna kväll med dig!

Råttätarna i Musahar: Indiens outcast
Området dit intäkterna från 'Share Your Strength' går


De kallas ‘daliternas daliter’. De är stigmatiserade som ‘råttätarna’. Tack vare Pratham Council for Vulnerable Children är de även de första av generationer att få gå i skolan.

Det omtalade området heter Musahar och är beläget i Indiens fattigaste stat, Bihar.  Namnet ‘Musahar’ betyder just ‘råttätare’ och har fått sitt namn från den omfattande fattigdom i området som tvingat invånarna att konsumera råttor som proteinkälla. Trots att Musahar är långt ifrån det enda området där detta sker, så har det sociala stigmat förblivit. Likväl ligger Musaharbefolkningen bakom nästan alla andra sociala grupper i Indien. Flickor och kvinnor utsätts för konstant diskriminering och utnyttjande, våld och sexuella övergrepp. Genom generationer har Musaharbefolkningen fråntagits alla rättigheter till utbildning, hälsovård och arbete. Bland kvinnor är läs- och skrivkunnigheten 0.09% och bland män runt 2%.

Människor i området försörjer sig som sopsamlare eller dagsarbetare. Att skicka barnen till skolan finns inte ens i tanken: det finns helt enkelt inga resurser. Detta kombinerat med de negativa intressenivåerna som föräldrar i området har gentemot utbildning gör det mycket svårt att göra interventioner i området. Som samhället med Indiens lägsta rank är även många skolor högst ovilliga att ta emot Musaharbarnen av rädsla att de ska påverka de andra barnen negativt.

Interventionen påbörjas

Mot denna bakgrund började Pratham Council for Vulnerable Children (PCVC) arbeta med barnen i Musahar genom Drop-in center som barnen besökte när de kunde. Konceptet består i att barnen kommer till centret och deltar i lekar och aktiviteter som formar ett intresse för böcker, utbildning och gott uppförande. När barnen nått nödvändig nivå av disciplin och börjat fatta intresse för böcker, blir de undervisade i alfabetet och siffror. Där börjar deras resa mot utbildning och sedan förra året har över 200 flickor skrivits in i skolan.

I en artikel av IBM kan ni läsa mer om detta utsatta samhälle, till vars barn intäkterna från årets 'Share Your Strength - Charity Workout Bash' går - i kampen mot barnarbete, för rätten till utbildning.

Photo: Getty ImagesThis email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pratham Sweden · Sturehillsvägen 10 · Stockholm 11756 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp