Copy
BOLLETÍ FEBRER 2018

 
LES CLASSES 

INFANTIL
 
Aquest més de febrer hem començat el que serà el nostre projecte durant la resta de curs. Arran de la proposta dels alumnes treballarem l'assetjament escolar (bullying) com  a tema principal. El primer pas ha estat conèixer el que sabem i el que saben els companys sobre aquest tema tan actual, hem  treballat a partir d'assemblees i debats, improvisacions, visionats de curtmetratges... Part del resultat de tot això el podreu veure a la mostra del segon trimestre!

Magdalena Tomàs

 
PREADOLESCENTS
 
El grup de preadolescents aquest segon trimestre hem intentat recuperar l’esperit d’equip, i la confiança que s’havia aconseguit el primer mes i mig de curs, fomentant actituds de socialització en el grup-classe i reforçant els hàbits de conducta per a potenciar la socialització, la tolerància i el respecte cap a les formes artístiques.
Posàrem en comú la feina feta per la mostra de Nadal, per a, així, potenciar l’esperit crític. Pel gener tornàrem a repetir  alguns exercicis, com jocs per a treballar la desinhibició, la diversió, l’espontaneïtat, la música, la dansa, la imaginació... Exercicis per a treballar la confiança a través dels sentits: olfacte, gust, tacte, oïda i vista.
També ens hem endinsat en el descobriment del cos i el seu moviment com a eina expressiva per a descobrir les possibilitats de la veu a base de conèixer les tècniques d’escalfament de cos i veu, necessàries per a un actor.
 
Un dia posàrem en pràctica la improvisació com a eina de treball, fent un matx d’improvisació.
 
Pel Carnaval férem creació de personatges, treballat emocions i desenvolupant competències expressives, comunicatives i socials, a més de la creativitat i l’autonomia personal. Férem tant treball en equip com individual.
 
Ah! I hem anat a veure Frontera al Teatre Mar i Terra, un poema visual-corporal de la companyia Migrants que ens va deixar a tots amb una raresa i singularitat molt interessants.
 
Ja queda menys per a la mostra de Pasqua!!!!! Fa dos dissabtes que hem començat a experimentar amb una nova pràctica teatral: TEATRE NEGRE. I estam intentant crear el muntatge  del segon trimestre, que estrenam dia 24 de març. Us convidam a tots a fer un viatge pels cinc continents. Una feina de teatre negre que estam fent amb molta il·lusió.
 
Fins aviat!

Francina Garau

 
JOVES-MATX D'IMPRO
 
Durant el mes de febrer el grup jove-matx d'impro ha començat a preparar la segona mostra, que es farà el dimarts 27 de març a les 20.00 h al teatre Mar i Terra de Palma.
La feina d'aquest mes l'hem enfocada a l'escolta. Inclús vàrem fer un exercici sortint al carrer amb els ulls tapats per potenciar l'escolta amb el company i l'entorn. Aquesta feina després la traslladam a l'escenari i tenim actors i actrius molt més concentrats i amb una escolta més desenvolupada.
 
El dimarts 20 de febrer també vàrem fer la nostra sortida trimestral amb una activitat que ens va dur primer a fer una visita guiada amb xocolata al Museu Es Baluard i després gaudírem d'una mostra d'improvisació dels alumnes de la sala Trampa Teatre.
 
D'ençà que començàrem les classes, el grup ha incrementat els alumnes en un cinquanta per cent, el que vol dir que les classes tenen l'equilibri correcte entre activitat lúdica i formació artística. Cream un ambient humà que convida a la comoditat i a la transparència, millorant la interrelació entre els components de l'equip i les noves incorporacions.
 
A Palma cada vegada ens trobam amb més gent que practica l'art de la improvisació teatral com activitat complementària de la seva vida. Això vol dir que es genera més públic que cerca aquesta espontaneïtat a l'hora de triar un espectacle per anar a veure i també genera més alumnes que la volen practicar. Potser un dia la improvisació sigui tan popular com el futbol.

Oliver Romero

 
SORTIDES
Joves-matx d'impro

20 febrer
 
Els alumnes del grup Joves-matx d’impro van anar al Baluard a veure una visita guiada i a veure l’espectacle d’improvisació “Los martes sucios” dels alumnes de Trampa teatre.
Adolescents

22 febrer
 
Els alumnes del grup Adolescents van anar a veure la cinquena entrega de la nova edició de National Theatre Live a CineCiutat, Follies, en versió original en anglès amb subtítols.

 
Preadolescents

25 febrer
 
Els alumnes del grup Preadolescents van anar a veure Frontera, un poema visual i corporal de la companyia Migrants, al Teatre Mar i Terra.

 
Aula Escènica de Palma
c Sant Magí, 89-91 Palma (Santa Catalina)
971.791.231
www.emteatre.cat - info@emteatre.cat