Copy

Nieuwsbrief
29 april 2020


LIEVE HEMEL
foto: Ben Hendriksen
genomen week van 21 april 2020
Bereikbaarheid pastorale beroepskrachten
Indien u graag een pastor wilt spreken, dan kan dat op maandagochtend en donderdagochtend op het nummer 076-5412231. Zij zullen deze dagen van 10.00-11.00 uur telefonisch op dit nummer bereikbaar zijn.
Wilt u hen op een ander moment spreken, dat kan ook op het volgende nummer: 06 16886076.
Van de pastor......

Deze tijd dus ……..
 
Een rare periode maken we door. Het dagelijkse leven ligt grotendeels stil en toch ook weer niet. We moeten anderhalve meter van elkaar verwijderd blijven omdat we een gevaar voor elkaar zijn, maar als je naar buiten kijkt is de wereld gewoon nog zoals ie altijd was. Een onzichtbare vijand. Dat is het lastige. De bomen schieten uit, de zon schijnt en de lucht is streeploos blauw. Verleidelijk, want dan wil je naar buiten om te wandelen of te fietsen, om te winkelen of een terrasje pikken. Liever niet, wordt ons gezegd, blijf thuis. Opa en oma mogen geen bezoek ontvangen, de kinderen en ook de kleinkinderen moeten op afstand blijven. Ik kijk door het raam, alles ziet er zo vredig uit. Het leven ligt grotendeels stil en toch ook weer niet, er is vrachtverkeer, er rijden personenauto’s en ook sommige winkels doen hun deuren voorzichtig weer open, immers de economie moet in beweging blijven, die motor mag niet uitvallen.
Hoe ben je kerk in zo’n afstandelijke tijd? Wij moeten het hebben van fysieke aanwezigheid, van samenkomsten, koffieontmoetingen, werkgroepen, activiteiten, een persoonlijk gesprek, toch? Nu doen we in deze afgesloten tijd ons best om zichtbaar te blijven en betreden voorzichtig en onwennig de digitale wereld en houden contact met onze parochianen via life-stream of smartphone filmpjes. We zeggen tegen elkaar dat het niet ideaal is en slechts een kwestie van tijd dat we weer normaal op oude voet verder kunnen. Maar ik weet niet of dat zo is en of het zelfs gewenst is om op oude voet weer verder te gaan. Vóór de Coronacrisis waren veel kerken al leeggestroomd, dus op oude voet verder gaan lijkt mij niet zo’n geweldige strategie. Wat juist opvalt is wat deze tijd aan creativiteit in gang zet. Ook binnen de kerken! We kijken over onze grenzen en voorzichtigheid heen en spelen leentjebuur bij andere maatschappelijke organisaties die voor dezelfde problemen staan. Premier Rutte zei dat de wereld er ná de Coronacrisis er anders uit zal zien dan daarvoor. Misschien geldt dat voor de kerk ook. Een ander pad bewandelen, nadenken over onze relevantie, de meerwaarde voor de samenleving. Dat proces aangaan kan weleens eens heel belangrijk worden. We weten niet op voorhand waar we terecht komen, maar misschien worden we juist geholpen door de tijd -deze tijd dus- om eindelijk de sprong in het duister te wagen.
 
Ben Hendriksen
Gelezen...


 
Ons eigen half uur ….
 
"Ons eigen half uur" wordt enorm gewaardeerd hebben we gemerkt. Met veel zorg en aandacht wordt er elke week weer een video gemaakt en online gezet. 
Daarom dachten we dat het goed zou zijn om ons half uurtje wat meer bekendheid te geven. Het staat inmiddels op de kaart Vastenestafette 2020 - Pastorale nabijheid ten tijde van coronacrisis. Kijk hier 

U
w gebedsintenties kunt u nog blijven doorgeven voor donderdag 18.00 uur via: info@parochiemariamagdalena.nl
Let op: de video opnamen voor zondag 3 en zondag 10 mei worden vrijdag ochtend 1 mei opgenomen.
Dus gebedsintenties voor deze zondagen graag doorgeven uiterlijk donderdag 30 april 18.00uur.
Dit kan zijn voor iemand die is overleden, maar natuurlijk ook voor een spoedig herstel, voor het welslagen van een operatie, voor...…. 
Klokken van Hoop en Troost
In het kader van de actie "Klokken van Hoop en Troost". zullen vanavond,woensdag 29 april tussen 19.00u en 19.15u voor de laatste maal de klokken luiden van onze kerken: OLV ten Hemelopneming Prinsenbeek, H. Martinus Princenhage en H. Moeder Gods Effen. 
Ook zullen de klokken nog luiden van Protestante gemeente Het Kruispunt in Prinsenbeek.

Vanuit de organisatie van Klokken van Hoop is gevraagd om hierna nog eenmaal op 5 mei van 12.00 tot 12.15 uur de klokken te laten luiden. 

De verbouwing OLV ten Hemelopneming Kerk...….

Prinsenbeek, 28-04-2020 
De verbouwing van onze kerk is in volle gang. De bouwvakkers van aannemingsbedrijf De Kok en haar onderaannemers werken hard aan de realisering van onze nieuwe kerk en de extra ruimtes. Onze vrijwilligers helpen mee waar ze maar kunnen. 
 
We willen u graag op de hoogte houden tijdens de werkzaamheden maar de kerk is niet toegankelijk. Daarom plaatsen we een paar foto’s van de verbouwing in de nieuwsbrief.

 
De eerste foto is genomen vanaf het priesterkoor en laat zien dat de binnenwanden van het secretariaat, de dagkapel en de werkkamers van de pastores al zijn geplaatst. Ook de ondervloer in de kerkzaal is al gelegd.
 

Foto twee is genomen vanaf het koor naast het groot orgel en laat de nieuwe ruimte van bovenaf zien. Het is de ruwbouw, alles moet uiteraard nog worden afgewerkt. Bij het Tabernakel ziet u het hout liggen van de kerkbanken wat hergebruikt gaat worden.
 
 

Foto drie laat de binnenkant van de nieuwe ruimte zien aan de rechterzijde (de kant van de kerktoren)  Hier komt een dagkapel en daarachter de parochie huiskamer waar door de week gezellig koffie gedronken kan worden. In de voormalige biechtstoelen komt glas zodat er daglicht in de nieuwe ruimtes komt.
 


Foto vier is van de oude biechtstoel aan de kant van de kerktoren. Hierin wordt het glas in loodraam van de Engelbewaarder teruggeplaatst zodat we stemmig licht krijgen in de dagkapel.
 

Foto vijf is van de entree. Hier komt de nieuwe ontvangstruimte met een keukentje. Na de vieringen kunnen we daar samenkomen voor hemelse koffie!
 
Er moet nog veel gebeuren maar we liggen mooi op schema. Ondanks de Corona crisis is de verwachting dat we de kerk voor de zomervakantie op kunnen leveren.
 
Ik maak heel graag van de gelegenheid gebruik om de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de verbouwing alvast heel erg hartelijk te bedanken voor hun enorme inzet.
 
Er is heel veel werk door hen verzet. Het leeghalen van de kerk, het weghalen van de banken, het aanpassen van de banken en de begeleiding in het bouwoverleg en tijdens de bouw. Ik ben niet eens volledig met deze opsomming maar zonder jullie hulp was dit allemaal niet mogelijk geweest. Fantastisch dat we dit samen met jullie kunnen doen!  
 
Namens het bestuur,
Ronald Witte

 
4 Mei
Op 4 mei van 19.00-19.30 uur is er een digitale oecumenische gebedsviering vanuit het Kruispunt, met het thema 75 jaar vrijheid. Voorgangers zijn pastor Ben Hendriksen en ds. Evelyn Quaak-Kloet (Protestantse Kerk Prinsenbeek). Muzikale medewerking wordt verleend door Anton en Florianne Spijkers (gitaar en zang).
 
Het bestuur van KH Cecilia heeft het idee opgevat om op 4 mei een of twee van haar trompettisten de Last post te laten spelen vanaf een centrale plek in Princenhage. Een en ander in lijn met soortgelijke initiatieven in heel Nederland.
Om 19.58u zal daarom de Last Post gespeeld worden vanaf de toren van de Martinuskerk.
Ingezonden.....

Een andere tijd is aangebroken
Een tijd van bezinning en rust.
Een tijd van hollen naar stilstaan
En thuis zijn is bijna een "must".
Maar na de tijd van "lockdown"
Komt er een andere tijd.
Een tijd waarin men een kans krijgt
Om het anders te gaan doen.
Om zorg te dragen voor het zelf en de ander
Maar ook voor onze planeet.
Voor onze eigen Moeder Aarde
Om haar te ontdoen van al het leed.

Nu is het haar beurt om te helen
Van wat de mens haar heeft aangedaan.
En bewustwording daartoe.
Is waar we nu samen voor gaan.
Het is een andere tijd nu
Alles staat even stil.
Beweging is tot rust gekomen
Al lijkt het soms wat kil.

Maar ook Moeder Aarde komt even tot rust.
Zij kan nu op adem komen
Maar voor hoe lang zal dat zijn??
Een andere tijd nu.
Heel vreemd en apart.
Het leven lijkt te zijn gestopt.

Maar …. de Lente tooit zich volop.
En toont nu haar ware pracht.
En om dat weer echt te gaan zien
Maakt dat onze harten weer zacht.
Een andere tijd nu.
Op weg naar vernieuwing.
Vernieuwing en inzicht.

Op weg naar een andere werkelijkheid.

door: Lavana en Fernando

 
De nieuwsbrieven zijn, net als ons parochieblad, ook te vinden op onze website.
Nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief, maar wilt u deze wel ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via: nieuwsbrief@parochiemariamagdalena.nl

Mocht u nu ook een artikel, gedicht of een foto hebben voor de rubriek: "ingezonden", dan kunt u dit naar het hierboven genoemde emailadres sturen.
Bijvoorbeeld een artikel over hoe uw dag er nu uitziet in vergelijking met 3 maanden geleden. Of uw mening over bepaalde maatregelen. Een gedicht dat u tegen komt of misschien zelf wel hebt geschreven. Een foto gemaakt tijdens een wandeling of fietstocht. Of...….. 

 
 
Kijkt u ook eens op onderstaande sites: 


 
Copyright © 2020 Parochie H. Maria Magdalena, All rights reserved.

KvK nummer 74900897

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Email Marketing Powered by Mailchimp