Copy
GOC nieuwsbrief
14 juli 2016
Bekijk dit bericht in uw browser

GOC creëert toekomst


De creatieve sector verandert en GOC verandert mee. Dat merkt u niet alleen, u ziet het ook terug in onze stijl en belofte: GOC creëert toekomst. Door mensen individueel te ondersteunen bij de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. En door collectieve ontwikkeling van de branche.

In deze nieuwsbrief presenteren wij ons nieuwe GO! magazine. Lees nu meer over de opleidingen die dit najaar starten, zoals praktijkopleider, procesoperator snijden en vouwen en crossmedia adviseur. Deze opleidingen komen dit jaar nog in aanmerking voor subsidie. 

Heeft u al opleidingsplannen voor uw organisatie gemaakt? De zomerperiode is een goed moment om hier rustig over na te denken. Bel ons, we denken graag met u mee. 

Ik wens u een prettige vakantie.

Met vriendelijke groet,
Marcel Lamain
directeur GOC

Eerste editie GO! magazine


Bedrijven die sociaal innoveren hebben meer nieuwe klanten, meer tevreden medewerkers en een sterkere winstgroei. Als partner in sociale innovatie helpen wij organisaties te groeien of een nieuwe koers in te zetten. U leest er alles over in ons nieuwe GO! magazine met prachtige ervaringsverhalen over veranderingen die wij samen met onze relaties hebben gerealiseerd.

Klik hier >>

Praktijkopleider


Hoe zorgt u ervoor dat vakmensen binnen uw bedrijf hun kennis optimaal doorgeven aan jong talent of minder ervaren collega’s? GOC helpt bedrijven daarbij door vakmensen in vier dagdelen op te leiden tot praktijkopleider. Lees de ervaring van Rob Arends van Snel BV. Hij volgde onlangs samen met een collega de cursus.  
,,Ik was altijd al bezig met het opleiden van medewerkers. Dat deed ik een beetje op gevoel."

De cursus is op vier plaatsen in het land te volgen. Amsterdam start 6 september, Veenendaal 4 oktober, Heerenveen op 1 november en Rotterdam op 24 november. Op onze website vindt u meer informatie en het aanmeldformulier.
Procesoperator snijden en vouwen

De vraag naar nabewerkers die ook als procesoperator kunnen functioneren groeit. Onze opleiding Procesoperator snijden en vouwen sluit aan bij die vraag uit de branche. Verbreedt de vakkennis van uw medewerker en schrijf in voor maandag 5 september.

Aan bod komt onder andere het afstellen van machines. Het op de juiste manier gebruiken van materialen, meetapparatuur en andere hulpmiddelen.
Het controleren van het productieproces en het oplossen van problemen. En leren de deelnemers werken volgens de geldende afspraken en voorschriften op het gebied van arbo, veiligheid, milieu, bedrijfsregels en dergelijke.

Meer informatie en voor inschrijven kunt u terecht op onze website: Procesoperator snijden of Procesoperator vouwen. 
Crossmedia adviseur

Wilt u uw klant passend advies geven over communicatiestrategie en mediakeuze? Maak dan de transitie van media adviseur naar crossmedia adviseur. Meld u aan voor de opleiding van 26 oktober en krijg inzicht in de strategieën, technieken en procedures, die nodig zijn om een crossmedia productie succesvol te realiseren.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website.
Subsidie op opleiden geldt nog tot 31-12-2016 

De subsidie mogelijkheden voor het opleiden via GOC veranderen per 1 januari 2017. Wilt u maximaal gebruik maken van de huidige subsidie mogelijkheden voor het opleiden van uw talent, dan is afronding in 2016 gewenst.
Met het sectorplan grafimediabranche komen opleidingen, gericht op de ontwikkeling van de medewerkers, in aanmerking voor 30% of 40% subsidie. Deze subsidie komt bovenop de subsidie van 25%, die u ontvangt als u bijdraagt aan het opleidingsfonds. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de fiscale mogelijkheden tot aftrek van de opleidingskosten.

Meer informatie over het sectorplan en de aanvraagformulieren vindt u op www.aenofondsgrafimedia.nl.
Trainers voor grafische opleidingen

Door de toenemende vraag naar vakinhoudelijke kennis is GOC op zoek naar freelance trainers met specialistische grafische kennis. Heeft u ervaring met het trainen van groepen? En beschikt u over vakinhoudelijke kennis op de technieken stansen, vouwplakken, flexo rotatie, offset rotatie en offset vellen. Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen: 0381-539111 of solliciteer@goc.nl.
Dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Al een groot aantal jaren is GOC actief met programma’s op het terrein van leiderschap, teamontwikkeling, coaching, taakverbreding en o.a. het stimuleren van pro-activiteit en eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers.

Door de toenemende aandacht voor het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers in onze sector heeft GOC haar dienstverlening op het terrein van HRM uitgebreid. Voor een overzicht van het totale aanbod aan HR dienstverlening verwijzen we naar onze website.

Onderzoek naar innovaties en beroepskwalificaties


Het actueel houden van de beroepsomschrijvingen (profielen) is een van de taken van GOC. Deze profielen worden als uitgangspunt genomen om de grafische beroepsopleidingen vorm te geven.
Door onderzoek naar innovaties binnen de branche krijgen we de gevolgen daarvan voor de kennis en vaardigheden van (toekomstig) grafische vakmensen helder. Zo creëren we een goede afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Voor dit onderzoek zijn uiteenlopende innovatieve bedrijven bezocht en is studie gemaakt van de innovaties die op de bedrijven afkomen. Dit kunnen technische innovaties zijn, maar ook vormen van sociale innovaties. Zoals het werken in zelfsturende multidisciplinaire productieteams.
De Schutterij 10 | Postbus 347 | 3900 AH Veenendaal | (0318) 53 91 19
Copyright © 2016 GOC, All rights reserved.