Copy
 Over OmnisAgendaDisciplinesRuimteverhuurContact
Omnis Leusden nieuwsbrief 4e kwartaal 2018

Beste <<Voornaam>>,

Iets eerder dan normaal de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Ingrid van Valkengoed (Fysio-In) en Isabel Steinmeijer (Bekken in balans) gaan vanaf komend jaar deels contractvrij werken. Dit kan gevolgen hebben voor sommige patiënten. Lees dus alle informatie goed door en kijk na hoe het zit met jouw ziektenkostenverzekering! Het kan zijn dat je op grond van deze informatie wilt overstappen naar een andere verzekering. 

Verder weer bijdragen van meerdere Omnis-collega's, die de moeite waard zijn om te lezen. 

Wij wensen iedereen een mooie en ontspannen decembermaand toe! Veel leesplezier!


Groet, Team Omnis  
Like Omnis Leusden nieuwsbrief 4e kwartaal 2018 on Facebook
___________________________________________________________


Inhoud nieuwsbrief
 
 
Share
Tweet
Forward
 

 
Als overleven je leven is geworden
 
Onder normale omstandigheden hebben de reflexen gedurende je eerste levensjaar de kans gekregen om naar de achtergrond te verdwijnen. Dit gebeurt doordat je als baby de bewegingstrajecten die in relatie staan tot de reflexen veelvuldig doorloopt.

Het kan gebeuren dat de reflex niet naar de achtergrond gaat. Oorzaken hiervan kunnen zijn: stress tijdens de zwangerschap, complicaties bij de geboorte, vaccinaties of andere heftige gebeurtenissen.
 
Primaire reflexen zorgen er dan voor dat er continu een onbewuste automatische reactie geactiveerd wordt in je systeem. De compensaties die jouw lichaam hierop ontwikkeld heeft kunnen negatieve gevolgen hebben op lichamelijke, emotionele, mentale en sociale vlakken.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er (gedeeltelijk) ongeremde primaire reflexen aanwezig kunnen zijn, maar voelen wel dat ze op overleven staan. Een continu gevoel van gejaagdheid, het gevoel altijd te “moeten” en de rust niet kunnen vinden zijn veel gehoorde klachten. Wanneer je dit herkent, dan is het goed mogelijk dat er bij jou (gedeeltelijk) nog ongeremde primaire reflexen aanwezig zijn. 

 
In totaal zijn er 7 primaire reflexen die ik graag onder de aandacht wil brengen.

Zoals eerder beschreven komen de reflexen in chronologische volgorde op:
 • In de eerste 5 weken in de baarmoeder komt de terugtrek reflex op; bij deze reflex staat centraal gevoeligheid voor prikkels van buitenaf.
 • In de 12de week van de baarmoeder komt de 2de reflex op, de Moro reflex , ook wel de schrik reflex.
   
Deze keer wil ik iets uitgebreider ingaan op de 3de reflex:
De Palm-reflex reflex (Palmar Grasp Reflex)

Bij een aanraking van de handpalm van een pasgeboren baby wordt deze reflex aangezet. De baby sluit het handje en wordt direct aangezet tot een zuigbeweging. Deze reflex draagt eraan bij dat de baby zich bewust wordt van het onderscheid tussen zichzelf en zijn omgeving.

Daarnaast is er een directe zenuw verbinding tussen de handpalm, kaak en spijsvertering. Wanneer een baby begint te zuigen gaan reflexmatig de handjes dicht, grijpen en zuigen zijn door deze reflex met elkaar verbonden. Dit kan je zelf ook als volwassene merken indien de reflex ongeremd aanwezig is. Wanneer je iets met je handen doet beweegt je mond mee en misschien piept je tong zelfs iets naar buiten.

Wanneer merk je nu of deze reflex ongeremd aanwezig zijn?
Een aantal voorbeelden op het lichamelijke gebied:
 • met name bij kinderen verloopt de spraakontwikkeling niet vloeiend, de articulatie is moeilijk, spraak is heel hard of juist heel zacht en tandenknarsen is een kenmerk.
 • maar ook spijsverteringsklachten: door de tongbewegingen (likken aan de mond, schrale lippen in de winter) wordt de maag continu in paraatheid gebracht, maar zonder voedsel te verwerken raakt de maagzuur aanmaak uit balans, waardoor maag en darmklachten kunnen ontstaan.
 •  Deze reflex heeft ook invloed op de fijne motoriek, denk hierbij bijvoorbeeld aan de pengreep.
(Bij mensen die zeggen “ik heb 2 linkerhanden”, “ik ben niet handig” kan veelal ook de palm reflex ongeremd aanwezig zijn.)

Op mentaal gebied heeft de palm reflex een grote invloed op je identiteit. Verwarring over persoonlijke motivatie en/of een moeizame expressie ervan zijn dan onder andere kenmerken. Hoe sta je in het leven en waar houd jij je nog aan vast?
Heeft deze informatie je aandacht getrokken? Of je wilt meer weten over primaire reflex integratie? Dan ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking.
 
We zijn en blijven volop in ontwikkeling:
Vanaf 1 dec. Is het ook mogelijk om volgens de INPP methode
de primaire reflexen te laten testen bij U4MED.

 
Naast primaire reflex integratie is het nu ook mogelijk om bij U4MED aan de slag te gaan met:
Dit kan complementair aan de reflex integratie maar ook in een op zichzelf staande behandeling. 
Voor meer informatie en/of een afspraak:
www.u4med.nl  /  info@u4med.nl

Els Postma: 06-52626386           
Kasper Fransen: 06-23405529
 
                                                  
Fysio-in en Bekken in Balans gaan voor het komende jaar een aantal contracten met zorgverzekeraars niet meer tekenen.

Zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten, logopedisten) die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan.
Zorgverleners krijgen ieder jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract.

In toenemende mate (en dit wordt ieder jaar erger) eisen de zorgverzekeraars meer van ons als zorgverlener, waardoor de kwaliteit in de behandelkamer in het geding komt. We worden geacht onder een (niet na te rekenen) landelijk gemiddelde te blijven per indicatie (de zogenaamde Behandel Index), iedere patiënt een klanttevredenheidsenquête aan te bieden en er zijn financiële sancties wanneer je aan één van de verplichtingen niet voldoet.

Zowel onze praktijk, als in toenemende mate praktijken in het gehele land, wil de kwaliteit juist hoog houden zoals je van ons gewend bent. En met de regels en voorwaarden van de zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. Dit betekent dat wij voor 2019 kritisch gekeken hebben naar de inhoud van de contracten en zijn tot de conclusie gekomen dat wij het komende jaar minder contracten zullen tekenen.
 
Consequenties voor jou als cliënt:
Bij de zorgverzekeraars waar wij een contract mee sluiten hoef je niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij jouw verzekering.
Wanneer jouw verzekering in de lijst van “geen contract met” staat krijg je zelf de nota.

Wanneer je een naturapolis hebt krijg je van jouw verzekering ongeveer 70% van het zogenaamde marktconforme tarief. Dit is het tarief, dat de zorgverzekeraar hanteert en kan afwijken van het fysio-, manueel-, bekkenfysiotherapietarief wat de therapeut hanteert. Dit is per verzekeraar verschillend, dus kijk dit zelf goed na!

Wanneer je een restitutiepolis hebt krijg je het marktconforme tarief vergoed.
 
Let op!
Voor het komende jaar gaan wij met de volgende zorgverzekeraars geen contract meer tekenen:

• Caresq (ook: Promovendum, Besured, National Academic en Atlas),
• Menzis (ook: Anderzorg, HEMA, FNV en PMA),
• CZ (ook: Ohra, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden),
• VRZ (ook: Eno, Salland, AZVZ, ZorgDirect en Zorg en Zekerheid) (Als je bij deze zorgverzekeraar zit /krijg je tussen de 65-100% vergoeding van de marktcomforme behandelingsprijs van jouw verzekeraar)

Wil je verzekerd zijn van en voor deze zorg, kijk dan eerst op de website van jouw zorgverzekeraar of kies voor een restitutiepolis.
Je kunt ook kiezen voor de verzekeraars waar wij wel een contract mee hebben

Voor 2019 hebben wij wel een contract met: 

• ONVZ (ook: PNO, VvAA),
• DSW (ook:Stad Holland, In Twente)
• Ditzo (ook: de Amersfoortse),
• VGZ (ook: Unive, Bewuzt, IZZ, IZA, Zekur.nl, UMC en United Consumers collectiviteit), 
• Achmea (ook: FBTO, Avero, de Friesland, Zilveren Kruis, Prolife, OZF en Interpolis).

Voor meer informatie: www.bekkeninbalans.nl en/of www.fysio-in.nl.
 
                      

Omega-3: de basis van je gezondheid

                              
                                                           

Omega-3 olie, daar heb je vast wel eens van gehoord? Het zit voornamelijk in vette vis en algen maar helaas halen we dat niet meer voldoende uit onze voeding, tenzij je elke dag een paar wild gevangen vette haringen eet. Maar wist je dat omega-3 de basis vormt van je gezondheid? Lees hieronder wat de voordelen zijn van omega-3. Bovendien heb ik een mooie aanbieding voor in de maand december!
 
Voldoende Omega-3 vormt de basis van je gezondheid

Je hebt soepele en gezonde celwanden nodig om vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen uit voeding op te nemen in je cellen. En net zo belangrijk is dat de afvalstoffen jouw cel ook weer uit kunnen zodat je cellen goed hun werk kunnen doen en voldoende energie kunnen produceren. De omega-3 vetten versoepelen je celwanden en dit zorgt voor sterke, gezonde cellen.
 
Omega-3 vetten doen nog veel meer in je lichaam
 
 • Het ondersteunt namelijk ook de reparatieproces van de cellen;
 • Verlaagt aanzienlijk het risico op hart- en vaatziekten. Dit in combinatie met voldoende vitamine K en D.
 •  Houdt het cholesterolniveau gezond;
 • Versterkt het immuunsysteem: omega 3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en verhogen onze algemene weerstand tegen ziektes;
 •  Gaat (laaggradige) ontstekingen tegen die vaak een oorzaak zijn van reuma, huidklachten, en allerlei andere chronische ziekten;
 • Bevordert het mentaal evenwicht. Het zenuwstelsel bestaat voor een groot percentage uit vetten, waaronder omega 3 vetzuren. Daardoor heeft omega 3 een effect op allerlei aandoeningen die gerelateerd zijn met het zenuwstelsel en wordt een tekort aan omega 3 vetzuren in verband gebracht met allerlei psychische aandoeningen: agressie, klinische depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie, autisme en ADHD.

Bij zwangerschap is het extra belangrijk om je omega-3 op peil te hebben! Het bevordert namelijk de hersengezondheid van je baby waardoor er minder risico is op een ontwikkelingsachterstand, gedragsproblemen enzovoort.

Dus heb je last van:
 • concentratieproblemen
 • somberheid
 • huidklachten (bijv. eczeem)
 • vermoeidheid
 • ontstekingen
 • overgangsklachten
 • menstruatiepijn
 • overgewicht 
 • lage weerstand
 • hart- en vaatziekten
 • hoge bloeddruk
 • diabetes type 2
 • gewrichtsklachten
 • oogklachten
 • libidoverlies
Of andere dingen waardoor je niet lekker in je vel zit? Begin dan altijd met de juiste basis. En die basis bestaat uit een goede vetzurenbalans en voldoende omega-3 in je lichaam. 

Slik je al omega-3?
Helaas zijn de meeste omega-3 producten te laag gedoseerd, niet zuiver genoeg of teveel bewerkingen en verhitting ondergaan. Dan heb je er alsnog weinig of geen profijt van. Zeker bij omega-3 is het extra belangrijk om te kiezen voor een product met polyfenolen, een hoge dosering aan EPA en DHA (de werkzame stoffen) en zo zuiver mogelijk. Polyfenolen zorgen ervoor dat je de werkzame stoffen uit de olie goed kunt opnemen en dat het niet gaat oxideren. Alleen dan zul je er baat bij hebben.

 
Meten = weten
In de praktijk werk ik met een omega-3 test waarmee we kunnen meten hoe het gesteld is met je vetzurenbalans. Hiermee is het dus mogelijk om jouw omega-6 / omega-3 balans in kaart te brengen. Het geeft inzicht in jouw gezondheid. Een optimale omega-6 / omega-3 balans hoort lager te zijn dan 3:1. In de praktijk heeft bijna iedereen een verkeerde ratio, dus een balans boven de 3:1. 

 
Aanbieding!
Wil je ook weten hoe het gesteld is met je vetzurenbalans? En wil je 2019 goed starten en je gezondheid verbeteren? Dan heb ik een mooie aanbieding voor je. Alleen in de maand december kan jij je namelijk aanmelden voor het volgende:
 • 2 omega-3 testen; een beginmeting en een meting na 4 tot 6 maanden (het herstellen van je vetzurenbalans kost minimaal 4 maanden);
 • Kuur van 6 maanden omega-3 olie, een kwaliteitsproduct: een van de zuiverste visoliën ter wereld, optimaal opneembaar in het lichaam, hoog gedoseerd in EPA en DHA, met het MSC keurmerk, vrij van toxische stoffen, geen vieze smaak en bevat tevens vitamine D, vitamine E en olijfolie als antioxidant;
 • 2 metingen van je vitamine K status; een beginmeting en een meting na 4 tot 6 maanden;
 • Persoonlijk voedingsadvies;
 • 2 consulten, één in december waarin we gaan kijken naar je huidige voedingspatroon aan de hand van een voedingsdagboek. Op basis hiervan krijg je van mij tips en adviezen. Ook gaan we de eerste omega-3 test doen. En één consult na 5 maanden waarin we opnieuw een omega-3 test doen en jouw voortgang evalueren. 
Deze investering in je gezondheid kost je 284 euro ipv 660,- Normaal gesproken kost een omega-3 test 84 euro. En een fles olie van 300 ml kost 34 euro. Een consult met persoonlijk voedingsadvies kost 85 euro. En een vitamine K test kost 25 euro. Dus totaal zou dit 660 euro kosten. Maar nu krijg je 8 flessen olie (eerste twee maanden een dubbele dosering), 2 omega-3 testen, 2 vitamine K testen, 2 keer een persoonlijk consult met voedingsadviezen en tot slot een gratis doosje vitamine K (t.w.v. 25 euro) voor 284 euro.  

Gezondheid is misschien onbetaalbaar, maar op deze manier er in investeren wordt wel betaalbaar. Het is nu voor iedereen toegankelijk en indien gewenst kun je gespreid betalen. 

 
Ik ga vanaf 28 december met zwangerschapsverlof en zal weer in mei starten met de praktijk. Wil je graag gebruik maken van deze aanbieding, dan vraag ik je om niet lang te wachten in verband met het aantal beperkte plekken wat ik nog vrij heb. 

Je kunt mij bereiken via de mail info@womenshealthcoach.nl of telefonisch op
06-16 36 74 37
                                                   
                      

EMDR- van vluchten en vechten naar vrijheid en vreugde
 
Bepaalde ervaringen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen.
Een groot deel van de mensen verwerkt deze traumatische ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten, zoals:
 • prikkelbaarheid
 • woede-uitbarstingen
 • concentratieproblemen
 • overmatige waakzaamheid
 • buitensporige schrikreacties
 • moeite met in- of doorslapen, nachtmerries of flashbacks
 • beperkt uiten van gevoelens
 • intense reacties van angst
 • hulpeloosheid of walging
 • instabiliteit in de emotionele beleving
 • Sinds 1994 is er een zeer effectieve methode om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen: EMDR.
 • Dit staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Letterlijk vertaald als: door oogbeweging minder gevoelig worden en opnieuw verwerken.
 • Door het met de ogen volgen van de hand van de therapeut of door klikjes op de koptelefoon wordt het informatieverwerkingssysteem in de hersenen gestimuleerd. Hierdoor zal de herinnering haar kracht en emotionele lading verliezen.
Een cliënt over EMDR bij Expres Mezelf:
“Ik voel me bevrijd van oude patronen/angsten en kan letterlijk met een minder zwaar gevoel (rugzakje) in het leven staan. Durf meer vanuit rust zelf mijn keuzes te bepalen en raak niet mezelf kwijt wat eerder wel gebeurde. Ik voel me opgelucht. Blijer en vrijer!”

Voor meer informatie en/of aanmelding (voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen):
www.expresmezelf.nl
expresmezelf@zorgmail.nl
06 53 90 36 56

 
Actie zorgverzekeraar Menzis: 10% korting op de MBSR stressreductietraining
 
De week van 12 tot 15 november is de week van de werkstress. In november start zorgverzekeraar Menzis een landelijke campagne rondom werkstress en stresspreventie. Hierin wordt ruim aandacht gegeven aan mindfulness. Mensen die een Mindfulness (MBSR) stressreductietraining willen volgen om te leren omgaan met stress en die geen beroep kunnen doen op hun werkgever of ziektekostenverzekeraar, kunnen via zorgverzekeraar Menzis in aanmerking komen voor een korting op de MBSR training.

De korting is van toepassing op MBSR trainingen waarvoor mensen zich inschrijven bij een mindfulnesstrainer, die aangesloten is bij de VMBN als categorie 1 trainer, in de maanden november en december 2018. De training kan op een later moment plaatsvinden. De korting is alleen van toepassing als de deelnemer de training niet vergoed krijgt door werkgever of ziektenkostenverzekeraar én alleen met een voucher van Menzis.

 
Informatieavond Mindfulness stressreductietraining
 
Wilt u meer weten over de 8 weekse MBSR stressreductietraining?

Op vrijdagavond 30 november a.s. van 20.00 tot 21.00 uur ontvangt Aandacht Groeit u graag in De Kit, Geertrudishof 29, Leusden, om u te informeren.

 
De informatie avond is gratis toegankelijk.

Aanmelden is verplicht via mijn website

 

                                                                        
 

Herken je dit? Je bent op je werk en er komt een klant of collega bij je staan. Nadat hij of zij weg is, is ook jouw energie verdwenen. Je voelt je ‘leeggezogen’, alle energie, alle fitheid is verdwenen. Dit is vast niet wat je wilt. Jij wilt fit en energiek zijn, de hele dag! En zelfs ’s avonds nog energie overhebben om iets iets leuks te doen. Bij ‘Betrokken in Balans’ kunnen we je leren hoe je jouw energie bij jezelf houdt. Hoe je fit wordt en blijft! Met een beetje kennis maar vooral praktische oefeningen kun jij dit leren tijdens de workshop ‘Blijf bij jezelf’. 

Wil je direct aan de slag met de oefeningen? Dat kan. 
Op
www.betrokkeninbalans.nl kun je het gratis e-book / werkboek ‘Blijf bij jezelf’ downloaden.
 
Ben je echter iemand die makkelijker leert tijdens een workshop en je wilt de ‘Blijf bij jezelf’ workshop volgen? Stuur dan een email naar e
ster@betrokkeninbalans.nl
. Dan houd ik je op de hoogte van de datum voor de eerst komende workshop in Leusden. De workshop zal bestaan uit drie bijeenkomsten van ieder twee uur. De kosten, voor de drie bijeenkomsten samen, bedragen € 97,-.  

Wie geeft deze workshops?
Mijn naam is Ester Janssen. De afgelopen 17 jaar heb ik in een gezondheidscentrum gewerkt als psychosomatisch fysiotherapeut. Toen ik daar begon met werken was ik, ondanks dat ik mijn droombaan had, erg moe na een werkdag. Na mijn eerste werkjaar besloot ik dat ik deze moeheid niet meer wilde en ging op zoek naar manieren om mijn energie beter te beheren. Die manieren heb ik gevonden én geprobeerd én verbeterd. Jarenlang heb ik cliënten geleerd hoe zij zich minder ‘leeggezogen’ konden voelen. Uit al deze ervaringen is de praktische workshop ‘Blijf bij jezelf’ ontstaan.

Naast de workshops (online en offline) ben ik op woensdagochtend op de klokhoek aanwezig, als coach en psychosomatisch fysiotherapeut.

Wie weet komen we elkaar tegen bij Omnis. 

Met vriendelijke groetjes 


Ester Janssen,

www.betrokkeninbalans.nl 
Ester@betrokkeninbalans.nl                                                                                                                                                                                      

         
 
Vele jaren heb ik met veel plezier gewerkt als fysiotherapeut en later ook nog als acupuncturist. Ik merk echter dat ik toe ben aan het maken van een andere keuze. Na rijp beraad heb ik dan ook besloten om vanaf 2019 mij te concentreren op  de groepslessen fysio-pilates en het geven van yoga. 

Ik wil iedereen die de afgelopen jaren vertrouwen in mij heeft gesteld hiervoor bedanken en hoop velen gewoon weer in de lessen terug te zien in 2019!


Tanja,

www.liveinbeweging.nl
tanja@liveinbeweging.nl

 

 Over Ons
Website
Email
Facbook
Twitter
Google Plus
YouTube
Copyright © 2018 Omnis Leusden, All rights reserved.


Wilt u iets veranderen t.a.v. het ontvangen van onze nieuwsbrief?
U kunt uw profiel hier updaten of u hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp