Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 65: 10 januari


Worden deze 11 Duitse specialiteiten nog beschermd?

Paniek in Duitsland. Minister van Landbouw Christian Schmidt (CSU) denkt dat bij een vrijhandelsakkoord tussen Europa en de VS (TTIP) niet elk regionaal product nog beschermd kan worden. Duitse ondernemers gruwelen van de gedachte aan Nürnberger Rotbratwurst uit Kentucky.

 

Actie 2015, de laatste week


Beste volger van Duitslandnieuws,
 
Nog één week loopt onze crowdfundingcampagne. Tot nu toe hebben onze lezers 2.225 euro overgemaakt. Super bedankt! Ook meedoen op de valreep? Ga dan nu naar onze crowdfundingpagina.
 
Ondanks de steun is wel duidelijk dat we het beoogde doel van 36.000 euro niet gaan halen. Natuurlijk wisten we dat het niet makkelijk zou worden, maar het gekke is: jullie zijn hartstikke betrokken. Elke week wordt deze nieuwsbrief gelezen door meer dan 57% van de ontvangers. Waanzinnig hoog in vergelijking met het mediabranche-gemiddelde van 16%.
 
Daarom willen we nog één keer iets van u vragen.
  1. Ben je bereid je aan te sluiten bij enkele private investeerders in ruil voor een belang in onze onderneming? De bestaande investeerders hebben ruime ervaring in de internetbranche en een indrukwekkend trackrecord
  2. Wil je alsjeblieft deze enqûete invullen? Zo heb je direct invloed op Duitslandnieuws.nl en onze vervolgstappen.

Wij -  Bertus en Derk - blijven volop berichten over Duitsland voor onze bestaande klanten zoals BNR Nieuwsradio, Z24, Vrij Nederland, Radio 2 en vakbladen uit verschillende sectoren. Wil jij ook profiteren van onze expertise en netwerk? Mail dan naar redactie@duitslandnieuws.nl
 
De komende periode verschijnen op Duitslandnieuws.nl iets minder berichten, zodat we achter de schermen meer tijd kunnen steken in het verbeteren van de site en onze strategie. Hopelijk niet voor lang. En daar kan jij bij helpen, wil je onze enquête invullen? 

Doe mee aan de enquête en help Duitslandnieuws beter maken.
 
Hartelijke groet uit Berlijn,
 
Bertus Bouwman en Derk Marseille 


Aanslag Parijs brengt Duits Pegida-debat in nieuwe fase

De terroristische aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo van afgelopen woensdag, brengt het Duitse Pegida-debat in een nieuwe fase. De wekelijkse anti-islamiseringsdemonstratie in Dresden verwacht maandag meer deelnemers dan ooit.


Berlijn tweede startupstad van Europa

Na Londen wordt er het meeste geld gestoken in Berlijnse startups, zo blijkt uit onderzoek van E&Y. Amsterdam volgt op een dertiende plek en moet Duitse steden als München en Hamburg nog voor zich dulden. Er is dus werk aan de winkel voor Neelie Kroes die de positie van Amsterdam wil verbeteren.


Andreas Lutze: Rompslomp door Duits minimumloon

Met de invoering van het Duitse minimumloon per 1 januari 2015 worden Nederlandse ondernemers opgezadeld met een flinke administratieve rompslomp, vertelt advocaat Andreas Lutze uit Kleef


Maurits Kuypers: 2015 wordt het jaar van de FDP

'Wat een onzin', zullen veel mensen denken bij het lezen van de kop boven dit artikel. De liberale partij is als een vliegtuig in een duikvlucht naar beneden, het is slechts een kwestie van tijd voor het vliegtuig van de FDP te pletter slaat. Of zijn er tekenen dat de geplaagde partij de neus weer omhoog weet te trekken? Maurits Kuypers ziet lichtpuntjes.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp