Copy
Over OmnisAgendaDisciplinesRuimteverhuurContact
Beste *|VOORNAAM|*,

In 2014 is Omnis uitgebreid met een fysio-manueel therapeut en een osteopaat. Zoals je ziet staan Ingrid en Hette inmiddels ook op de nieuwe groepsfoto!! Voor 2015 zijn we heel blij om Marsha Kooy in ons midden te verwelkomen, zij is mindfulness- en yogadocent voor kinderen. 

Dus namens ons inmiddels 10 vrouwen sterke team wensen wij jullie allemaal een inspirerend en liefdevol 2015!!!

Groet, Team Omnis Leusden
share on Twitter Like Nieuwsbrief; 'Tips voor jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid in 2015' on Facebook
Inhoud:   

                

Mindfulness en Yoga voor kinderen                                                                                       

Wat is Mindfulness

 
Mindfulness is rust vinden op momenten dat er onrust is. In rust is er aandacht voor gedachten, emoties en alles wat er in het lijf gebeurt.
 
In een 8 tot 10 weekse training leren kinderen vertrouwd te raken met alles wat er van binnen gebeurt. Dat er altijd gedachten zijn, maar dat je er niet op hoeft te reageren. Dat het lijf aangeeft wanneer je moet stoppen met doorgaan. En dat gevoelens op elk moment anders zijn. Leren jezelf en je omgeving te zien zoals het is, met alle leuke en minder leuke kanten. Vertrouwen hebben in je eigen kracht geeft rust.
 
Aandacht Groeit werkt met de methode ‘Aandacht werkt!’ Het hele programma is gebaseerd op de evidence based achtweekse MBSR-mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat Zinn. Het is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 5-19 jaar. Voor publicaties klik op: publicaties

 

Wat is MindfulYoga

Ook bij MindfulYoga staat aandachtig zijn centraal. Wekelijks oefenen we spelenderwijs de yogahoudingen met aandacht en rust, binnen de kaders van de eigen mogelijkheden. De kinderen leren rekening te houden met elkaars grenzen door oefeningen ook gezamenlijk uit te voeren. De lessen zijn thematisch en worden creatief afgesloten.
De lessen worden ook gebruikt als vervolg op de Mindfulnesstraining.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Marsha Kooy. Vanuit mijn ervaringen als leerkracht in het basisonderwijs heb ik gezien dat kinderen in rust beter komen tot persoonlijke ontwikkelingen. Aandacht Groeit biedt Mindfulnesstrainingen en Yoga aan op scholen en bij Omnis Leusden.
 

Aanmelden?

Aandacht Groeit biedt de workshop 'Aandacht werkt' ook thuis aan (eenmalig gratis). Klik op 'Workshop'. Heeft u behoefte aan meer informatie, zie hier.


Workshop Mindful op Gewicht

Op woensdagavond  4 februari organiseert Bernadette van Raamsdonk, Integratief Therapeut en Coach een Workshop Mindful op Gewicht.  Deze workshop is voor iedereen die het moeilijk vindt om te stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent met een stukje chocola of een handje chips.

In deze workshop ga je de kracht van mindful eten ontdekken. Als je bewust geniet van wat je eet, neemt de behoefte aan meer vanzelf af. Proeven, ruiken, kauwen en slikken met je volle aandacht, zorgt ervoor dat je je sneller verzadigd en tevreden voelt. En een tevreden lichaam stopt vanzelf met eten. 

Mindful eten betekent ook bewust kijken naar je gedachten en gevoelens rondom eten. We gaan oefenen met mindful eten, zodat je er thuis zelf mee aan de slag kunt. Ook krijg je tips en adviezen om mindful een gezond gewicht te bereiken.

Voor meer informatie en aanmelding kun je bellen naar Bernadette van Raamsdonk op 06 123 96 250. Of klik hier.

Clinic - De Ruiter in Balans

Hoe helpt een correcte houding en zit je paard? En hoe kun je eenvoudig je balans verbeteren als ruiter? Je komt het allemaal te weten tijdens deze nieuwe clinic, boordevol voorbeelden en praktische oefeningen.

Tijdens deze clinic word je je bewust van je balans, zithouding en beweging. Zo merk je meteen hoe belangrijk zaken als core stability en goede zit zijn tijdens het paardrijden. Je test zelf hoe het met je balans gesteld staat met het SensaMove Therapy Cushion, een uitdagend leuke manier van balanstraining.

Er is een demonstratie hoe je houding het paardrijden kan beïnvloeden. 
Voor vragen over klachten, voeding en training kun je op deze clinic terecht.

Onder professionele begeleiding van: Ellen Veenhuizen, oefentherapeute bij RuiterSportief, onderdeel van Cesar Amersfoort en CesarLeusden, Katheleyne Torfs, (sport)voedingsconsulente en Joeri Embrechts, personal trainer bij Nutri-Fit in Olen

We heten je graag welkom op 17 januari 2015!
Schrijf je snel in via ellenveenhuizen@gmail.com, bel naar 06-15083341 contacteer Ellen via Facebookpagina van CesarAmersfoort/CesarLeusden of RuiterSportief. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang.

Praktische info:
Wanneer? 17/01/2015 van 14u tot 17u op Zorgboerderij Blommendal, Ruifweg 6, 3835PN Stoutenburg. Prijs? € 25,-. In ruil krijg je een heleboel informatie, tips en concrete oefeningen. Zo zit je nadien zelfverzekerder op je paard.
Mindful Ademen

In februari en maart organiseert Tanja Steinmeijer van Live in Beweging een workshop bestaande uit 3 sessies over welke rol de adem heeft in ons dagelijks leven.

De adem heeft een verbindende rol tussen het lichaam en de geest. Door beheersing van de adem komt er meer beheersing van je gedachten. Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende ademgebieden en ademtechnieken.

Welke kracht, welke emotie ontmoet je bij elke adem. Je leert hoe je door de dag heen je bewust kunt zijn van je adem en daarmee rust creëert in de stroom van gedachten.

Data en informatie
De workshop is voor maximaal 6 personen, zodat er ruimte is voor persoonlijke begeleiding en advies. De geplande data zijn: 1 - 15 februari en 8 maart van 10-12.30 uur. Kosten: 80 euro.

Interesse?, of wil je je opgeven, mail dan naar info@liveinbeweging.nl.

Hoe ik je vandaag kan helpen om het volgend jaar ANDERS te doen!
 
Herken je iets van het volgende?
  • Je ziet op  tegen de feestdagen omdat je dan gegarandeerd aankomt
  • ‘Afslanken’ staat in jouw lijstje met goede voornemens voor 2015; wellicht op de 1e plaats
  • Je kunt wel wat hulp en ondersteuning gebruiken maar bent de gebruikelijke adviezen zat!
  • Je bent toe aan een andere en verfrissende kijk op alles wat met afslanken te maken heeft
  • Je vindt het leuk om gratis tips en informatie te krijgen die praktisch en toepasbaar is
  • Je wilt graag weten wat de 3 belangrijkste redenen zijn waarom afslanken steeds maar niet goed lukt
Ik heb in jouw schoenen gestaan en mij is het gelukt om af te slanken én slank te blijven! Daarom help ik jou daar ook graag bij en leg je in een filmpje uit wat de 3 belangrijkste redenen zijn waarom afslanken steeds maar niet lukt. 

Klik hier om het filmpje aan te vragen en ontvang daarbij om de week mijn gratis e-Zine nieuwsbrief met inspirerende tips en informatie om anders en blijvend af te slanken. Zodat je deze keer je goede voornemens gemakkelijk kunt omzetten naar succes! 
Hartelijke groeten,


www.anderafslanken.nl

P.S. Als je nieuwsgierig bent wie ik ben en wat ik voor jou kan doen, maak dan kennis met mij door je aan te melden voor mijn e-Zine nieuwsbrief.

Cursus Beter Hooggevoelig

'Beter Hooggevoelig'
19 maart 2015 start er weer een cursus 'Beter Hooggevoelig', een cursus in omgaan het hooggevoeligheid, gegeven door Diana Polis. 7 x een donderdag avond. 

Het doel van de cursus is je praktische handvatten te geven, waardoor je in het dagelijks leven weet wat je kunt doen om je goed te (blijven) voelen en in balans. Aan de orde komen o.a. wat is precies hooggevoeligheid en wat zijn jouw specifieke kenmerken, goed gronden, jezelf beschermen, hoe voorkom je overprikkeling. Het resultaat is o.a. meer energie, je beter voelen in groepen en beter weten wat je nodig hebt. 

Voor meer informatie klik hier. Of bel met: 06 - 42 50 72 05                
                                    


Wat doet Haptonomie eigenlijk?

Mijn cliënten vinden het soms ook lastig om uit te leggen wat Haptonomie nu is. Ik doe in de nieuwsbrief een poging om het uit te leggen aan de hand van ervaringen van mijn cliënten.

Zo had ik deze week een mevrouw die vragen had over de communicatie met haar man. “ Hij zit zo vol met zijn werk, hij heeft echt nergens oog en oor voor!”. “Hoe zou een kat het aanpakken ?” vroeg ik haar. Ze viel bijna van haar stoel, “ een kat? Die zou gewoon op schoot gaan liggen! “ “Zou ik ook eens kunnen proberen, …” stamelde ze er achter aan.

Haptonomie brengt je van je hoofd naar je lijf, als je geen tekst zou gebruiken, zou je de dingen anders aanpakken, kijk maar naar dieren. Die hebben geen verwachtingen, zijn niet bezig met wat de ander wel eens zou kunnen denken. Zij volgen hun wensen en behoeftes. En incasseren een mogelijke afwijzing, straks altijd weer nieuwe kansen. 
Door in contact te komen met je lijf, kom je ook meer in contact met je wensen en behoeftes. Je ervaart dmv oefeningen om op je eigen manier in beweging en in contact te komen. Met jezelf en met de ander. 

Nieuwsgierig? Kom eens proberen! Een intake kost 35 euro. Pak je kans!

Of lees af en toe eens mijn blogs op mijn site: www.yourturn.nl/blogs.htm

Hartelijke groet,
Yvonne Duinkerken
Your Turn, Haptonomie in Praktijk en Bedrijf.
06- 44 55 81 10
 Over Ons
  
  
  
  
  
  
  
  
Omnis Leusden
LYNX Healing
Live in Beweging
Anders Afslanken
Bekken in Balans
Van Raamsdonk therapie & coaching
Fysio-In
Osteopathie van Rosmalen
Cesar Leusden
Your Turn

Copyright © 2014 Omnis Leusden, All rights reserved.