Copy
Nieuwsbrief GOC mei 2016
Bekijk dit bericht in uw browser

GOC past vaktechnische opleidingen aan


Samen leren waar dat kan, focussen op vakinhoudelijke aspecten waar dat meerwaarde oplevert. Het is een opkomende trend in onderwijsland. Ook bij GOC gaan we daarin mee.

Zo hebben we de nieuwe nabewerkingsopleidingen stansen en vouwplakken gestart. In het najaar gaan ook de opleidingen snijden, vouwen en geniet brocheren in nieuwe stijl van start. In onze vakopleidingen is er voortaan meer aandacht voor operatorvaardigheden. In deze certificerende procesoperatoropleidingen zijn vaktechnische kennis en een procesmatige aanpak geïntegreerd.

Al deze veranderingen komen niet alleen voort uit nieuwe onderwijsinzichten. Ze zijn vooral tot stand gekomen op basis van gesprekken met onder meer grafimedia- en kartonnagebedrijven. Sectoren waarin onderscheidend vermogen essentieel is en de nabewerkingsafdeling regelmatig voor uitdagingen staat. Het aanpassen van je organisatie en investeren in kennis is hier dan ook een must. Met de nieuwe opleidingen en de expertise van onze trainers en ontwikkelaars ondersteunen we als GOC bedrijven daarin. En spelen we optimaal in op nieuwe opleidingsbehoeften.

Met vriendelijke groet,

Marcel Lamain
directeur GOC

Binnenkort van start


Opleidingen, cursussen, workshops: het aanbod bij GOC is groot.

Zo hebben we de eendaagse cursus ‘het begint bij jezelf’. Wilt u proactieve en assertieve medewerkers om u heen? In deze cursus leert men assertief gedrag herkennen en toepassen. En wat voor een effect dit heeft in de communicatie. Ook verbeterpunten voor de samenwerking tussen afdelingen komen aan de orde.
Of een workshop? ‘Maak kennis met QRMbijvoorbeeld. QRM is een bedrijfsstrategie die rekening houdt met drastisch verkorte doorlooptijden, steeds kleiner wordende orders en toenemende variatie. Op 13 juni wordt deze succesvolle workshop opnieuw verzorgd.

Beschikt uw organisatie over een gediplomeerde praktijkopleider? De rol van praktijkopleider bestaat niet alleen uit het overbrengen van vakkennis, maar het vraagt ook op de persoon aangepaste coaching, begeleidingsstijlen en communicatie. In het najaar start de cursus Praktijkopleider op diverse plaatsen in het land.

De cursus DTP vormgeven is een korte ‘taalcursus’, waarin de dtp’er dezelfde taal leert spreken als de vormgever. Het levert een efficiëntere samenwerking op. Na deze cursus werkt de dtp’er zelfstandig aan vormgevingsopdrachten. Vrijdag 10 juni start deze vierdaagse cursus.

Begeleidt een van uw medewerkers webprojecten of gaat uw organisatie websites produceren? Dan is
Intro webdesign de juiste cursus om algemene kennis te vergaren. De startdatum is 20 juni.

Wilt u interactieve publicaties en animaties voor tablet en web kunnen maken voor uw klanten? In september start de opleiding Interactive Media Developer. De modules in deze opleiding zijn ook los te volgen. Incompany of integreren in een maatwerktraject behoort ook tot de mogelijkheden.

Inzicht in inkjet


Samen met grafisch specialist en publicist
Ed Boogaard en inkjet-specialiste Erna Leenaars zijn we op 12 mei in de technische details en marktontwikkelingen gedoken rond inkjet.

Tijdens het seminar 'Inzicht in inkjet' is het eerste exemplaar van de syllabus Inkjet anno 2016 uitgereikt. De syllabus is in opdracht van A&O Fonds Grafimediabranche ontwikkeld. Het werk biedt een gedetailleerde inkijk op het gebied van hoogvolume inkjet. Het belangrijkste onderwerp tijdens de Duitse vakbeurs Drupa in Düsseldorf.
GOC speelt in op de ontwikkelingen op inkjet gebied. Een workshop en opleiding staan dit najaar op ons cursusrooster. Geïnteresseerd in de syllabus? Stuur een mail naar info@goc.nl. Deze uitgave kost
€ 25,00 excl. btw.

Procesoperator stansen en vouwplakken


Dat er behoefte aan een nabewerkingsopleiding met meerdere vakgebieden blijkt te zijn, bewijst het aantal inschrijvingen voor de eerste cursusgroep procesoperator stansen en vouwplakken.

Op 16 april zijn 16 cursisten van acht organisaties uit alle windstreken van Nederland gestart. De onderwerpen van de eerste drie dagen van deze opleiding zijn prepress, press en afterpress. Voor beide vakgebieden komt deze lesstof met elkaar overeen. Een gezamenlijke start levert een positieve dynamiek op waarbij men veel van elkaar leert.

Subsidiegids


Wij zijn er voor organisaties en medewerkers die willen veranderen, groeien, ontwikkelen en vernieuwen. Hierin investeren is het fundament onder optimaal presterende mensen en succesvolle organisaties. Er bestaan veel verschillende regelingen, waardoor je in veel gevallen voordelig kunt investeren. We vertellen je hier graag meer over. Ook hebben we alles voor je op een rijtje gezet in de subsidiegids van GOC.
 
Vragen? Neem dan contact met ons op: info@goc.nl

Grafimedia beroepen in de spotlight
 

In de grafimediabranche zijn weer diverse vacatures. GOC heeft beroepenfilmpjes laten maken om potentiële werknemers goed voor te lichten over de mogelijkheden in onze branche. De filmpjes geven een realistisch beeld van de werkzaamheden in de grafimediabedrijven.
De Schutterij 10 | Postbus 347 | 3900 AH Veenendaal | (0318) 53 91 19
Copyright © 2016 GOC, All rights reserved.