Copy

Nieuwsbrief
15 april 2020


LIEVE HEMEL
Bereikbaarheid pastorale beroepskrachten
Indien u graag een pastor wilt spreken, dan kan dat op maandagochtend en donderdagochtend op het nummer 076-5412231. Zij zullen deze dagen van 10.00-11.00 uur telefonisch op dit nummer bereikbaar zijn.
Wilt u hen op een ander moment spreken, dat kan ook op het volgende nummer: 06 16886076.
Anders dan anders
 
Pasen is weer voorbij en de tijd na Pasen neemt het weer over. Maar het was allemaal anders dan anders. Pasen was Pasen niet zoals we het kenden en de tijd na Pasen is ook niet zoals ie hoort te zijn. Het voelt wat eigenaardig aan allemaal.
Maar veel tijd om hierover na te denken is er niet. De harde realiteit klopt aan vele deuren; we moeten binnen blijven en buiten op zeer gepaste afstand. Velen verblijven of werken noodgedwongen thuis, de scholen zijn dicht, de grote warenhuizen zijn dicht evenals de toeleveringsbedrijven. Mensen die werken in de horeca verloren hun baan. Het is hartstikke menens.
Ja, ook de kerk gaat er niet ongeschonden uitkomen. Het contact met de parochianen is fysiek onmogelijk geworden. Ook zij mogen geen vieringen meer bijwonen of elkaar na de dienst ontmoeten. Doopvieringen, huwelijken en uitvaarten mogen zeer beperkt of helemaal niet meer doorgaan. Bijeenkomsten en activiteiten liggen stil en langzamerhand dreigt zij in financiële problemen te komen.
Zoals voor velen geldt ook voor de kerk dat het leven ná de coronacrisis er anders uit zal zien. We zullen de kerk weer opnieuw moeten uitvinden. Een spannende tijd dus, want hoe vindingrijk zijn we en hoe creatief in het bedenken van nieuwe vormen van samenkomen in Gods naam. Spannend, maar hoopvol tegelijk, want Hij laat ongetwijfeld iets van zich merken.
 
Pastor Ben Hendriksen
Ons eigen half uur ….
 
En nog steeds blijven de reacties binnen komen op "ons eigen half uur". Hartelijk dank hiervoor!
U
w gebedsintenties kunt u nog blijven doorgeven voor vrijdagochtend 9.00u via: info@parochiemariamagdalena.nl
Dit kan zijn voor iemand die is overleden, maar natuurlijk ook voor een spoedig herstel, voor het welslagen van een operatie, voor...…. 

Nog geen "selfie" afgegeven en dit nog wel willen? Geeft u het dan af op één van de pastories.
Paasgroet Rotary en Parochie 'Groot Breda'

Op 9 en 10 april jl. is in samenwerking met de Parochie 'Groot Breda' en Rotary Breda Mastbos een 90-tal ouderen bedacht met een Paasgroet.
Een kleine attentie in de vorm van een “Merci chocolade doos” inclusief een persoonlijk paaskaartje erbij,  is in de brievenbussen gestopt. 
Lees verder --->
Klokken van Hoop en Troost
Woensdag 22 april en woensdag 29 april zullen de klokken nog geluid worden in het kader van de actie "Klokken van Hoop en Troost". Tussen 19.00u en 19.15u zullen in ieder geval de klokken luiden van onze parochie  in Prinsenbeek, Princenhage en Effen. Ook luiden de klokken van de Protestantse Gemeente Het Kruispunt in Prinsenbeek. 
Wist u dat.......
Komende zondag, 19 april, een zondag is met vele namen?
Het is de 1e zondag na Pasen, maar de 2e zondag van Pasen.
Ook wordt het wel Beloken Pasen genoemd. Op deze dag wordt de Paasweek (het paasoctaaf) afgesloten.
Beloken komt van beluiken, wat betekent dichtdoen.
Ook is dit de zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. Ingesteld in 2000 door Paus Johannes Paulus II. 
In Rome noemt men deze zondag: Dominica in Albis. Op deze zondag kwamen de pas gedoopten in witte kleding naar de mis. Daarom staat in Duitsland deze zondag bekend als Witte Zondag. 
De zondag wordt ook wel Quasimodo zondag genoemd. Dit zijn de eerste woorden van het Introïtus (intredezang): 
Quasi modo geniti infantes (= als pasgeboren baby's)


Tenslotte wordt in de Orthodoxe kerk deze zondag Thomaszondag genoemd naar het Evangelie van die dag.
 
De nieuwsbrieven zijn, net als ons parochieblad, ook te vinden op onze website.
Nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief, maar wilt u deze wel ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via: nieuwsbrief@parochiemariamagdalena.nl
En verder........

Vanwege de coronamaatregelen vinden de publieke vieringen geen doorgang tot 1 juni a.s.
Momenteel worden er op diverse plekken en op verschillende wijzen gezocht naar alternatieven: vieringen die live gevolgd kunnen worden op You tube of via Facebook, online catechese en andere gebedsmomenten.
Op onze website onder het kopje "interessante links" hebben we een aantal hiervan opgenomen.
 
Kijkt u ook eens op onderstaande sites: 


 
Copyright © 2020 Parochie H. Maria Magdalena, All rights reserved.

KvK nummer 74900897

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Email Marketing Powered by Mailchimp