Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 36: 7 juni


Waarom Berlijn het nieuwe vliegveld maar niet af krijgt

Het nieuwe vliegveld van Berlijn is de laatste jaren het nationale mikpunt van spot. De Duitsers zijn de tel kwijt hoe vaak de opening is uitgesteld. Planners en politici durven geen nieuwe datum meer te noemen. Het budget wordt met miljarden overschreden. Wat gaat er toch mis? Zeven redenen waarom de Berlijners hun 'faalvliegveld' maar niet af krijgen.


Start-up haalt 1,5 miljoen op voor privé cloudserver

De Hamburgse start-up Protonet heeft woensdag binnen 10 uur en 8 minuten 1,5 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Het bedrijfje ontwikkelt de 'simpelste cloudserver ter wereld' zodat kleine bedrijfjes en particulieren hun data veilig achter slot en grendel kunnen houden. Maya speelt in op de angst die bij veel Duitsers leeft dat geheime diensten inbreken op de pc.


Bayer-topman Dekkers verlaat Duitsland om gezin

Bayer-topman Marijn Dekkers verlengt zijn contract met de Duitse farmaceutische en chemiegigant met slechts twee jaar, minder dan de helft van de gebruikelijke vijf jaar. Daarna wil de Nederlander met een Amerikaans paspoort meer tijd besteden aan zijn vrouw en zijn dochters die in de VS studeren. Ook is hij genomineerd als voorzitter van de brancheorganisatie voor de Duitse chemie-industrie.


Brussel tikt Duitsland op vingers om pensioenplannen

Duitsland mag dan wel het braafste jongetje van Europese de klas zijn als het gaat om begrotingspolitiek, toch wil de Europese Commissie ook dat de Duitsers flinke hervormingen gaan doorvoeren. De nieuwe pensioenplannen zijn Brussel een doorn in het oog. Verder moet de regering Merkel de arbeidsmarkt structureel op de schop nemen.


In Stuttgart sta je het langste vast

Files horen tot de grootste ergernissen van automobilisten. In steden als Stuttgart, Hamburg en Berlijn worden de bestuurders aardig op de proef gesteld, al daalde de filedruk licht. Toch is Duitsland niet het ergste fileland van Europa. In België en Nederland sta je nog veel langer in de file.


Energiewende-last rust te veel op schouders consument

De Nederlandse oud-minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven vindt dat de last van de overstap naar duurzame energie onevenredig neerkomt op de schouders van de consument. En dat is volgens haar een groot probleem.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 
Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 


Stage bij Duitslandnieuws

Beleef een zomer lang de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp