Copy

Omnis Leusden nieuwsbrief augustus 2014

Beste *|VOORNAAM|*,

De zomer loopt op zijn einde, en binnen Omnis druppelt iedereen langzaam en uitgerust weer binnen. Er zijn in de afgelopen weken weer plannen gemaakt voor nieuwe activiteiten, nieuwe workshops en nieuwe behandelmethodes. Lees in deze nieuwsbrief wat er allemaal op stapel staat.

Groet, Team Omnis Leusden
Inhoud:
 

                                                                                                            
Fysio-Pilates

In de eerste week van september gaan alle lessen weer van start. Op dinsdagavond 2 september is er een gratis proefles voor een nieuwe beginnersgroep fysio-pilates, maar deze is helaas al vol. 

Vanwege de steeds groeiende vraag naar pilateslessen gaan Isabel (Bekken in Balans) en Ingrid (Fysio-In) eind september een opleiding pilates volgen, om zo aan de behoefte te voldoen.

Mocht je belangstelling hebben voor een volgende proefles, geef je dan op via info@liveinbeweging.nl. Voor meer info: www.liveinbeweging.nl

           

                        Cursus Anders Afslanken                           


Hoe leuk is het als je niet op dieet bent en toch afvalt?
 
Deze cursus is wat voor jou als je jezelf in iets van het volgende herkent:

 

- Je hebt allerlei diëten geprobeerd en niks werkt echt langdurig

- Je denkt dat je gezond eet en toch val je niet af

- Je bent afgeslankt en denkt dat het lastig wordt om op gewicht te blijven

- Je ervaart het  afvallen  als een (eenzame) strijd die je al een hele lange tijd      voert

- Je hebt een ‘stok achter de deur’ nodig om het vol te houden

- Je vindt het leuk om samen met anderen aan de slag te gaan

- Je wilt ‘gewoon’  kunnen eten en meedoen zonder constant ‘nee’ te hoeven    zeggen

 
Leer in 7 weken grip te krijgen op je gewicht!
Je krijgt inzicht in de reden van je overgewicht en dat helpt je om er de baas over te worden. Krijg weer vertrouwen in jezelf en ontdek dat gezond eten vooral ook heel leuk én lekker kan zijn. Leer meer over voeding en wat koolhydraten, suiker, eiwitten en vetten doen voor je lijf en je hormoonhuishouding. Ervaar hoe krachtig het werkt om dit samen met anderen te doen en dat je elkaar kunt inspireren en stimuleren.
 
Het werkt heel simpel:
Er is elke week een cursus avond met een tussenweek na de 5e cursus
In de 6e week, als er geen cursus is, wordt er een telefonische Vraag & Antwoord sessie gehouden om je te ondersteunen
Er is een besloten Facebook groep waarbij je aan kunt aansluiten, zodat je gedurende de week elkaar kunt ‘volgen’
Er wordt elke week een ander thema behandeld
Je krijgt eetschema’s en recepten mee voor de volgende week
Er is veel tijd voor persoonlijke aandacht, vragen en ondersteuning
Er zijn minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
 
 
Data: De cursusdata zijn: 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10 en 28/10
Kosten: € 197,--
Locatie: Centrum Omnis, Klokhoek 18, 3833GX in Leusden
Trainer: Annemiek Kruse
 
AANMELDEN              
                                                                              

                  Cursus 'Beter Hooggevoeligheid"                    

               
                

18 september start er weer een cursus 'Beter Hooggevoelig', een cursus in omgaan het hooggevoeligheid, gegeven door Diana Polis.

Het doel van de cursus is je praktische handvatten te geven, waardoor je in het dagelijks leven weet wat je kunt doen om je goed te (blijven) voelen en in balans. Aan de orde komen o.a. wat is hsp en wat zijn jouw specifieke kenmerken, goed gronden, jezelf beschermen, hoe voorkom je overprikkeling. Het resultaat is bijvoorbeeld meer zelfinzicht, veel minder moeheid, meer vertrouwen op je intuïtie en in jezelf.

Voor meer informatie kijk op www.lynx-healing.nl of bel met: 06-42507205

 

Workshop Mindful op Gewicht

Op woensdagavond  1 oktober organiseert Bernadette van Raamsdonk, Integratief Therapeut en Coach een Workshop Mindful op Gewicht.  Deze workshop is voor iedereen die het moeilijk vindt om te stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent met een stukje chocola of een handje chips.

In deze workshop ga je de kracht van mindful eten ontdekken. Als je bewust geniet van wat je eet, neemt de behoefte aan meer vanzelf af. Proeven, ruiken, kauwen en slikken met je volle aandacht, zorgt ervoor dat je je sneller verzadigd en tevreden voelt. En een tevreden lichaam stopt vanzelf met eten.

Mindful eten betekent ook bewust kijken naar je gedachten en gevoelens rondom eten. We gaan oefenen met mindful eten, zodat je er thuis zelf mee aan de slag kunt. Ook krijg je tips en adviezen om mindful een gezond gewicht te bereiken.

De workshop start op 1 oktober om 19.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding kun je bellen naar Bernadette van Raamsdonk op  06 123 96 250 of kijken op www.vanraamsdonktherapie.nl.

 

              Gratis houdingscheck voor ruiters in september               


                          
Een soepele rug van de ruiter is bij paardrijden zeer belangrijk om de bewegingen van het paard te kunnen volgen. Alleen dan kan je een onafhankelijke zit ontwikkelen. Veel ruiters rijden met een holle en/of stijve lendenwervelkolom. Merk je dat zelf ook? Kom dan eens langs in de praktijk voor een gratis houdingscheck. Er wordt gebruik gemaakt van het sensbalance therapy cushion van sensamove (kijk hier voor meer info).

Er wordt een meting gedaan hoe soepel je bent en er wordt een advies gegeven wat je zou kunnen verbeteren. Duur: 20 minuten, kosten € 0 euro in praktijk Omnis.

Ook kan je een afspraak maken voor een zitles op je paard (€ 30 per half uur), dan kan je de gratis houdingscheck combineren met houdingsadviezen en oefeningen op je paard. Voor omgeving Leusden/ Amersfoort worden geen reiskosten gerekend.

Meld je aan via info@cesarleusden.nl bij Ellen Veenhuizen.


No cure, no pay acupunctuur behandelingen in september


Afgelopen juli heb ik een acupunctuur cursus gevolgd bij dr. Tan. Deze Chinese arts is op dit moment bezig aan een ware revolutie binnen de acupunctuur. Hij behandeld op een andere manier dan de "klassieke" en heeft op het gebied van pijn direct resultaat.

Zelf heb ik met verbazing gekeken hoe hij de door ons zelf meegebrachte patiënten, waarvan sommige al jaren pijnklachten hadden, direct een enorme verlichting kon bieden.

Gelukkig is hij deze kennis nu wereldwijd aan het delen, en heb ik me deze zomer in zijn manier van werken verdiept. Om hier meer vaardigheid in te krijgen wil ik graag in september starten met de behandeling van een aantal mensen met pijnklachten.

Omdat het voor mij een ook nog nieuwe methode is, doe ik dit op basis van no cure/no pay. Dus mocht je belangstelling hebben voor deze vorm van behandelen, en ben je bereid om 2 tot 3 keer per week in de naalden te zitten, geef je dan op door te mailen naar info@liveinbeweging.nl. Geef in je mail een beschrijving van je klachten, waar zit de pijn, wanneer heb je pijn.


Nieuwsgierig! Zie filmpje!
  
      Wat doet Haptonomie
                                       eigenlijk?
  

Misschien weet je niet wat het inhoud of wat je er aan zou kunnen hebben. Veel mensen weten wel dat het over voelen gaat, maar dat is misschien wat abstract. Ik zal je eens een praktijkvoorbeeld geven; 

Vandaag heb ik met een client gewerkt aan de onrust die ze steeds ervaart en hoe ze daarmee om zou kunnen gaan. We zijn op verschillende manieren gaan overgooien met een bal. We zijn gaan voelen: wanneer komt de onrust , waar voel je wat in je lijf en (hoe) los je het op. En wat communiceer je eigenlijk met mij hierover? Door in een oefening te kijken naar het thema ‘ omgaan met druk’ , werd duidelijk dat ze zowel met zichzelf iets kon doen als met de non-verbale en verbale communicatie naar mij.  We oefenden met varianten die of haarzelf of de ander (mij in dat geval) beïnvloeden. Hierdoor ervoer de client meer kracht, meer inzicht op hoe ‘ druk’ kan werken en kreeg ze meer variaties om ermee om te gaan.

Herken je hier iets in of heb je vragen over haptonomie of over een bepaald thema, neem dan gerust contact met me op.

Yvonne Duinkerken
Your Turn, www.yourturn.nl
06- 44 55 81 10

Dry Needling bij Fysio-In

Bij Fysio-In is er nu ook de mogelijkheid voor Dry Needling bij wervelkolom gerelateerde klachten.

Dry Needling is een (mogelijk) onderdeel van een behandeling, gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. 

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten.

Met deze techniek worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.
Meestal is de verbetering direct voelbaar. 

Dry Needling is geen onderdeel van de klassieke acupunctuur.
Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend spieren worden behandeld.                                 

Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. Bij dry needling op basis van fysiologie en biochemische processen.

Voor meer informatie over 'Dry Needling' zie hier.

Copyright © 2014 Omnis Leusden, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp