Copy

Update HJCO AAA Funds
 

Bullisch of bearisch? Denk anders! 

En weer stegen de beurzen in de afgelopen weken naar nieuwe recordstanden. De koersen begaven zich opwaarts ondanks de scherp oplopende inflatie in de wereld en het coronavirus dat ons dit najaar en wellicht de hele wintert in de wielen rijdt. Dat moet een keer fout gaan, zou je zeggen. Hoe kunnen beurzen geen oog hebben voor deze - zowel maatschappelijk als economisch - schadelijke ontwikkelingen? Het antwoord is niet eenvoudig te geven. In de kern komt het erop neer dat beleggers als individu vaak niet rationeel reageren, maar als groep de dingen beter in perspectief zien en dus juist rationeler zijn. Het fenomeen 'wisdom of the crowd' komt hier naar voren. Bedenk daarom altijd als belegger wat 'de beurs' wel ziet en wat je zelf misschien niet ziet. De afgelopen weken waren er bijvoorbeeld sterke werkgelegenheidscijfers in de VS en ook in Nederland. Er zijn in Nederland nog nooit zoveel banen geweest, nl. 11 miljoen. Daarbij is de werkeloosheid slechts 3,1%, hetgeen overeenkomt met vrijwel volledige werkgelegenheid. Centrale bankiers gaven in de VS, VK en Europa aan om voorlopig de rente niet te verhogen en Pfizer kwam met nieuws over een antiviraal middel dat zorgt voor een grote reductie van ziekenhuisopnames in de coronarisicogroep. Door deze goede berichten stegen de beurzen verder en werd het al bekende slechte nieuws overvleugeld. Onze filosofie is m.b.t. ‘markt timing’ is helder; ga voor de lange termijn, probeer niet teveel de richting van de beurs of de rente te bepalen, zet het geld aan het werk en breng spreiding aan over veel 'bronnen van rendement'. Dus niet alleen aandelen en obligaties, maar ook bijvoorbeeld onroerend goed, private equity, private debt en skills fondsen zoals op ons HJCO AAA platform.

De fondsen op het HJCO AAA platform behaalden de afgelopen periode over het algemeen goede resultaten, door de teruggekomen voorkeur voor risico in markten. De trendvolgende fondsen waren positief door de longposities in aandelen en credit. De arbitragefondsen behaalden ook deze maand een goed resultaat. Ook het door Morningstar met vijfsterren beoordeelde fonds Man AHL TargetRisk behaalde een goed resultaat door de flexibele positionering in aandelen, obligaties en inflatie.


Hieronder vindt u de rendementen van de fondsen op het HJCO AAA Funds platform per ultimo oktober. Voor actuele koersen verwijzen wij u naar www.hjco.nl 

HJCO AAA Fondsen:
Fondsnaam
Oktober
YTD
Rapport
Website
BlackRock BS Americas Diversified Equity Absolute Return 1,75% 12,33%
BlackRock Global Event Driven klasse A2 EUR 0,02% 0,72%
BlackRock UK Emerging Companies Absolute Return Fund 1,29% 8,39%
EV Smaller Companies Fund 1,05% 10,39%
Helium Fund - A share class 0,33% 4,83%
Helium Selection - S 1,04% 11,92%
Legends Fund 7,15% 54,14%
Lombard Odier All Roads 0,67% 4,39%
Lombard Odier All Roads Conservative 0,31% 1,88%
Lombard Odier All Roads Growth 1,18% 7,96%
Lyxor Chenavari Credit Fund class I EUR -0,05% 2,74%
Lyxor Epsilon Trend class A eur 1,92% -4,30%
Lyxor Newcits IRL plc - Lyxor/Sandler US Equity - I - EUR 1,47% 2,24%
Lyxor/Bridgewater Core Global Macro Fund 0,53% 4,15%
Lyxor/Tiedemann Arbitrage Strategy Fund A EUR 0,32% 3,23%
Man AHL Diversified Markets EU - Tranche D 4,30% 14,74%
Man AHL Target Growth Alternative Fund 1,34% 3,00%
Man AHL TargetRisk I H EUR 2,10% 12,20%
Man AHL TargetRisk Moderate Fund 1,07% 5,02%
Man AHL Trend (EUR) Share Class I 4,66% 4,20%
Man GLG European Equity Alternative Class IN EUR -0,82% 1,96%
Mint Tower Arbitrage Fund I-Class EUR 0,36% 6,12%
Savin Multi-strategy Arbitrage Fund Class I 1,87% 23,15%
Schroder GAIA - Two Sigma Diversified - Class C acc. -0,06% -1,15%
Schroder GAIA BlueTrend class C EUR 4,39% 12,17%
Schroder GAIA Contour Tech Equity class C eur 0,16% 0,50%
Schroder GAIA Egerton Equity - C Acc 4,76% 8,30%
Schroder GAIA Wellington Pagosa class C eur 1,21% 5,46%
Windmill Trend Evolution Fund EUR 3,21% 14,74%
Windmill Trend Evolution Fund USD 3,25% 15,29%
“Opportunity does not waste time with those who are unprepared.” – Idowu Koyenikan

Inflatie - inflatie - inflatie

Het grote nieuws van afgelopen week was uiteraard niet dat Elon Musk een paar van zijn aandelen heeft verkocht om belasting te kunnen betalen, maar dat de Amerikaanse inflatie in oktober opgelopen is tot maar liefst 6,2%. Lees hier verder de wekelijkse column van Lukas Daalder- Chief Investment Strategist van BlackRock en gastspreker bij OAKK Capital Partners. 

U wordt gevolgd..

Kan het zijn dat Uber (en andere bedrijven) kijken naar het model telefoon waarmee u een taxi boekt, om te kijken hoe draagkrachtig u bent? Kranten hebben al gespeculeerd dat ze dat vast wel doen, maar Michiel Bicker Caarten kon geen zekerheid vinden.  Lees hier het artikel uit de nieuwsbrief De Bicker.

Ironshield Credit Fund UCITS valt gelijk in de prijzen 

Het Montlake Ironshield Credit Fund UCITS is tijdens de prestigieuze HFM Eurohedge Emerging Manager Awards 2021 in de prijzen gevallen als Beste Nieuwkomer. De prijs is gebaseerd op de meer dan uitstekende risico/rendement verhouding. Het fonds kent een long/short strategie in credits. Rendement dit jaar is 27% en sinds oprichting in 2020 +80%. Ironshield is opgericht in 2007, de UCITS versie is gelanceerd in 2020. HJCO AAA Funds is het enige platform in Nederland dat toegang geeft tot dit onderscheidende fonds. 

HJCO AAA Funds ander jasje en nieuwe fondsen

De presentaties van de fondsen op het HJCO platform hebben vorige maand een net-iets-ander-jasje gekregen. Dit is gedaan om de fondsen onderling beter te kunnen vergelijken.
Aanvullend hebben we twee nieuwe aantrekkelijke fondsen van AHL Partners toegevoegd; 
1. Man AHL TargetRisk Moderate Fund
Dit fonds volgt eenzelfde Systematisch-Divers strategie als het succesvolle Man AHL TargetRisk, maar kent een lagere volatiliteit. Daarmee participeren beleggers systematisch gespreid in aandelen-, obligaties-, credit- en inflatiemarkten met een beheerst risico. 
2. Man AHL Target Growth Alternative Fund
Dit fonds combineert twee succesvolle beleggingsmethodieken van AHL: TargetRisk en Trendvolgend. Hiermee participeren beleggers systematisch gespreid in verschillende aandelen- en obligatiemarkten met een sterke bescherming van de portefeuille in neerwaartse periodes.

Wilt u uw e-mailvoorkeuren aanpassen?
U kunt uw voorkeur hier veranderen of u hier direct uitschrijven van deze mailinglijst.