Copy
Sähköneliön Uutiskirje 3/2014

Toimitusjohtajan tervehdys


Kesälomat ja helteinen kesä ovat takanapäin, on palattu työntäyteiseen arkeen. Alkuvuosi oli odotusta täynnä suhdanteiden paranemisesta, mutta EK:n mukaan näkymät ovat kääntyneet uudelleen laskuun niin teollisuudessa, palveluissa kuin rakentamisessa. Me Sähköneliössä olemme luottavaisia tulevaisuuden suhteen, tällä hetkellä työskentelemme yli 20 urakkatyö-kohteessa ja monissa pienemmissä kohteissa.

Keravan toimipisteemme on päässyt toiminnassaan hyvään alkuun ja kasvunäkymät ovat suotuisat. Toivotan hyvää alkavaa syksyä kaikille uutiskirjeen lukijoille!

Kari Ala-Röyskö
Toimitusjohtaja


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halogeenittomien kaapeleiden käyttö kasvussa

Oikea kaapeli korvaa koteloinnin
Halogeenittomien kaapelien myönteisenä piirteenä on se, että ne rajoittavat palamista. Halogeenittomat kaapelit vähentävät henkilövahinkojen riskiä tulipalon sattuessa, sillä ne eivät muodosta mustaa savua tai vaarallisia kaasuja, mikä mm. helpottaa ihmisten evakuointia rakennuksista.

Saneerattaviin asuintaloihin liittyvä vaatimus (SFS 6000) koskee nippuna itsestään sammuvaa, halogeenitonta ja vähän savua muodostavaa kaapelia poistumisteissä, jos ei ole mahdollista rakentaa säädöksen mukaista palokotelointia. Toistuvasti mietityttää kotelointien mahduttaminen korjauskohteiden nousureiteille. Alakatot ovat hyvinkin ahtaita, ja LVI-putket risteilevät yllättävästi varsinkin vanhoissa taloissa. Tilanne ratkaistaan usein erillisillä paloturvallisilla peruskaapeleilla, jotka koetaan riittäviksi tavallisiin asuintaloihin.

Lue lisää Onnisen asiakaslehdestä sivu 7

 

Huom!

Muistattehan tarkastaa ennen talvea autolämmitystolppien, syöksytorvien ja ajoluiskien sähköisen lämmityksen kunnon sekä ulkovalaistuksien toiminnan ja riittävyyden. Meiltä sähkötöitä tilatessa tiedät saavasi sähköalan ammattilaisten palveluita turvallisesti ja asiantuntemuksella tehtynä.
Sähköneliö © 2014
Sähköneliö Askonkatu 13, 15100 Lahti
Toimipisteet: Lahti  - Kerava - Kotka - Kouvola
Osoitetiedot: Sähköneliö asiakasrekisteri
Sähköposti: info@sahkonelio.fi