Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 61: 29 november


Duitsland worstelt met vuile maar nuttige kolencentrales

Duitsland zit flink in de spagaat rond de kolencentrales. Minister Gabriel wil sluiting voorkomen om zo banen behouden en de prijs niet verder opdrijven, tegelijk moet de CO2-uitstoot fors worden verlaagd. Omwille van de energieconcerns is Duitsland nu bereid de eigen klimaatdoelen los te laten. Volgende week worden de knopen doorgehakt.

Lees ook: Maurits Kuypers: Duitsland zit op hete kolen

 

Migrantenstroom levert Duitsland miljarden op

Migranten brengen miljarden in het laatje voor Duitsland. Volgens de onderzoekers leveren buitenlanders duidelijk meer op dankzij de belasting en sociale premies die ze betalen dan dat ze Duitsland iets kosten. Bovendien groeien die opbrengsten.


Duitse busdiensten expanderen naar Nederland

De Duitse groeimarkt van intercitybussen breidt zich steeds meer uit naar omringende landen, waaronder Nederland. Zo opent Flixbus een nieuwe verbinding Amsterdam–Utrecht–Ruhrgebied en worden bestaande verbindingen geïntensiveerd.


Zware industrie Duitsland mag energiekorting houden

De Duitse industrie kan opgelucht ademhalen. In Brussel is na zware druk van Angela Merkel besloten dat bedrijven die veel stroom verbruiken hun korting op de eco-heffing mogen behouden. Een regeling die veel Nederlandse bedrijven oneerlijk vinden.


Andreas Lutze: Let op, overdrachtsbelasting NRW stijgt

De prijs voor onroerend goed in Duitsland zit in de lift, al blijft het in vergelijking met Nederland nog altijd laag. Wie iets op het oog heeft moet opletten, schrijft Andreas Lutze. Per 1 januari gaat de overdrachtsbelasting in Noordrijn-Westfalen omhoog.


Maria Stratemeier: Dit zet je op je Duitse kerstkaartje

De feestdagen komen er aan en het is in Duitsland erg gebruikelijk om een kerstkaartje te sturen. Wat zet je er op en hoe wens je een gelukkig nieuwjaar in correct Duits?


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Loop stage bij Duitslandnieuws


Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp