Copy
Nieuwsbrief 
Oktober  2018
LIEVE HEMEL
 
Nazarethparochie
 
Parochie OLV ten Hemelopneming
Millais - Herbstblätter

IN DEZE NIEUWSBRIEF


Woord van dank - wijzigingen rooster Oktober - Naam nieuwe parochie - Kind en Kerk - Kindernieuwsbrief - Eerste Communie 2019 - Lopend vuurtje 2018 - Ouderenpastoraat - kloosternacht voor jongeren
Beste mensen,

Op 16 september vond in de St. Martinuskerk de viering plaats waarin ik als pastoraal werker van de Nazarethparochie en Parochie OLV ten Hemelopneming werd gepresenteerd. De viering en evenzeer de ontmoeting daarna voelde als een warm welkom, een warm bad. Velen hadden zich ingespannen om op allerlei terrein voor en achter de schermen deze ochtend feestelijk te verzorgen. Het was fijn dat u uit alle geloofsgemeenschappen gekomen bent om zo’n nieuw begin mee te vieren. Heel veel dank aan vicaris Paul Verbeek, collegae van het pastoraal team en vele vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage aan die dag.
 
De start is gemaakt en nu samen zoeken naar nieuwe wegen om te laten zien wat ons zo raakt in die prachtige boodschap van het evangelie, waarin voor elke mens troost, nabijheid, warmte, uitzicht, dankbaarheid te vinden is.
 
Han Geppaart, pastoraal werker.
 

Voor de maand oktober zijn er 2 wijzigingen in het rooster: 
  • Dinsdag 9 oktober 9.00u OLV altijddurende Bijstand Communieviering Henny Spooren (i.p.v. Adrie Lint)
  • Donderdag 18 oktober 9.00u H. Martinus Communieviering     Han Geppaart (i.p.v. Adrie Lint).
 U kunt de vieringen in onze parochies ook vinden op de website.
 
 
Vlak voor de zomer bent u uitgenodigd om een naam te bedenken voor de nieuwe parochie die per 1 januari 2019 ontstaat door de samenvoeging van de Nazarethparochie en de Parochie OLV ten Hemelopneming. In totaal zijn er 40 namen ingezonden. Een kleine commissie heeft uit al deze namen er drie geselecteerd.
Deze drie geselecteerde namen leggen we opnieuw aan u voor. Wij willen namelijk graag van u weten welke naam u het meeste aanspreekt.
U kunt dat vóór 15 oktober laten weten in een gesloten enveloppe tnv Henny Spooren-Schaart of via de mail: hennyspooren@rkbredawest.nl
Voor de namen en de beschrijvingen van de heiligen kijkt u hier
 

In Lieve Hemel staan onder het hoofdstukje ‘Kind en Kerk’ twee data vermeld die we helaas hebben moeten annuleren.
Vanwege de wisselingen in het pastoresteam en het zoeken naar nieuwe wegen voor de werkgroep Kind en Geloof is besloten de activiteit voor kinderen op 17 oktober en de bijeenkomst voor ouders op 30 oktober uit te stellen tot een nader tijdstip.
Zodra er wat meer duidelijkheid is over de richting die we ingaan met het pastoraat voor jonge gezinnen laten we u dit zo snel mogelijk weten.
 
Pastor Han Geppaart en pastor Henny Spooren-Schaart

Vanaf nu is er een eigen catechese nieuwsbrief voor kinderen! (zie ook deze link). Het abonnement van deze nieuwsbrief is gratis. Uw kind krijgt de nieuwsbrief per post thuisgestuurd. 
Elke twee maanden wordt er een kerkelijk feest uitgelegd. Het gaat over begrijpen met je hoofd, geloven met je hart en doen met je handen.
Als u een mail met de leeftijd van het/de kind/kinderen stuurt en het adres, dan wordt het eerste nummer naar uw kind/kinderen opgestuurd en kunnen ze gaan knippen, kleuren en plakken. 
Nog even en dan starten weer de voorbereidingen voor de Eerste Communie.
Na de herfstvakantie zullen de leerlingen van groep 4 net als voorgaande jaren, een informatiebrief en een aanmeldingsformulier voor de Eerste Communie ontvangen.
De data voor de Eerste Communie zijn:
11/12 mei Nazarethparochie Princenhage
19 mei OLV ten Hemelopneming Prinsenbeek
 
Lopend Vuurtje is een afwisselende dag speciaal voor alle vormelingen in het Bisdom Breda. Met veel actie (spel) en soms stil (gezamenlijke viering) ontdekken de vormelingen de kracht van de heilige Geest. Ook voor ouders en begeleiders is er een inspirerend programma.
Lopend Vuurtje vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 15.30 uur in Bergen op Zoom.

 
 
De werkgroep ouderenpastoraat wil u graag attent maken op twee bijeenkomsten en wel op 7 november en 12 december.
Kijkt u hier voor alle informatie.
 
In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober 2018 trekken jongeren tijdens de Kloosternacht langs religieuze plekken. “Dit jaar duurt de Kloosternacht weer een hele nacht,” zegt zr. Simone osb. “Dit doen we op verzoek van de jongeren zelf. Vorig jaar eindigde hij om 22.00 uur. Veel jongeren waren teleurgesteld. Ze vinden het juist stoer een hele nacht te waken.”
Lees verder...
 
Kijkt u ook eens op onderstaande sites: 


 
Copyright © 2018 Parochie H. Maria Magdalena, All rights reserved.Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Email Marketing Powered by Mailchimp