Copy

Over OmnisAgendaDisciplinesRuimteverhuurContact
 Omnis Leusden nieuwsbrief 2e kwartaal 2018
Beste <<Voornaam>>,

Inmiddels hebben we nu echt zon gezien en zijn de bomen vol met bloesem! Ook bij Omnis gebeurt er weer van alles en worden er nieuwe activiteiten ontwikkeld. Het is de moeite waard de diverse bijdragen weer te bekijken!

Veel leesplezier met de tweede Omnisnieuwsbrief van 2018!


Groet, Team Omnis  
Like Omnis Leusden nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 on Facebook
___________________________________________________________

Inhoud nieuwsbrief
 
Share
Tweet
Forward

Bekken in BalansTension Releasing Exercises

Heb je het gevoel dat je fysiek meer los zou kunnen laten? Heb je geen woorden voor wat er zit, maar zou je het er uit willen shaken?


Bekken in Balans heeft kennis gemaakt met een effectieve manier om langdurige spanning in het bekkengebied los te laten: Tension Releasing Exercises (TRE). 
Het lichaam kiest er bij een stressvolle gebeurtenis automatisch voor om zich te beschermen door je in een staat van alertheid te brengen (fight or flight) of zichzelf samen te trekken (freeze). In het dierenrijk zie je dat deze spanning vervolgens los wordt gelaten door te shaken/trillen, waardoor het dier zichzelf neutraliseert.

Het Tension Releasing Exercise programma heeft bewezen in de meeste gevallen veilig te zijn als een zelfhulpproces voor het verminderen en verwerken van stress, angst en spanning en voor traumaherstel. In het bekken zit de psoasspier, die emoties opslaat in de vorm van diepe spanning. Omdat we die spanning niet loslaten, bouwen we onbewust chronische spierspanning op waar we last van kunnen krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van pijn in ons lichaam of slapeloosheid.

D.m.v. een reeks aan oefeningen leer je zelf hoe je de diepe spanning uit deze spier los kunt laten om ‘op te ruimen’ in lijf en geest.Wij willen heel graag deze werkzame techniek ook bij Omnis periodiek aan gaan bieden in de vorm van een workshop van 3 uur. Deze bestaat uit theoretische uitleg en daarna de serie oefeningen. Kosten zijn 60,- euro.


Interesse?, aanmelden kan per mail of telefonisch.
 
 
Tel: 033 – 707 40 85 (Omnis Leusden keuze 1)
Mob: 06 – 43 24 22 96
E mail: isabel@bekkeninbalans.nl
Web: www.bekkeninbalans.nl
Route: routebeschrijving

De wetenschappelijke benadering van Mindfulness door
Dan Siegel
(psychiater voor kinderen, adolescenten en volwassenen)

Dan Siegel legt uit dat het voorste gedeelte van de hersenen het meest ontwikkeld is bij de mens. Dat gedeelte zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om te pauzeren voordat je automatisch reageert op prikkels. Sommige ontwikkelde  automatische reacties kunnen nl. voor stress zorgen. Het regelmatig beoefenen van Mindfulness zorgt ervoor dat je dat deel van de hersenen verder ontwikkelt, zodat je stress kunt reduceren.

 


De eerstvolgende 8 weekse mindfulness training:

MBSR voor volwassenen: donderdagavond 17 mei 2018
‘Mindfulnesstraining kinderen/pubers Aandacht werkt’ methode Eline Snel   

Individueel en op aanvraag!Voor meer informatie:

Marscha Kooy
www.aandachtgroeit.nl
marsha@aandachtgroeit.nl
06-29482640

Primaire Reflexen kun je niet tegenhouden, al doe je nog zo je best! 

Wat nog niet zo bekend is, is dat bij veel mensen de primaire reflexen (gedeeltelijk) ongeremd aanwezig kunnen zijn. Door in het eerste levensjaar als baby een bewegingstraject af te leggen, gaan onder normale omstandigheden, de reflexen naar de achtergrond (ze worden afgeremd). 

Het kan gebeuren dat de reflex niet naar de achtergrond gaat. Oorzaken hiervan kunnen zijn; stress tijdens de zwangerschap, complicaties bij de geboorte, vaccinaties of andere heftige gebeurtenissen.

Het dagelijkse leven wordt dan door de ongeremde reflexen verstoord. Een reflex is immers een onbewuste automatische reactie, je hebt hier geen invloed op. Maar de compensaties die erop volgen kunnen negatieve gevolgen hebben op zowel lichamelijk, sociaal, mentaal als emotioneel gebied. 

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, zal ik de komende nieuwsbrieven een korte samenvatting geven over de functie en kenmerken van de 7 primaire reflexen waar mijn behandelingen op gericht zijn. 

De 2de reflex in ontwikkeling is de: Moro reflex

Veel mensen kennen dit beeld wel: Wanneer een pasgeborene schrikt van een hard geluid, neemt de baby een diepe en snelle inademing en gooit zijn armpjes wijd uiteen. Wanneer de armen weer terugkomen bij de borst huilt de baby hard. De Moro reflex is geactiveerd en op deze manier roept de baby om hulp. Deze reflex bereidt voor op vechten en/of vluchten. Het lichaam wordt in een staat van paraatheid gebracht. De hormonen adrenaline en cortisol worden op dat moment afgescheiden. 

Wanneer de Moro reflex niet naar de achtergrond verdwijnt, ontstaat er een overproductie aan cortisol en adrenaline in het lijf. Deze hormonen worden bij iedere prikkel aangemaakt. Dit kan ervoor zorgen dat er na verloop van tijd een hypergevoeligheid ontstaat in één of meerdere zintuigen, zoals bijv. overgevoeligheid voor geluid of licht.

Er ontstaat een vicieuze cirkel. De overgevoeligheid zorgt voor nog meer prikkels waardoor het gehele systeem continu in een staat van “vecht en/of vluchten” staat. Hierdoor kunnen allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen of medicijnen ontstaan. Ook verkoudheid, bronchitis of keel- en oorproblemen en een snelle wisseling in de bloedsuiker komen vaak voor. 
Deze overgevoeligheden en klachten hebben een groot effect op de gemoedstoestand. 

Zowel kinderen als volwassenen met een ongeremde Moro reflex hebben behoefte aan structuur en houden, koste wat het kost, het heft in eigen hand. Als er onverwachts iets verandert, volgt er een boze of emotionele uitbarsting, die moeilijk te keren is.

Daarnaast heeft een ongeremde Moro reflex ook effect op de eigenwaarde en is er weinig zelfvertrouwen.

Ongeremd is de Moro dé reflex die met name het herstel op zowel lichamelijk, sociaal, mentaal als emotioneel gebied flink in de weg kan staan. 

Heeft deze informatie je aandacht getrokken? Of je wilt meer weten over de behandeling van de primaire reflexen? Dan ben je van harte uitgenodigd voor een vrijblijvende kennismaking.

Voor meer informatie en/of een afspraak:

Els Postma
www.u4med.nl  / info@u4med.nl
06-52626386
Wil je leren je lichaam, vooral je heupen en bekken, ‘mindful’ te bewegen?
Heb je last van je heupgewrichten of wil je dit voorkomen? 

In deze cursus leer je het verschil tussen je bekken en je heupgewrichten. Verder leer je wat je heupen met je voeten en je ribben te maken hebben. 

Alle bewegingen worden aandachtig, zorgvuldig, rustig, comfortabel en pijnvrij uitgevoerd.

De bedoeling is dat je bewust wordt hoe je nu beweegt en hoe je zou kunnen bewegen. Het gaat hierbij niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van je bewegingen.

 
Wanneer:      Zes keer op woensdagmiddag
                     16 / 23 / 30 mei en 6 / 13 / 20 juni 2018 
                     van 16.30 uur tot 17.30 uur

Locatie         Omnis, Klokhoek 18  3833 GX Leusden
Kosten         € 72,-  Losse lessen zijn eventueel mogelijk
Docenten     Karin van Teeffelen
 (Feldenkrais, Sounder Sleep docent, bekkenfysiotherapeut)
                    Jeannette Warbroek, (Feldenkrais, Sounder Sleep, Child’Space) 
 
Aanmelden en informatie
www.Fysiotherapie-enzo.nl
info@fysiotherapie-enzo.nl
0341 55 22 90

------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Schouder Fijn
Makkelijker bewegen in schouders, bovenrug en ribben
Feldenkrais
 
Beter bewegen in schouders, bovenrug en ribben is het doel van deze cursus. Omdat het een Feldenkrais cursus is, worden er relaties gelegd met het hele lichaam, zoals heupen en voeten. 

Hierbij komt onder andere de vraag aan de orde: waar begint jouw arm? 

 
Wanneer      Zes keer op woensdag
                    16 / 23 / 30 mei en 6 / 13 / 20 juni 2018.
                    van 18.00 uur tot 19.00 uur

Locatie         Omnis, Klokhoek 18  3833 GX Leusden
Kosten         € 72,-  Losse lessen zijn eventueel mogelijk
Docenten     Karin van Teeffelen
 (Feldenkrais, Sounder Sleep docent, bekkenfysiotherapeut)
                    Jeannette Warbroek, (Feldenkrais, Sounder Sleep, Child’Space)
 
Aanmelden en informatie
www.Fysiotherapie-enzo.nl
info@fysiotherapie-enzo.nl
0341 55 22 90LYNX, Praktijk voor healing 
 
In het afgelopen jaar zijn er met betrekking tot het begrip hoogsensitiviteit een aantal helpende en heldere boeken verschenen. Eentje wil ik hierbij van harte aanbevelen, nl: 
 
Elke van Hoof, Eerste hulp bij hoogsensitiviteit.  
Elke van Hoof is een Vlaamse psychologie hoogleraar; een gedreven vrouw, die het tot haar missie heeft gemaakt om misverstanden rondom hsp uit de weg te ruimen en  heldere informatie te geven. 
Haar boekje is praktisch en to the point.

Wat komt er zoal aan de orde?

- wat is hsp?
- wat gebeurt er in je hoofd?
- het effect van stress 
- hsp en werk
- praktische handvatten om met hsp om te gaan

Mochten er vragen overblijven, is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen. En: hoogsensitiviteit is dus GEEN stoornis en de constatering van hsp is dus ook geen diagnose!

Het is goed zijn eens kritisch te kijken naar waar je je zoal druk over maakt... Daarin kan het boekje van Elke van Hoof helpend zijn. Diana Polis

www.lynx-healing.nl
info@lynx-healing
06-4250 7205
 Expres Mezelf, mijn praktijk voor psychosociale therapie, coaching en EMDR maakt alweer één jaar deel uit van Omnis. In dit jaar heb ik veel mensen mogen helpen om zich krachtig en vrij te voelen. Cliënten ervaren mij als therapeut als 'vakkundig', 'open en eerlijk' en 'als iemand bij je je snel op je gemak voelt'.

Zit jij met jezelf in de knoop? Heb je veel last van stress? Wil je meer uit het leven halen dan je nu doet? Meld je aan bij ExpresMezelf, praktijk voor jongeren en volwassenen.

Marionne Boschhuizen
www.expresmezelf.nl
expresmezelf@outlook.com
06-53903656

 Over Ons
Website
Email
Facbook
Twitter
Google Plus
YouTube
Copyright © 2018 Omnis Leusden, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp