Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 48: 30 augustus


Kerk op één na grootste werkgever van Duitsland

'De kerk' is met ongeveer een miljoen medewerkers de op één na grootste werkgever van Duitsland. Behalve dominees en priesters werken bij de kerk ook kleuterleidsters en bierbrouwers.

 

Tolplan wankelt: mogelijk uitzondering voor grensregio

Lang hield CSU-leider Horst Seehofer zijn poot stijf om het Beierse paradepaardje de 'tol voor buitenlanders' in te voeren. Onder hevige druk van zusterpartij CDU is de minister-president van Beieren bereid om na te denken over uitzonderingen in de grensregio.


Berlijnse burgemeester vertrekt wegens faalvliegveld

Het miljardenverlies bij de bouw van het nieuwe internationale vliegveld in Berlijn kost burgemeester Klaus Wowereit (SPD) de kop. Dinsdag maakte hij bekend dat hij in december zijn ambt zal neerleggen.  Hij was de 'feestburgemeester', maar ook de man die Berlijn 'Arm aber Sexy' noemde.


Duitsers exporteren meeste e-bikes naar Nederland

Nederlanders maakten de Duitsers warm voor de e-bike. Nu exporteren Duitse fabrikanten de meeste elektronische fietsen uitgerekend naar Nederland.


Econoom Carsten Brzeski: Duitsers zijn te zelfvoldaan

ING-econoom Carsten Brzeski verruilt deze week Brussel voor Frankfurt waar hij hoofdeconoom voor de Eurozone, de ECB en Duitsland bij dezelfde bank wordt. Tussen het inpakken van de verhuisdozen in maakt hij tijd voor een gesprek met Duitslandnieuws.


Maurits Kuypers: schrijnende armoede in rijk Duitsland

Met enige jaloezie kijken veel Europese landen naar Duitsland dat de economische crisis vrij gemakkelijk van zich af lijkt te schudden. Maar in die rijke Duitse steden stikt het van de zwervers, signaleert Maurits Kuypers.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Wil je stage lopen bij Duitslandnieuws? We kunnen altijd stagiaires gebruiken die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met Derk Marseille: 0049(0)174-174 1771.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp