Copy

Nieuwsbrief
17 Juni 2020


LIEVE HEMEL
Viering Effen 7 juni
foto: Michel de Kuijer
Secretariaat
Het secretariaat is elke werkdag geopend van 9.30 -11.00uur (in Effen alleen vrijdagochtend) voor o.a. het opgeven van misintenties.

Wilt u op zondag naar één van de vieringen in Effen of Princenhage? Laat het ons dan even weten via de mail (info@parochiemariamagdalena.nl) of telefonisch (076-5412231).

Omdat er vanwege de opgelegde maatregelen maar een beperkt aantal mensen aanwezig kan zijn in de viering vernemen we graag van u welke zondag u wilt komen (graag per keer 1 zondag opgeven), naar welke kerk u wilt en met hoeveel personen u denkt te komen.

Dank voor uw medewerking en begrip.
Van de pastor......

Een nare ervaring
 
Geleidelijk aan klimt de samenleving steeds verder uit de lockdown met alle maatregelen die daar bij horen. 1,5 meter afstand: het blijft onwennig. Voortdurend je handen ontsmetten: je komt het overal tegen en toch… . Wie liturgie wil vieren komt zomaar niet een kerk binnen: je moet je vooraf aanmelden, de hygiëne maatregelen in acht nemen. Is dat niet een beetje veel? Nu het virus in Nederland zich wat lijkt terug te trekken (alhoewel?) worden we wat nonchalanter en vragen we ons af of al die regeltjes nu wel zo streng nageleefd moeten worden?
 
En dan wil je op zondag naar de kerk. Je hebt je niet aangemeld. Bij binnenkomst wordt je gezegd: ‘wij mogen u niet meer toelaten, omdat we de grens van 30 toegestane personen reeds gepasseerd zijn.' Je mag niet binnen. En dat is hard! Want je bent immers een trouwe kerkganger. Je begrijpt best de regels, maar… geweigerd worden aan de kerkdeur, terwijl juist voor de eerste keer na drie maanden de H. Communie wordt uitgereikt. Dat doet pijn!
 
De vrijwilliger die jou de toegang moet ontzeggen is evenmin gelukkig. Het voelt volkomen tegenstrijdig: je wilt niemand de toegang tot de liturgie – waar de ander een ontmoeting met God kan hebben – ontzeggen, maar je hebt wel toegezegd mee te helpen de coronamaatregelen zo goed mogelijk uit te voeren, zodat er op zo veilig mogelijke wijze gevierd kan worden.
 
Kortom, voor beiden is het een nare ervaring. Je blijft er de hele zondag mee rondlopen… Verstandelijk weet je dat het redelijk is. Emotioneel voelt het anders. Hoe nu verder? Soms kan het er over praten met iemand al opluchten. Maar ook je even terugtrekken, de stilte zoeken en je uitspreken naar God, naar Jezus toe. Hij is immers niet gebonden aan een kerkbouw, of de samenkomst van veel of weinig mensen. De Heer is er uiteindelijk altijd en overal en kan door geen coronamaatregel, zelfs geen coronavirus beperkt worden. Hij kan je troosten met zijn eigen ervaring: afgewezen te zijn in Jeruzalem. Fijne voortzetting van de week.
 
Han Geppaart, pastoraal werker.

Ons eigen half uur ….
 
Uw gebedsintenties kunt u nog blijven doorgeven via: info@parochiemariamagdalena.nl

A.s. vrijdag 19 juni, worden de opnames gemaakt voor zondag 21 juni èn zondag 28 juni. De gebedsintenties voor beide zondagen kunt u doorgeven voor a.s. donderdag 18.00 uur.

Indien u na ons eigen half uur de viering op bijvoorbeeld  NPO 2 wilt volgen, kunt u gebruik maken van de gratis digitale zondags-blaadjes van de KBS.  U vindt ze steeds op: https://rkbijbel.nl/kbs/


Tot 1 juli a.s. gaan we door met Ons eigen half uur. Vanaf deze datum mogen we weer vieren met max. 100 personen. Ook is de vakantieperiode in zicht en daarbij komt dat de video's maar door een paar mensen  worden gemaakt. Dit alles heeft ons doen besluiten om voorlopig per bovengenoemde datum te stoppen met de online meditatie vieringen. Wel zullen we bezien of en hoe we dit eventueel gaan vervolgen in de toekomst. 
Nieuwsbrief in de zomermaanden juli en augustus

Vanwege de vakantieperiode zal de Nieuwsbrief in de maanden juli en augustus 1x per maand verschijnen in plaats van wekelijks.  

In het verleden verscheen de Nieuwsbrief 1x per maand. Om tijdens de Corona periode parochianen, vrijwilligers en belangstellenden op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en om toch verbonden te blijven, is destijds besloten om de Nieuwsbrief wekelijks te laten verschijnen.
Ook wat de Nieuwsbrief betreft zullen we de komende tijd bezien hoe we dit gaan voortzetten qua vorm, inhoud en frequentie. 
Gelezen...


 
 
 
 
Vieren...
Ook in de H. Moeder Gods kerk in Effen komen we weer samen om te vieren. Weliswaar met max. 30 personen en met inachtneming van een aantal maatregelen.
Foto's genomen tijdens de 1e publieke viering op zondag 7 juni 2020 door Michel de Kuijer.
De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze tijd”

Dit is de titel van de kanselbrief van bisschop Liesen bij gelegenheid van Sacramentsdag. De brief is in zijn geheel hier te downloaden.
Voor gezinnen.....
Online geloofsfeest 2020              en    Gezinsdag aan Zee
Ingezonden....……                                                      


Sluit even je ogen
Voel de zonnestraal
Ervaar de warmte
En wordt het gewaar

Open je ogen
Kijk uit het raam
Zie de sterrenhemel
En wordt het gewaar

Kijk naar je buur
Staar even in diens ogen
Deel een lach of een traan
Echt even een contactmoment samen
En wordt het gewaar.

Het zijn lastige tijden
We zijn er niet fysiek maar weet
We denken aan elkaar
Dus even een knuffel via dit gedicht
En wordt het gewaar
 
Dichter onbekend
De nieuwsbrieven zijn, net als ons parochieblad, ook te vinden op onze website.
Nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief, maar wilt u deze wel ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via: nieuwsbrief@parochiemariamagdalena.nl

Mocht u ook een artikel, gedicht, foto of een video hebben voor de rubriek: "ingezonden", dan kunt u dit naar het hierboven genoemde emailadres sturen.

 
En tot slot....
Nog even in het kort waar u op moet letten als u naar één van de vieringen komt.
1. 
 
2.

3.
 
Kijkt u ook eens op onderstaande sites: 


 
Copyright © 2020 Parochie H. Maria Magdalena, All rights reserved.

KvK nummer 74900897

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Email Marketing Powered by Mailchimp