Vad händer i Makerspace och nyheter ifrån Stockholm Makerspace
View this email in your browser

Vad händer i Makerspace?

Hejsan allihopa, nu har ännu en vecka gått och vi är nu mitt inne i den fantastiska svenska sommaren, men inte lägger vi ner verksamheten för det, utan vi fortsätter med oförändrad hastighet framåt och ökar och hoppas att ni gör det tillsammans med oss!

Bild på 3D-printer-föreläsning på Stockholm MakerspaceI Måndags höll vi en mycket lyckad och välbesökt föreläsning med en liten introduktion till 3D-skrivarnas värld, vilka typer av skrivare det finns, hur dom fungerar i praktiken, vilken mjukvara man behöver, och till sist hur man skapar ett eget objekt med lätthanterade program som SketchUp och den mycket användarvänliga slicern Cura. Under kvällen förevisades både RepRap HuxleyUltimaker och DeltaTower.

Cirka 40 personer dök upp och fyllde vårt föreläsningsrum smockfullt, och en av sakerna vi insåg är att vi behöver snarast få tag på cirka 40st stapelbara konferensstolar och ett gäng matchande fällbord så vi nästa gång slipper tömma lokalen på allt i stolsväg och fortfarande ha ett gäng som får stå, så får du tag på ett gäng sådana är det högintressant!

Arduino och Pysselkväll i Stockholm MakerspaceI Onsdags hölls det en Pyssel & Arduino-kväll som med ett tjugotal besökare pysslade och det gjordes allt mellan att felsöka en twitter-tshirt, 3D-printa ett hus till en hamster, bygga styrsystem till en cnc-fräs, äta pizza eller pyssla och hela kvällen genomsyrades av ett mycket hemtrevlig och gemytlig stämning där det pratades om allt mellan spänning och jord!

Intresset för att lära sig programmera Arduino fick vi känslan av att var riktigt stort, så därför planerar vi att redan nu på torsdag börja med att lära oss just detta, skaffa ett Arduino Starter Kit och kom hit på Torsdag kväll klockan 18:15 då vi tillsammans med både Lars och Ebba lär oss från början att programera våra Arduinos!

Arbetsdag på Stockholm Makerspace där en whiteboard monteras.På lördag den 6/7 så kör vi en favorit i repris med en heldag fixande i lokalen, från klockan 10:00 så hjälps vi åt att ställa iordning, skruva upp verktygstavlor, bänkskivor, inredning, sortera, städa, måla, fixa och allt annat som behöver göras.

Vi söker fortfarande ett par nyckelpersoner till föreningen som verkligen behövs för att få föreningen framåt i den takt vi alla vill, så läs här nedanför och se om du hittar något som du kan tänka dig att ta tag i!

Stockholm Makerspace söker dig som...


- Vill kontakta potentiella sponsorer!
Sponsorgruppen har ett starkt behov av fler engagerade personer, och då speciellt dig som kan ringa och prata med sponsorer under kontorstid men även dig som kan föra diskussionerna via e-post eller ta fram sponsorpaket!

Sponsring kommer under det närmaste året vara en av nyckelfaktorerna för vår förenings välstånd, utan dom måste vi kämpa för att ha pengar nog till hyran, med ett par bra sponsorer kan vi åstakomma så mycket mer!

Ta kontakt med sponsorgruppen på sponsring@makerspace.se för att få chans att delta i välja precis de sponsorer och partners vi behöver för att driva vår förening i rätt riktning!

- Är grym webbutvecklare!
Vi har flera webbprojekt som behöver engagerade utvecklare, i dagsläget är det i princip så att allt vårt utvecklingsarbete är beroende av en enda person, och det gör att utvecklingstakten är relativt låg och det skulle hjälpa föreningen mycket om du kan tänka dig att vara med och driva vår närvaro på webben framåt!

Vi behöver både folk med kunskap inom frontend (HTML5, CSS, Bootstrap) och backend (PHP, Codeigniter, Drupal/Wordpress/CMS) 

Ta kontakt med jim.nelin@makerspace.se om du vill hjälpa till att driva vår fantastiska förenings webbnärvaro framåt!

- Älskar att skriva nyhetsbrev, sociala medier och blogga!
Vi söker vi er som älskar att skriva nyhetsbrev, blogginlägg och på sociala medier!
Just nu skrivs väldigt mycket av väldigt få personer, och vi skulle behöva fler som är duktiga på att skriva för att få vår kommunikation att flyta så galant som vi önskar!

Ta kontakt med oss på info@makerspace.se för att få skriva material som läses av hundratals personer varje vecka och förbättra vår kommunikation!


- Är erfaren inom nätverksdragning och vill projektleda!
Våran nätverksdragning i lokalen har avstannat arubt på grund av ändrade arbetssituationer hos de eldsjälar som har påbörjat arbetet, nu söker vi en projektledare för detta arbete, planering finns påbörjad men vi måste ha någon som ser till att jobbet blir gjort och håller koll på att allt blir dokumenterat.

Ta kontakt med Jim på jim.nelin@makerspace.se för mer information!

Vill du få egen nyckel?


Det går att lösa! Du går in och följer instruktionerna för att betala labbavgift på:
http://www.makerspace.se/medlemskap och kommer sedan ner till lokalen då någon från styrelsen är på plats så ser vi till att du får en egen nyckelbricka och kod!

Vi ber er att försöka betala labbavgift så många månader som möjligt åt gången som er ekonomi tillåter då det minskar administrationsjobbet och hjälper föreningens ekonomi!


Veckans temakvällar

torsdag den 4/7 så är det Arduinohacking på schemat, Medtag ett eget Arduino starter kit eller en Arduino och lösa komponenter så sätter vi igång med experiment ett från boken i Arduino starter kit och fortsätter sedan framåt. Dyk upp kl18:15 så kör vi!

Vi ses klockan 18:15-20:00 på torsdag!
lördag den 6/7 så är det arbetsdag i Makerspace, kom hit och hjälp till att fixa med lokalen, det finns massvis att göra och senaste arbetsdagen fick vi massvis gjort, det är ju dessutom fantastiskt kul och effektivt att jobba tillsammans! Medtag gärna egna verktyg!
 
Vi ses klockan 10:00-17:00 på lördag!
Facebook
Facebook
Forum
Forum
Instagram
Instagram
Email
Email
Twitter
Twitter
Du hittar oss även på IRC i kanalen #makerspace.se på Freenode - Webchat
Copyright © 2013 Stockholm Makerspace, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences