Copy
GOC creëert toekomst! Lees verder...
Bekijk dit bericht in uw browser

GOC creëert toekomst


Strategisch opleiden; kan dat nog wel?

Waar staat jouw bedrijf over vijf jaar? Het is een vraag die in de grafimediasector nauwelijks meer te beantwoorden is. Automatisering, robotisering, the-internet-of-things; voorspel maar eens welke invloed ze gaan hebben op jouw werkprocessen. Het voeren van een duurzaam en strategisch personeelsbeleid is daardoor lastiger dan ooit.

Wij zijn GOC. We helpen organisaties om te groeien of een nieuwe koers in te zetten. Om mensen in beweging te krijgen, zodat ze in elke fase van hun leven op de juiste plek zitten. Zo vitaal, fit én vaardig als mogelijk en met een gezonde balans tussen werk en privé.

In deze editie van GO! magazine lees je er meer over en delen diverse bedrijven uit onze sector hun ervaringen, tips én trucs.

Download of bestel de tweede editie van GO! Magazine en laat je inspireren.

Procesoperator offsetdrukken


Offsetdrukkers vervullen een spilfunctie in het grafisch bedrijf. In de druktechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut nodig als basis om de machine te laten draaien. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis die nodig is om goed te functioneren als offsetdrukker, nog steeds een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen, is er ook een deel gereserveerd om zich te ontwikkelen tot procesoperator.

Op woensdag 1 februari start de opleiding Procesoperator offsetdrukken vellen in de regio Groningen. Op 16 mei starten de opleidingen Procesoperator offsetdrukken rotatie en Procesoperator offsetdrukken vellen in Veenendaal.

Grafimedia in cijfers 2016


In opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche heeft GOC de jaarlijks terugkerende uitgave Grafimedia in cijfers 2016 samengesteld. Hiervoor zijn alle gegevens van officiële bronnen bijeengebracht. Het levert interessante informatie op voor onze branche.

De positieve economische groei in Nederland gaat niet helemaal op voor de grafimediabranche. Het aantal faillissementen neemt af en de export van grafische producten, die in Nederland zijn geproduceerd, doen het een stuk beter. De omzet en werkgelegenheid echter daalt in onze branche.

Operationeel leidinggevende


Een nieuwe opleiding voor de sturende kracht van elke organisatie. Leidinggevenden zorgen bijvoorbeeld voor het doorvoeren van veranderingen, motiveren van mensen en het handhaven van de koers. We vragen veel van onze leidinggevende, want idealiter doen ze al het goede. De leidinggevende stuurt een team én werkprocessen aan. Vanuit zijn eigen stijl en visie, maar ook die van de organisatie. We vragen daadkracht, coachende vaardigheden, zijn team op sleeptouw nemend en geeft, daar waar nodig, ook duidelijke feedback en communiceert helder. Het is dan ook een gegeven dat leidinggeven een vak op zich is en dit vraagt inzicht en vaardigheden. Deze leren zij in de opleiding operationeel leidinggevende.
 
Startdatum vrijdag 7 april in Veenendaal.
 

Diploma uitreiking Elopak


Op vrijdag 16 december 2016 was GOC voor een certificaat uitreiking in Zeeuws-Vlaanderen. In Terneuzen zit Elopak, een internationale leverancier van kartonnen verpakkingsoplossingen voor vloeibare levensmiddelen. Bij Elopak is GOC een structureel onderdeel van hun opleidingsplan voor hun flexodrukkers. Wij zijn dan ook verheugd dat wij wederom twee groepen met in totaal 15 deelnemers kunnen feliciteren met het behalen van het branche-erkende GOC certificaat Flexo rotatiedrukker. Op de foto de gelukkigen samen met hun praktijkopleider Klaas Bevers en GOC trainer Wouter de Ridder.
De Schutterij 10 | Postbus 347 | 3900 AH Veenendaal | (0318) 53 91 29
Copyright © 2017 GOC, All rights reserved.