Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 49: 6 september


Nederlanders klagen over werken bij Zalando

Het omstreden personeelsbeleid van de Berlijnse webwinkelreus Zalando is niet verbeterd, blijkt uit gesprekken die Duitslandnieuws voerde met de vakbond en Nederlanders die er werkten of nog steeds in dienst zijn. Ook Zalando zelf vindt dat er 'zaken beter moeten'.

 

Uitvinder van überhip frisdrankje Bionade overleden

Dieter Leipold, de uitvinder van 'cultlimonade' Bionade is op 76-jarige leeftijd overleden. De brouwer uit een klein Beiers dorpje sleutelde jaren aan een recept voor een alcoholvrije limonade zonder kunstmatig toegevoegde stoffen. Leipold bleef altijd bescheiden onder zijn succes.


Twee ministers wedijveren om alternatief tolplan

De tol voor buitenlanders was het paradepaardje van de CSU. Maar nu de plannen van de Beierse christendemocraten dreigen stuk te lopen, doen coalitiegenoten Schäuble (CDU) en Gabriel (SPD) een wedstrijdje om zelf met een alternatief tolplan te komen. In de wedloop tussen deze twee mastodonten wordt de CSU vermorzeld.


11 Duitse bedrijven die naar de beurs willen

De beurs van Frankfurt krijgt er met Zalando binnenkort een nieuw aandeel bij. Maar de online modewinkel is zeker niet de enige die dichtbij een beursgang is. Er staat een hele rits van bekende en minder bekende bedrijven te trappelen om zich in de kijker van beleggers te spelen. Van rederij Hapag-Lloyd tot het internethandelsbedrijf Scout24


Daimler koopt populairste taxi-app van Duitsland

Het rommelt op de Duitse taximarkt. Nu neemt autofabrikant Daimler de meest succesvolle taxi-app van Duitsland MyTaxi.de over om het verder te integreren met dochter Moovel. De autofabrikant wil zo beter voorbereid zijn op de toekomst.


Transporteur Koopman neemt Duitse concurrent over 

De Groningse autotransporteur Koopman Logistics Group heeft de Duitse branchegenoot Möhlmann Automobil-Logistik per 1 september overgenomen. Met de overname versterkt Koopman zijn positie in Duitsland omdat Möhlmann veel diensten verricht voor autofabrikant Volkswagen.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Wil je stage lopen bij Duitslandnieuws? We kunnen altijd stagiaires gebruiken die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp