Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 75: 21 maart


Koningspaar hartelijk ontvangen in Noord-Duitsland

Het Nederlandse koningshuis brengt altijd iets teweeg in Duitsland. Het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Noord-Duitsland en Denemarken stond in het teken van duurzame energie. De Duitse media deden massaal verslag.


Tanja Braun: Vriendelijke Nederlander kan afschrikken

In Kaaskoppen delen ondernemende Nederlanders hun ervaringen met zakendoen in Duitsland. Deze week exportadviseur Tanja Braun uit Zwolle. Ze merkte dat 'de vriendelijke Nederlander' soms afschrikkend kan werken voor Duitse zakenpartners.


Derk Marseille bij de rellen opening ECB in Frankfurt

Het nieuwe gebouw van de ECB in Frankfurt werd woensdag geopend. Reden voor demonstranten om kruispunten te blokkeren, met spandoeken te zwaaien, politiewagens in brand te steken en verfbommen te gooien. Derk Marseille deed verslag. 


NL – DE belangrijkste transportader van Europa

Duitsland is het middelpunt van het Europese goederenvervoer. Miljarden tonnen worden dagelijks over de Duitse wegen getransporteerd. Verreweg het belangrijkste is de lijn Nederland - Duitsland.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp