Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 55: 18 oktober


Bayer-topman Dekkers zorgt voor ophef in Duitsland

De Nederlandse topman Marijn Dekkers van chemiereus Bayer raakt een gevoelige zenuw in Duitsland. Hij wil gaan experimenteren met schaliegas, een methode die in Duitsland felle debatten uitlokt.

 

Top 5 groene start-ups uit Duitsland

Ze werken aan betere batterijen, hergebruiken verloren warmte, laten mensen hun eigen groene stroom opslaan, zetten overtollige duurzame energie om in waterstof en laten elektrische auto's bijtanken aan de lantaarnpaal. Bekijk de Duitse Top 5.


Duitse trein verliest steeds meer van bus

Het Duitse openbaar vervoer staat de laatste jaren op zijn kop. Na het vrijgeven van de lange afstandsbussenmarkt vechten de bussen elkaar de tent uit, en verliezen ook de treinen passagiers. Een overzicht van de cowboymarkt.


Andreas Lutze: Wat als de rekening niet wordt betaald?

Wie zaken doet in Duitsland stuurt vast wel eens een factuur over de grens. Advocaat Andreas Lutze uit Kleef vertelt wat je moet doen als er niet wordt betaald.


Maria Stratemeier - ‘voor’ in het Duits: vor, für, bevor?

Nederlands en Duits lijken vaak erg op elkaar, maar je kunt er flink mee de mist in gaan. Maria Stratemeier van Zakelijk Duits ontrafelt maandelijks deze 'valse vrienden' . Wanneer gebruik je nu 'vor', 'für' of 'bevor'?


Maurits Kuypers: Duitse lichtpuntjes in donkere tijden

Het hagelt deprimerende berichten uit Duitsland. Chaos op de financiële markten. Aandelenkoersen stortten in, wisselkoersen fluctueerden heftig en grondstoffen werden goedkoper. Angst overheerst en daarom zocht Maurits Kuypers naar lichtpuntjes.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp