Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Stichting Bij de Soete Moeder.
Beste lezer,
Hoogste tijd om je te informeren. De ontwikkelingen zijn de laatste maanden snel gegaan. Lees in deze nieuwsbrief over de verbouwing, de voorbereidingen op de inrichting en de daadwerkelijke start van het hotel. 2015 was ons laatste voorbereidingsjaar, halleluja. We kijken uit naar de daadwerkelijke o p e n i n g !

De verbouwing, in een rap tempo
Met aannemer Nico de Bont en installateur DKC in huis, wordt het oude klooster in rap tempo in een nieuwe habijt gegoten. De buitenkant wordt grondig onderhanden genomen (dak, goten, schilderwerk) en wat betreft de binnenkant: menig wand is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe indeling. Zo ontstaan er rond de kapel 22 hotelkamers op drie verdiepingslagen.
De entree ondergaat een complete make over, waarbij het trappenhuis meer in het zicht komt; fraai!
Dagelijks werkt een flink team vakmannen aan bouwkundige en installatiewerken. De aan- en afvoer van bouwmaterialen gaat indien nodig via de lucht, grote kranen vracht worden over het gebouw gehesen. De bouw loopt op schema. In januari en februari zal nog hard worden doorgewerkt om de opleverdatum, 1 maart, te halen. Vanaf dan is het inrichten geblazen.

Interieur


Het interieur, zorgvuldige keuzes
Kleren maken de man en dat geldt ook voor het kloosterhotel! Daarom werkt het I-team vol enthousiasme en inspiratie aan een schitterende aankleding. Uitgangspunt is dat de eigenheid van het gebouw wordt benadrukt. De match van oud -vintage- met eigentijds -design- zorgt voor een spannende combinatie. Speciale aandacht gaat uit naar de badkamers, die voor de ontwerpen stuk voor stuk werden uitgetekend.

Met veel zorg en aandacht worden alle kleur- en materiaalkeuzes gemaakt, waarbij ook de verlichting mooi past in het concept. Karin, Loes, Esther en Marieke besteden er de nodige tijd en aandacht aan.
Kamers zijn ingedeeld op thema en hebben ieder een verhaal. Wat dacht je van slapen in het Boetekleed of logeren in D'n ondeugd? 

Badkamer

De Soete Moeder doet het zelf
Voor de voormalige schuur in de tuin geldt: 'de Soete Moeder doet het zelf'. Onder leiding van werkbegeleider Rafael bouwen we er twee hotelkamers, samen met een aantal jongeren die op drie dagen in week assisteren. Gezamenlijk bouwen ze een tweepersoonskamer en een appartement voor vier personen, beide met eigen tuintje. Het appartement heeft twee slaapvertrekken boven, een keuken en is de enige kamer met een extra bad! Vrijwilligster Daisy staat hier garant voor een stijlvolle inrichting.


Oproep aan jongeren, om werkervaring op te doen
Vanaf februari 2016 start een nieuwe groep jongens en meiden binnen de Soete Moeder. Zij doorlopen eerst een zogenaamd 'voorprogramma' gericht op facilitair en horeca. Bij de opening van ons hotel staan zij dan piekfijn in de startblokken. Deze jongeren zijn in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, hebben geen afgeronde beroepsopleiding en willen in zichzelf investeren. We hebben nog plekken beschikbaar!

De afgelopen twee jaar, vanaf januari 2014 werkten al 28 jongeren binnen onze onderneming.Twaalf van hen waren hoogopgeleid, zestien jongeren hadden geen startkwalificatie. Allemaal waren zij bij aanvang werkzoekend. Een groot deel van hen vond aansluitend betaald werk, mede dankzij de opgedane werkervaring bij de Soete Moeder.Achter de schermen
Nu we tijdelijk niet terecht kunnen in het klooster aan de Nemiusstraat hebben we noodgedwongen onze biezen gepakt en zijn voor enkele maanden neergestreken in de Bilderdijkstraat. Hier hebben we in enkele lokalen kantoor- en opslagruimte. Zo’n 10 vrijwilligers werken wekelijks mee als vaste kracht op verschillende terreinen: facilitaire zaken, funding, marketing/communicatie, begeleiding/coaching, bedrijfsvoering en ontwerp. We blijven het herhalen; waar zou de Soete Moeder zijn zonder haar vrijwilligers? Op 23 december sluiten we het jaar op bijzondere wijze af.


Support uit onverwachte hoek
De bekende Brabantse troubadour Cor Versteeg (85 jaar inmiddels) steunt de Soete Moeder wel op heel bijzondere wijze. Bij de presentatie van zijn nieuwe cd in het Theater aan den Parade werd het Soete-Moederbeeldje gepresenteerd. Deze beeldjes werden voor vijftig euro te koop aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan ons kloosterhotel de Soete Moeder. De beeldjes zijn nog steeds te koop; u kunt via info@desoetemoeder.nl uw interesse melden.


Beeldjes de Soete Moeder

De opening, in een bijzonder Bosch' jaar

De geplande openingsdatum geven we nog niet vrij, maar het goede nieuws is dat toekomstige gasten al wel hun interesse voor een overnachting kunnen aangeven via info@desoetemoeder.nl

We zullen naar verwachting mei 2016 de welkomstklok luiden en de eerste hotelgasten ontvangen. Middenin het Jeroen Bosch jaar! 

Jheronimus Bosch 2016

Tot slot

Wij wensen je een gelukkig nieuwjaar! Een jaar waarin de Soete Moeder werkelijk van de grond komt. Ze heet jullie alvast van harte welkom!


 


Copyright © 2015 Stichting bij de Soete Moeder, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp