Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 73: 7 maart


Hoe Nederlandse bedrijven profiteren van de grens

Goedkope grond in Duitsland en belastingvoordelen in Nederland. Een bedrijf uit Denekamp splitst zichzelf op in tweeën om maximaal te profiteren van beide kanten van de grens. Meer Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen tijd uit Twente vertrokken en ook op andere plekken langs de grens lonken de lage Duitse grondprijzen.


Top 10: De rijkste Duitser was bijna failliet

Het Amerikaanse blad Forbes heeft weer de allerrijksten ter wereld gerangschikt. Een opvallende naam, want hij bezit geen automerk, heeft geen discounterketen en zweefde nog maar een paar jaar geleden op het randje van een faillissement


Griepgolf kost Duitsland 2,2 miljard euro

De griepgolf die ook Nederland treft, kan in Duitsland zo'n 2,2 miljard euro schade aanrichten aan de economie, berekenden experts van het onderzoeksinstituut RWI in Essen. Het bruto binnenlands product van Duitsland kromp in het eerste kwartaal van het jaar hierdoor zelfs met 0,3 procentpunt.


De Top 5 best gelezen artikelen van februari

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van februari. Ze gaan over het woordenboek dat de weg kent in het juridische en ambtelijke oerwoud van de Duitse bureaucratie. Maar ook waarom Lidl af wil van het 'goedkope imago' en nog veel meer


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp