Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 64: 20 december


Top 10 snelst groeiende Duitse hidden champions

Bijna niemand kent ze, de Duitse Mittelständler. Maar deze middelgrote bedrijven vormen wel de ruggengraat van de Duitse economie. Van gespecialiseerde machinebouwers tot aan een akkerbouwer met 40.000 hectare. De top 10

 

Duitsland krijgt een tolvignet die weinig oplevert

Coalitiepartijen, bewindslieden, de nieuwe eurocommissaris, professoren, Oostenrijk en Nederland. Allemaal hakten ze de afgelopen weken en maanden in op de tolplannen van de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU). Toch stemde de Duitse ministerraad woensdag in met het voorstel. Hoe is dat nu mogelijk en wat betekent dit voor Nederlandse automobilisten


De 13 meest invloedrijke Duitsers binnen Europa

Duitse bestuurders in de Europese Unie kom je in het nieuws niet veel tegen, anders dan Duitse politici. Toch zijn er veel Duitsers die in de EU topposities bekleden en achter de schermen veel macht en invloed hebben. Een alfabetisch overzicht van belangrijke Duitsers in Europa.


Roland Berger wil via Rocket concerns digitaliseren

Het ooit zo prestigieuze adviesbureau Roland Berger uit München wil weer aantrekkelijk worden voor grote bedrijven door een pact te sluiten met Rocket Internet. Via de Berlijnse internetreus moeten de Duitse concerns het digitale tijdperk worden ingeloodst.


Als Duitsers staken werken de Polen wel voor Amazon

Amazon is met afstand het grootste online warenhuis van Duitsland. Als de vakbonden vlak voor de belangrijke feestdagen staken, schrikken ze op het hoofdkantoor in München niet meer zo erg. De Duitse kerstinkopen komen tijdens de stakingen uit Polen waar de Amerikanen afgelopen najaar drie enorme logistieke centra heeft geopend. Door te staken maken de Duitsers zich overbodig.


Michiel Heffels en Lena Kröger: Düsseldorf eist de :D op

Sinds 2012 heeft de Duitse stad Düsseldorf een nieuw logo. In dikke rode letters lacht het je toe als je de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen bezoekt. Volgens vertegenwoordigers van de stad moet het nieuwe logo het positieve 'Lebensgefühl' van Düsseldorf 'auf den Punkt bringen'.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Fijne feestdagen en een Guten Rutsch!

De komende twee weken is het wat rustiger op Duitslandnieuws. De Krantenkiosk sluit zijn luiken de rest van het jaar en er zullen ook minder vaak artikelen verschijnen. Achter de schermen werken we wel hard door aan de bouw van het nieuwe Duitslandnieuws. We danken je als trouwe lezer voor het prettige contact afgelopen jaar en we hopen je in 2015 weer te mogen begroeten!

Derk Marseille en Bertus Bouwman
 


Bouw mee aan het nieuwe Duitslandnieuws

Leuk dat je trouw onze nieuwsbrief leest. Je kunt ons steunen door nu al abonnee te worden van Duitslandnieuws. Daarmee bouw je mee aan het nieuwe platform.

 

Ga snel naar de actiesiteLoop stage bij Duitslandnieuws


Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp