Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 67: 24 januari


De valkuilen als je wilt werken in Duitsland

Nu in Nederland de banen niet voor het oprapen liggen, kijken steeds meer mensen uit de grensregio naar wat de mogelijkheden zijn in Duitsland. Maar wie de stap over de grens waagt, wacht de Duitse papierwinkel van het belasting- en sociale verzekeringsstelsel, vertelt John Budde van het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank in Nijmegen. Hij waarschuwt voor de valkuilen.


Na de crowdfunding


Beste Duitslandnieuws-lezer,
 
Onze crowdfundingcampagne laten we achter ons. Zoals we vorige week al schreven zijn we actief in overleg met investeerders. Dat is super! Met onze crowdfunders nemen we individueel contact op .
 
Dan hebben ongeveer 35 lezers ons geholpen door de enquête in te vullen (alsnog invullen mag ook!). Dat is erg nuttige input geweest. Dank hiervoor. We moeten nog beter uitleggen wat we van plan zijn, de meerwaarde duidelijker maken en betalen doe je pas als het echt niet anders kan. Dat is niet meer dan logisch. Zo doen we het zelf ook.
 
Toch kan het er bij ons niet in dat Nederland en Duitsland jaarlijks 160 miljard euro uitwisselen zonder dat daar een verbindend online platform over bestaat. Daarom blijven we actief werken we samen met goede adviseurs aan een nieuw concept. Laat ons op ieder moment weten wat je ervan vindt. Samen bereik je meer!

Bertus Bouwman en Derk Marseille

 

Energierekening Duitsland is 43% duurder geworden

De energierekening in Duitsland is begin dit jaar weliswaar wat goedkoper geworden, maar over een langere periode is de prijs juist enorm gestegen. Volgens een vergelijkingssite betaalt een Duits huishouden gemiddeld 43% meer dan in 2007.


Duitsland wil gratis wifi in alle treinen en sneltrams

Zelfs de metro van Moskou heeft gratis wifi, mopperen jonge Duitsers vaak. Nu wil ook Duitsland mee in de vaart der volkeren. Verkeersminister Alexander Dobrindt eist gratis wifi in alle treinen en sneltrams. Maar er loeren nog leeuwen en beren op het spoor.


Duitsland, het land van kool, wortels en komkommers

Duitsers? Die eten toch allemaal Sauerkraut (zuurkool)? Een beeld dat heerst in veel landen die Duitsland omringen. Helemaal ongelijk hebben ze niet, want op vele Duitse akkers wordt wittekool verbouwd - bestemd voor het maken van zuurkool. In Baden-Württemberg, Saarland, Sleeswijk-Holstein und Thüringen is deze kool de meest verbouwde groente. Op andere plekken heerst de wortel.


Maurits Kuypers: Beleid ECB steeds politieker getint

Toen ik nog in Amsterdam op de redactie van Het Financieele Dagblad werkte, was een collega zeer kritisch over de euro en de Europese Centrale Bank. Hij was bang dat de ECB langzaam een door de politiek gestuurd instituut zou worden. De bank zou zijn onafhankelijkheid verliezen en zich niet langer alleen op prijsstabiliteit richten, maar ook op groei en werkloosheid.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp