Copy
Over OmnisAgendaDisciplinesRuimteverhuurContact
Beste <<Voornaam>>,

Het is even stil geweest omtrent het team van Omnis, er was na de zomer niet veel bijzonders te melden. Vandaar dat we de nieuwsbrief wat hebben verschoven, en komen we nu alle bladeren van de bomen zijn gevallen met wat nieuwtjes die we graag onder jullie aandacht brengen.

Zoals jullie hier zien is er een nieuwe groepsfoto waarbij Yvonne (haptotherapie) ontbreekt. Zij maak vanaf 1 oktober geen deel meer uit van Omnis en heeft besloten elders verder te gaan. Wij wensen haar daarbij veel succes!

Groet, Team Omnis Leusden
share on Twitter Like Omnis nieuwsbrief november 2015 - Tips voor jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid on Facebook
Inhoud:   
Zorgverzekering in 2016, wat gaat er veranderen?
 
Zo aan het einde van het jaar hebben jullie weer de mogelijkheid je zorgverzekering eens onder de loep te nemen en eventueel te kiezen voor een andere verzekeringsmaatschappij. 
Wat zijn de wijzigingen binnen de zorgverzekering per 2016?

Na Prinsjesdag is het volgende bekend gemaakt door het kabinet:
 
- de zorgpremie stijgt
- de eigen bijdrage stijgt

Dat betekent dat we allemaal meer geld kwijt zullen zijn aan deze toch al niet geringe kostenpost. Sinds de zorg een vrije markt is geworden, zijn de kosten enorm gestegen. Wij zijn als zorgconsumenten interessant, want wij brengen met zijn allen elk jaar dat geld op, zodat de zorgverzekeraars vette winsten draaien. En zolang er niets binnen ons zorgstelsel gaat veranderen en "Den Haag" de verzekeringsmaatschappijen alle macht geeft zal dat zo blijven. 

Voor velen is elk jaar weer de vraag, wel of niet aanvullend verzekeren. Heel vaak wordt hierbij gekeken naar de fysiotherapie en alternatief.
Weeg dingen goed tegen elkaar af. Een uitgebreide vergoeding is duur, dus soms is het goedkoper de therapie zelf te betalen. Daarbij zijn er steeds meer voorwaarden (lees medische selectie) om nog uitgebreid vergoeding te krijgen.

Ook zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen, en daarmee bedoel ik vooral de grotere, die voor je bepalen naar welke therapeut je mag gaan. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Wil je meer horen en wellicht advies, spreek ons er gerust op aan, en dan zullen we het een en ander uitleggen. Want het wordt niet alleen elk jaar duurder om je te verzekeren, maar het wordt ook elk jaar onduidelijker wat nu wel of niet vergoed wordt.
Mindfulness, iets voor uw kind?

Wil u weten of een Mindfulness training ook iets voor uw kind is? Schrijf u in voor de gratis informatieavond.
                                
Wanneer: Vrijdag 13 november 2015 
Tijdstip: 19.00 - 21.00 uur
Lokatie: Centrum Omnis Leusden, Klokhoek 18
Inschrijving of meer info: marsha.kooy@aandachtgroeit.nl
MindfulYoga voor ouder en kind

Aandacht Groeit biedt naast Mindfulnesstrainingen en MindfulYogalessen voor kinderen nu ook “MindfulYoga voor ouder en kind” aan.

Het is fijn om voor een uur je agenda te laten voor wat het is en aandacht te schenken aan je kind tijdens een les "MindfulYoga voor ouder en kind". Spelenderwijs beleven wat je lijf allemaal kan. Ontdekken waar elkaars grenzen zijn schept een band. Samen ontdekken waar je de ademhaling het best kunt voelen en ervaren dat je mbv van de ademhaling tot rust kunt komen. De lessen worden thematisch aangeboden en zijn voor ieder ouder en kind toegankelijk.

"MindfulYoga voor ouder en kind" staat voor contact maken met je kind op een speelse en ontspannen manier.

Leeftijd: 1 ouder met kind van 5-7 jaar
Wanneer: vrijdagmiddag 14.30 – 15.30 uur
Lokatie: Omnis Leusden, Klokhoek 18
Inschrijven: via www.aandachtgroeit.nl

Aandacht Groeit - Marsha Kooy
Tel: 033 - 707 40 85 (Omnis toets 8)
Mob: 06 - 294 82 640
E-mail: marsha.kooy@aandachtgroeit.nl
Web: www.aandachtgroeit.nl

De praktijk van
Diana Polis is een psychologie praktijk met als specialisatie hooggevoeligheid

Wat is hooggevoeligheid nu precies?

Dit is een aangeboren kenmerk, vroeger verward met verlegenheid, geslotenheid of geremdheid. Het is inmiddels geconstateerd in meer dan 100 soorten, o.a. bij de mens, gelijk verdeeld over mannen en vrouwen. Het heeft een functie in de overleving van de soort en komt altijd voor in een verhouding 20%-80% (20% hsp).

Belangrijkste kenmerken zijn: dieper ervaren, meer details waarnemen, sterker emoties hebben (zowel negatief als positief) en sneller overprikkeld zijn. Dit wordt allemaal zichtbaar in gemeten hersenactiveit.
 
Hooggevoeligheid uit zich vaak in klachten als onverklaarbare moeheid, gevoel van overweldigd worden, zich teveel het leed van anderen aantrekken en daarin niet goed een grens kunnen trekken. Het is heel goed mogelijk dit te veranderen door voorlichting, het trainen van een anderen leefstijl en eventueel het aanpakken van oude ervaringen die nog dwars zitten.
 
Mocht je hiervan iets herkennen kom dan voor een kennismaking. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dan kunnen we zien wat ik voor voor je kan doen.
 
Diana Polis
LYNX-Healing
Tel: 033 - 707 40 85 (Omnis toets 4)
Mob: 06 - 425 07 205
E-mail: info@lynx-healing.nl
Web: www.lynx-healing.nl
Hoofdpijn & Duizeligheid
Vaak is er iets aan  te doen
In het afgelopen jaar heb ik extra masterclasses hoofdpijn en duizeligheid afgerond. Als Master Manueel Therapeut geeft mij dit de mogelijkheid deze klachten grondiger te analyseren en te behandelen.

Duizeligheid komt steeds meer voor en kan voor grote beperkingen in het dagelijks leven zorgen. Er zijn diverse aandoeningen die duizeligheid kunnen veroorzaken. Duizeligheid, zonder aanwijsbare medische oorzaak, kan vaak goed worden behandeld met manuele therapie. Door een goede analyse vooraf kan ik bepalen of deze klacht daadwerkelijk behandeld kan worden met therapie. Met name bij de aandoening Benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPD) of -vertigo (BPPV) kan dit verbetering geven.

Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende klacht. Meestal is er geen ernstige oorzaak. De belangrijkste vormen van hoofdpijn zijn: migraine, spanningshoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn.

De laatste jaren is er meer onderzoek naar fysio-/manuele therapie bij hoofdpijnklachten. De uitkomsten zijn zeer positief voor behandeling van met name spanningshoofdpijn. Ook Migraine lijkt positief te reageren op behandeling, maar hier lopen nog onderzoeken naar.

Onderliggende oorzaken (mobiliteit, stabiliteit, coördinatie van nek-schouderspieren) kunnen goed behandeld worden, waardoor de hoofdpijn in frequentie en/of intensiteit afneemt. Afhankelijk van de uitkomsten van het lichamelijk onderzoek, haak ik met de behandeling hierop in en geef de patiënt zelf ‘tools’ om recidief te voorkomen. Ingrid van Valkengoed-Damen
Tel: 033 - 707 40 85 (Omnis toets 2 'Fysio-In')
Mob: 06 - 375 66 797
E-mail: info@fysio-in.nl
Web: www.fysio-in.nl
Openingstijden: ma. do. vrij. 08:00-18:00 uur
 Over Ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2015 Omnis Leusden, All rights reserved.
 U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Omnis Leusden via www.omnisleusden.nl/nieuwsbrief/.

Omnis Leusden
Klokhoek 18 | 3833 GX | Leusden | www.omnisleusden.nl | 033 - 707 40 85 
 

Email Marketing Powered by Mailchimp