Copy
Volans nieuwsbrief - maart 2015
Bekijk deze email in uw browser


Volans, innovatie in watersport


Met sportieve, vernieuwende producten de watersporten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. En daarmee meer mensen aanzetten tot sporten en bewegen. Dat is de missie van het bedrijf
Volans (= vliegende vis). Onder de naam Volans Rowing ontwikkelt Volans al enkele jaren innovatieve roeiboten. Met succes.


De Volanskids, voor kinderen van 8-12 jaar, kreeg de Nationale Sport Innovatie Prijs 2014. Momenteel werkt Volans Rowing aan een betaalbare skiff voor ontwikkelingslanden.
Naast het roeien richt Volans zich nu ook op het zeilen en brengt onder de naam Volans Sailing de Whisper op de markt. Dat is een revolutionaire foiling (vliegende) catamaran met een bijzonder systeem van draagvleugels (hydrofoils).
 

Gratis toegangskaarten HISWA


Zowel Volans Rowing (Hal 2, stand nr 2.420) als Volans Sailing (Hal 7, InnovationLAB, stand 7.4111) presenteren zich op de HISWA Amsterdam Boat Show, van 11 t/m 15 maart.

Voor relaties heeft Volans een aantal gratis toegangskaarten voor de HISWA ter beschikking (op = op). Verkrijgbaar via email. Kijk ook op de website van de HISWA voor meer informatie over het programma en de openingstijden.


Whisper primeur van Volans Sailing
op HISWA

 


Als exclusieve dealer in de Benelux toont Volans Sailing op de HISWA voor het eerst de Whisper, een nieuwe foiling catamaran die in Engeland is ontwikkeld en gebouwd. Deze boot  brengt de spectaculaire en uitdagende manier van zeilen die we kennen van America’s Cup binnen bereik van elke wedstrijdzeiler, met snelheden van 25 tot 35 knopen.

De revolutionaire Whisper beleefde de wereldprimeur in september 2014 op de Southampton Boat Show en trok veel aandacht van zowel media als bezoekers. De boot was vervolgens een groot succes op de internationale watersportbeurzen in Parijs en Londen. De Whisper is te zien in het HISWA InnovationLAB.

Top-catamaran gebouwd door top-zeilers
De Whisper is ontworpen door Ron Price en ontwikkeld in de laboratoria van de Southampton Solent Universiteit, met gebruik van de nieuwste kennis en technologie. De catamaran wordt gebouwd door White Formula. Dit bedrijf, gespecialiseerd in high tech composiet- materialen, is opgericht door Reg White, voormalig wereldkampioen en Olympische gouden medaillewinnaar in de Tornado-klasse. Zijn zoon Rob White, eveneens voormalig Olympisch Tornado-zeiler, nam het stokje over en ook kleinzoons Henry en Thomas White werken in het familiebedrijf, dat meer dan dertig jaar ervaring heeft in het bouwen van catamarans, waaronder de Dart en de SL16.

Stabiel, veilig en eenvoudig te varen
Net als de Volans roeiboten is de Whisper een zeer innovatief product. De speciale carbonstructuur uit één stuk zorgt ervoor dat de catamaran licht is (minder dan 100 kg) maar toch stijf. De boot heeft bijzondere draagvleugels met een actieve, slimme regeling voor de ‘vlieghoogte’. Bij wind van 5 knopen komt de Whisper al uit het water. Omdat de boot licht is, reageert hij snel, ook bij lage druk in het zeil. Samen met de hoogtecontrole van beide rompen maakt dit de boot erg stabiel, veilig en eenvoudig te varen.
 

Volanskids wint Nationale

Sport Innovatie Prijs


Volans boekt succes met haar roeiboten. Afgelopen zomer werd de Volanskids gelanceerd, een skiff voor kinderen van 8-12 jaar. In het najaar mocht Volans voor deze vernieuwende boot de Nationale Sport Innovatie Prijs 2014 ontvangen uit handen van Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV en jurylid van deze prijs. De jury had alle lof voor de samenwerking tussen sport, bedrijfsleven en kennisinstellingen bij het tot stand komen van dit product. En voor het streven om met de Volanskids de roeisport te verbreden en beter toegankelijk te maken.Lespakket gericht op spel en beweegplezier

 

Speciaal voor gebruik bij de Volanskids ontwikkelt Volans Rowing een multimediaal instructie-pakket. Vooral spel en beweegplezier staan daarbij voorop. Er wordt samengewerkt met deskundigen uit de roeiwereld. Ook de Haagse Hogeschool, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO en Fontys Hogeschool zijn hierbij betrokken. Afstudeerder Noortje van Bladel van Fontys Sporthogeschool heeft een twintigtal leskaarten gemaakt en gaat deze binnenkort testen, samen met roeivereniging Beatrix in Eindhoven.
 

Betaalbare roeiboot voor
ontwikkelingslanden


De internationale roeifederatie FISA wil het roeien graag verbreden, zeker ook in de landen waar deze sport minder bekend is. De beschikbaarheid van boten is daarbij een cruciale factor. Mede op aangeven van en in samenspraak met de FISA werkt Volans Rowing aan de ontwikkeling van een betaalbare skiff voor beginners. Miguel Ángel Ortiz Carretero maakt als afstudeerder aan de TU Delft een inventarisatie van criteria en mogelijkheden en een eerste ontwerp.
Copyright © 2015 Volans, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp