Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 76: 28 maart


Hier wonen de Nederlanders in Berlijn...

... tenminste de 307 Nederlanders in Berlijn die reageerden op een onderzoekje van Bernard van der Wees van Keydatos. De deelnemers gaven antwoord op nog meer vragen, waaruit een paar leuke resultaten rolden


'Flexibiliteit voor Duitsers niet per se een pluspunt'

Nederlanders schermen in Duitsland graag met 'Hollandse kwaliteiten' als creativiteit en flexibiliteit. Dat is niet altijd handig, vertelt bedrijfsadviseur Peter van der Meulen uit Neustadt an der Weinstraße.


Deze hulp staat klaar na een vliegramp

Na het ongeluk met het Germanwings-vliegtuig van kreeg Andrea Walraven-Thissen veel vragen. De Nederlandse psychotraumatoloog werkt in het Duitse Noordrijn-Westfalen. Deze hulpverlening komt achter de schermen op gang.


Toltegenstanders vestigen hun hoop op de president

De Duitse Bondsdag stemde vrijdag voor het meest omstreden dossier van deze coalitie: het invoeren van de tol voor buitenlanders. Tegenstanders van dit tolvignet hopen dat bondspresident Joachim Gauck of Europa er alsnog een streep door zetten.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Baan in Berlijn
 

Secret Escapes Berlijn zoekt zo spoedig mogelijk een voltijds Content Editor Netherlands. E-commerce en redactie-ervaring vereist.

 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Met regelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 
0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp