Copy
Nieuwsbrief april 2016
 
Bekijk dit bericht in uw browser

Inspelen op toekomstig personeelstekort


De meest succesvolle bedrijven? Dat zijn ondernemingen die niet reageren op de trends in de markt, maar de ontwikkelingen vóór zijn. Slimme werkgevers in de grafimediasector spelen bijvoorbeeld nu al in op toekomstige tekorten aan goed gekwalificeerde medewerkers. Tekorten? Jazeker. De instroom van mbo studenten is namelijk bijna volledig gestokt, waardoor het op termijn een uitdaging wordt om vakmensen die met pensioen gaan te vervangen.

GOC fungeert regelmatig als opleidings- en sparringspartner voor bedrijven die daarop anticiperen. Ook zelf spelen we volop in op de huidige én toekomstige opleidingsbehoeften in de branche. Zo hebben we in samenwerking met FCB de opleiding Stansen en Vouwplakken ontwikkeld, omdat de branche hier specifiek naar vraagt. Bovendien voegen we steeds nieuwe cursussen en trainingen aan ons aanbod toe, waarmee we bedrijven en medewerkers helpen om in te springen op de eisen van deze tijd. U leest er over in deze nieuwsbrief! 
  
Met vriendelijke groet,

Marcel Lamain
directeur GOC

Leren bij GOC


Uzelf ontwikkelen? Of meer halen uit de capaciteiten van uw medewerkers? Binnenkort starten enkele nieuwe trainingen, cursussen en workshops. Schrijf u snel in, want vol = vol.
 
  • Leer hoe u uzelf ontwikkelt tot een succesvol Ordermanager, die moeiteloos schakelt tussen klanten en medewerkers. Die commerciële kansen signaleert en benut, technische kennis paraat heeft en projecten strak managet
  • Als dtp’er of vormgever de stap van print naar online maken? Tijdens de opleiding tot Grafisch (media) ontwerper ontdekt u de ins en outs van nieuwe media en welke kansen daar liggen als vormgever.
     
  • Geef uw grafische vaardigheden een update tijdens onze opleiding tot Interactief media developer. Met de los te volgen modules uit deze opleiding leert u interactieve publicaties en animaties voor tablet en web te maken. Binnenkort starten: Adobe Edge Animate, Adobe After Effects en Adobe Audition.
     
  • Hoe begeleid je leerlingen die stage lopen binnen jouw bedrijf? En welke rol speelt jouw eigen achtergrond en begeleidingsstijl daarin? Dat ontdek je tijdens de opleiding tot Praktijkopleider. Binnenkort start deze in Haarlem. De vervolgopleiding tot Praktijkcoach gaat dieper in op de competenties van de begeleider en leert je om een optimale balans te vinden tussen de belangen van de leerling, de opleiding en jouw bedrijf.

Trends in de beroepen: ICT component onmisbaar


U wilt op de juiste manier investeren in uw personeel? Dan is het belangrijk te weten waar de branche naar toe gaat en wat de toekomstige functies worden.

ICT bijvoorbeeld wordt steeds belangrijker binnen de grafimedia beroepen. Dat geldt voor de ICT specialisten, die naast ontwerpen zich ook steeds meer bezighouden met het optimaliseren van de systemen. Maar ook van de grafische vakman wordt een doorgroei verwacht naar operator met ICT vaardigheden.

Digitalisering zet grafische sector onder druk


Onder deze titel heeft UWV de arbeidsmarktbeschrijving over de grafische industrie gepubliceerd. Deze sector- en beroepenbeschrijving biedt een actueel beeld van de tekorten en overschotten op de arbeidsmarkt. Ook zijn in dit rapport relevante opleidingen opgenomen met kans op werk. En is er aandacht voor de werkgelegenheid van zelfstandige grafisch ontwerpers, die vooral in de reclamebranche werkzaam zijn.

Voor de in dit rapport beschreven ontwikkelingen in de grafische industrie is GOC geraadpleegd. 

Tekort aan geschoold personeel dreigt in grafische sector


De grafische sector dreigt op termijn met een gebrek aan geschoold personeel te komen zitten. 
Door de langdurig krimpende werkgelegenheid zijn veel opleidingen voor nieuwe vormgevers, dtp'ers en drukkers ermee gestopt, concludeert uitkeringsinstantie UWV in een sectoranalyse.

Via Veenendaal naar Drupa: GOC biedt inzicht in inkjet


Investeren in Inkjet? Een van de highlights tijdens Drupa 2016 is inkjet printen. Maar waar moet u straks, op de beursvloer in Düsseldorf, op letten? Met een bezoek aan ons seminar op donderdag 12 mei reist u goed geïnformeerd naar Düsseldorf.

Van 14.00 tot 18.00 uur op 12 mei brengen wij de stand van zaken rond de technologie in kaart en zetten de uitdagingen op een rij.

Van Quality Control naar Quality Assurance binnen de verpakkingsindustrie


Op dinsdag 12 april, van 13.00-17.00 uur, nemen wij u mee naar het kwaliteitsmanagement van de toekomst in de verpakkingsindustrie. Met Quality Assurance zet u een stap verder en kunt u uw klant een betrouwbaar product garanderen. 

Geïnteresseerd? Meld u hier aan voor dit gratis seminar in Veenendaal.

EU-jaarcongres Leven Lang Leren in Verpakken: GOC is erbij


GOC is geselecteerd kennispartner voor de tweede editie van de European Conference on the Future of Business Education in Packaging (FBEP2016). GOC zet zich namelijk al 90 jaar actief in om mensen én organisaties te stimuleren zich te ontwikkelen.

Kom donderdag 21 april van 10.00 tot 17.00 uur naar het Igluu Creativity and Knowledge Center in Eindhoven.

GOC zet zich in voor Werkend Leren project van SZW


Producten, productieprocessen en dienstverlening veranderen in hoog tempo en daarmee de inhoud van banen en de eisen die worden gesteld aan medewerkers. Om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden is het nodig dat werkgevers en werknemers nog sterker inzetten op permanente doorontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden van werkenden. En dat is precies waar GOC voor staat.
Copyright © 2016 GOC, All rights reserved.


verwijder mij van deze lijst