Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Stichting Bij de Soete Moeder.
de Soete Moeder

Beste lezer,

Het zal niemand verbazen: in deze nieuwsbrief veel aandacht voor de laatste restjes van de verbouwing. We zijn bijna klaar! Maar ook aandacht voor de opening. Want op 21 juni, als de zomer begint, opent kloosterhotel De Soete Moeder haar deuren. We kunnen het nog niet echt geloven dat het over een paar weken zover is, maar als we om ons heen kijken zien we steeds minder verbouwing en steeds meer hotel. Het is mirakels!


Bijna klaar

Het behoort nu echt tot het verleden: de Gelderse Dam vol met busjes en bouwmannen die van 's ochtends zeven tot 's middags vier uur in de vaak winterse kou aan het werk zijn. Aannemer Nico de Bont en de installateur DKC zijn klaar.

Wat het heeft opgeleverd? Een klooster dat een waar hotel is geworden, helemaal van deze tijd. Met een prachtige entree, nieuwe indeling, geïsoleerde vloeren en wanden, kilometers draad, een gemoderniseerde keuken, 78 brandluikjes, glas in lood, nieuw én oud tegelwerk, dubbel glas, warmte-terugwininstallatie en zelfs airco op zolder.

Interieur


De tuin
Maandenlang stonden er bouwcontainers in de tuin en was deze prachtige plek een opslagplaats voor bouwmaterialen. Gelukkig is die periode achter de rug en hebben we een begin gemaakt om de tuin in z'n volle glorie te herstellen. De laatste weken is er flink opgeruimd en gewied; de afscheiding met de buren van 2Live is gemaakt en de parkeerplaatsen worden voorbereid. Nog even en we kunnen genieten van 'alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit'.

Badkamer
Paradijselijke plek

Vrijwilligersdagen
Onder aanvoering van onze twee 'oppervrijwilligers', Kor en Meta, zijn er tot aan opening van het hotel wekelijks klusdagen voor vrijwilligers. Teams van zes tot tien vrijwilligers pakken allerlei klussen aan. Schilderen, opruimen, tuinwerk, schoonmaken, inrichten, ophangen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze pakken het aan. Van de zolder tot de kelder, in voor- en achtertuin. Wil je nog een dagje meewerken, laat het ons weten: contact@desoetemoeder.nl of bel 073-2048840

24 kamers
Het hotel heeft 24 kamers. Alle kamers hebben prachtige namen geïnspireerd op het leven en werken van de nonnen. De kamers zijn allemaal verschillend met een originele inrichting die aansluit bij de naam. Ze liggen in zones bij elkaar: de biechtkamers, de hemelkamers, de tuinkamers. Ze hebben mooi eigen sanitair, een kingsize bed, tv, wifi en CO2 gestuurde ventilatie (lekker fris!). Elke kamer een unieke inrichting, goed voor een zalig verblijf!De kapel
De kapel is één van onze pareltjes; beschikbaar voor bijeenkomsten, trainingen en bijvoorbeeld yoga. Het altaar bleef op zijn plaats, de akoestiek is top, het glas in lood prachtig en de originele verlichting (jaren dertig Bauhauslampen) in tact. Door dit alles heeft deze grote ruimte een warme uitstraling. Met name om het glas in lood te behouden is er veel werk verricht: al het glas uit het lood gehaald, glaasje voor glaasje gereinigd, hersteld en opnieuw gelood. Met een resultaat waar we trots op zijn.

Open
Op 21 juni gaan we open! De officiële opening vindt pas dit najaar plaats, maar de gasten zijn vanaf 21 juni welkom en zullen worden verwend. Het restaurant gaat open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Iedere woensdag is het restaurant ook open voor de buurt; we serveren dan een heerlijke twee-gangenmaaltijd voor €15,-, reserveren is gewenst!
Lunches worden op bestelling verzorgd bij groepen groter dan twintig personen, in de Eetkamer of bij mooi weer in de tuin.

Leerwerktrajecten

De eerste jongeren hebben zich inmiddels aangemeld voor een leerwerktraject binnen de Soete Moeder. Deze leerwerktrajecten zijn bedoeld voor jongeren zonder startkwalificatie (een diploma op niveau 2). Ze werken in de keuken, facilitaire dienst of in de bediening en leren zo al doende het vak. Ze krijgen training en worden begeleid bij het maken van keuzes, doelen stellen en vooral ook bij het behalen van de gestelde doelen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor gemotiveerde jongeren! Melden kan via contact@desoetemoeder.nl of bel 073-2048845

bij de Soete Moeder

Het team is klaar
In mei zijn onze nieuwe collega’s begonnen: kok Carlo, facilitair leidinggevende Antoinette, horecamanager Eric en trajectbegeleider Bernadette. Ook in de nachtdiensten is voorzien: Paul is onze eigen nachtwacht. Daarmee hebben we een sterk team, klaar voor de uitdaging.
Twee jonge starters maken het team compleet; Nathalie doet allerhande taken t.a.v. de frontoffice en Nikki is facilitair host en springt bij in de begeleiding van de jongeren. Het team volgde kortgeleden de BHV cursus; in veilige handen bij de Soete Moeder!

Het team is er klaar voor


Nieuwe website
Onze website is vernieuwd. Kijk op www.desoetemoeder.nl Hier lees je over het hotel, zie je foto’s (definitieve foto’s kunnen pas half juni worden gemaakt) en (ook niet onbelangrijk) hier zijn de kamers te  boeken! Neem er regelmatig een kijkje om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes of volg ons op een van de social media kanalen hieronder afgebeeld!


Copyright © 2016 Stichting bij de Soete Moeder, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp