Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 27: 5 april


10 Redenen waarom de Energiewende zo complex is

De Duitse minister van Economische Zaken en SPD-leider Sigmar Gabriel beleeft uiterst spannende weken. Aan het vlot trekken van de vastgelopen Energiewende heeft hij zijn politieke lot verbonden. Dinsdag presenteert hij zijn hervormingspakket. Tien redenen waarom de Duitse overgang naar duurzame energie zo complex is.


Duitslandnieuws op de Hannover Messe

Komende zondagavond 6 tot vrijdag 11 april bruist het van de Nederlandse activiteiten op de Hannover Messe waar Nederland partnerland is. Nederland wil zichzelf daar verkopen als innovatief land. Duitslandnieuws is er de hele week bij. Tussen 09.00 tot 18.00 uur kan iedereen meekijken via de livestream op Duitslandnieuws.

Enkele highlights
  • Interview met Angela Merkel en Mark Rutte bij de opening.
  • Livestream tussen 09.00 en 18.00 uur
  • Filmpjes van interviews en discussiepanels met topgasten van de Hannover Messe
  • Blogs en foto's van de Nederlandse inbreng in Hannover

De events van komende week in de Eventkalender.

Deze week: Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail uw event naar events@duitslandnieuws.nl 


Noordrijn-Westfalen 'bezwijkt aan een verkeersinfarct'

De dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland Noordrijn-Westfalen dreigt te bezwijken aan een verkeersinfarct. De files stapelen zich op, bruggen staan op instorten en de benodigde miljarden zijn er niet. De deelstaat luidt de noodklok.


Nederlandse export naar Duitsland groeit met 4%

Nederland was in 2013 met 10% aandeel de grootste exporteur naar Duitsland. De uitvoer groeide afgelopen jaar maar liefst met 4%. Het totale handelsvolume komt nu uit op 160 miljard euro.


FDP-leider Christian Lindner: leren van D66

De Duitse liberale partij FDP was bij de afgelopen verkiezingen de zondebok voor zo'n beetje alles wat fout was in Duitsland. De nieuwe leider Christian Lindner moet de murw geslagen liberalen oprichten voor de komende Europese Parlementsverkiezingen. Duitslandnieuws sprak met 'de laatste liberaal van Duitsland'.


Richard Osinga: Duitsers kunnen niet zonder papier

De wereld digitaliseert. Maar Duitsland kan geen afscheid nemen van papier, schrijft de Nederlandse ondernemer Richard Osinga. Hoe dat komt? "Samen een document ondertekenen geeft veel meer vertrouwen dan het sturen van een PDF."

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Duitsers willen toch schaliegas, Duitse bedrijven hebben een uitstekend imago, RWE stort gemeenten in financiële problemen, Duitsland is de viezerik van Europa en de beste Duitse innovaties op een rij. 

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp