Copy
BOLLETÍ MARÇ 2018
LES CLASSES & LES MOSTRES

INFANTIL
 
Durant el segon trimestre hem iniciat el projecte que ens ocuparà la resta de curs. A partir d’una pluja d’idees hem triat la temàtica principal: l’assetjament escolar.
Hem fet moltes assemblees i debats on hem reflexionat i discutit. Hem intentat donar resposta a les següents preguntes:

Què és el bullying?
Què és el ciberbullying?
Què puc fer per defensar-me?
Perquè algunes persones fan bullying?
Com ho podem aturar?
 
També hem visionat alguns curtmetratges que parlen de l’assetjament escolar, hem escoltat cançons i ens hem explicat les nostres experiències relacionades amb aquest tema. Hem improvisat escenes i inventat eslògans publicitaris.

El resultat de tot això ho hem mostrat a la mostra d’aquest més de març que ha estat un èxit! Són unes actrius i uns actors fantàstics! Però el procés encara no ha acabat, durant el tercer trimestre continuarem la feina!
 

Magdalena Tomàs
Alumnes del grup Infantil preparant la mostra
PREADOLESCENTS
 
Ja hem estrenat la segona mostra del curs. Estam molt contents perquè vàrem omplir el teatre. I el públic va passar una estoneta diferent, o millor dit: viatjant.
Hem fet una feina molt intensa. En quatre classes hem treballat el cos i el ritme, creant 5 balls del món. Hem fet feina en grups per crear el muntatge del segon trimestre: “Viatge als cinc continents a través de la tècnica del teatre negre” .
Ha estat una experiència, on tots hem aprés que s’ha de fer feina en equip, hem de respectar-nos uns amb els altres, ajudar-nos sempre tant a classe com a damunt l’escena.
Hem pogut jugar amb la llum de neó i conèixer totes les possibilitats que té i també totes les dificultats que comporta. És una tècnica nova per molta gent i ha estat una feina molt intensa, perquè es necessita treballar completament a les fosques, i per això es necessita més disciplina damunt l’escenari.
Aquest va ser el nostre programa de mà:
La companyia TeatrAir us dona la benvinguda i us desitja que gaudeixin del vol. Poseu-vos els cinturons de seguretat i prepareu-vos per viatjar als cinc continents. Començarem per Nord Amèrica on coneixerem el Country, seguidament anirem a Àsia al Japó, llavors viajarem fins Austràlia concretament a Polinèsia, després volarem fins Àfrica per conèixer les meravelles d’Egipte i finalment tornarem a la Rússia Europea.
Això sí, ho veurem tot d’una manera diferent, amb la tècnica de teatre negre. Aquesta es caracteritza per realitzar-se en un espai a les fosques on la llum ultravioleta fa ressaltar els colors fluorescents. Important, lleveu el flash de les càmeres.
Moltes gràcies i bon viatge!
Francina Garau
ADOLESCENTS
 
El 2n trimestre es va iniciar amb la perspectiva de poder aprendre i treballar amb titelles. Partint d'una feina de visualització de materials, companyies...l'objectiu era acabar creant els nostres propis titelles amb materials reciclats. 
Aquesta feina però, i decidit en consens pels mateixos alumnes, va resultar impossible per falta de temps. 
Poder aprofundir en un camp desconegut com són els titelles amb una bona recerca i construcció, així com una posada en escena acurada i maneig dels mateixos no resulta suficient amb només dues hores setmanals.
Per això, i després de nombrosos debats, es va acabar optant pel tema que ja sabíem que ocuparia el tercer trimestre, la identitat, i presentar només un work in progress de l'estat d'aquest treball.
Catalina Florit
JOVES-MATX D'IMPRO
 
Aquest mes el grup jove-Matx d'impro ha fet feina per les mostras amb públic que es varen presentar al teatre Mar i Terra els dies 20 i 27 de març a les 20:00 amb un públic de 40 i 50 persones molt entregat i participatiu. La idea principal era que el públic es trobàs als artistes jugant a l'escenari i fer-los partíceps a ells també. A la segona a mostra l'equip va lletgir un text d Elio González per celebrar el dia internacional del teatre, reivindicant l'importància dels artistes i la seva aportació al món. Un recent estudi elaborat per l'observatori de La Caixa ha demostrat que la cultura proporciona felicitat a la societariamente, gràcies al món artístic les persones són mes feliçes. Visca la cultura.
 

 
SORTIDES
MiraMiró
Grup Infantil
24 de març

El grup d'Infantil va anar a gaudir de la proposta de la companyia Baal al teatre municipal Xesc Forteza MiraMiró. Un viatge cap al cosmos a través del ball.
 
Aula Escènica de Palma
c Sant Magí, 89-91 Palma (Santa Catalina)
971.791.231
www.emteatre.cat - info@emteatre.cat