Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 28: 12 april


De Hannover Messe kleurde oranje

De Hannover Messe is weer afgelopen. Vier dagen lang deed Duitslandnieuws verslag van de grootste industriebeurs ter wereld waar Nederland partnerland was. Geen bezoeker kan het ontgaan zijn, de Messe kleurde oranje. Bekijk video's terug van dag 1 - 4.


Van Mark Rutte tot Daan Roosegaarde 

Duitslandnieuws sprak met tientallen kopstukken uit de Duits-Nederlandse industrie, wetenschap en politiek. In hal 16 wisselden presentatoren Ulrike Nagel en Derk Marseille elkaar af voor interviews in de studio in het Engels, Duits en Nederlands.Op de rest van de beurs waren ze te vinden met een mobiel camerateam. Enkele namen; minister-president Mark Rutte, DNHK-directeur Günter Gülker, staatssecretaris Sander Dekker, Mark Milders van ING, ambassadeur Monique van Daalen, prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederlandse ingenieurs, Frits Verheij, directeur Smart Energy DNV KEMA, ontwerper Daan Roosegaarde, hoogleraar Maarten Steinbuch over elektrisch rijden, de Nedersaksische minister voor Economische Zaken Olaf Lies en nog veel, veel meer. De 63 video's die al klaar staan zijn hier te vinden.


Nederlandse uitvindingen op de Hannover Messe

Maar liefst 270 Nederlandse bedrijven staan her en der verspreid over de Hannover Messe. Ulrike Nagel bezoekt er een aantal. Van een bestuurbare valk tot aan een elektrische driewieler. Ook de robot die maandag in de huid van Frau Antje kroop stelt zichzelf voor.


Duitsland zelf niet klaar voor Industrie 4.0

Intelligente fabrieken waar machines voor zichzelf denken. In Duitsland wordt dit 'Industrie 4.0' genoemd. Daarin schuilt de belofte dat de industrie overgaat in een nieuwe fase. Hoewel zeer gepusht door de overheid, zijn de meeste Duitse bedrijven zelf nog lang niet klaar voor de toekomst.


Rutte en Merkel op de Messe in tweets

Bondskanselier Angela Merkel en minister-president Mark Rutte maakten maandagmorgen een rondgang over de Hannover Messe. Rutte wil Merkel en daarmee alle Duitsers er van overtuigen dat Nederland meer is dan kaas en tulpen, zo zei hij gisteren tijdens zijn speech. Maak zelf een rondje over de beurs, in tweets.


Duitser en Nederlander vinden elkaar op de Messe

Een Duitser en een Nederlander kwamen elkaar twee jaar geleden tegen op de Hannover Messe en besloten samen te werken. Nu staan ze onder één naam op de Duitse beurs. Ze hebben elkaar gevonden in de culturele verschillen tussen beide landen. "Duitse degelijkheid en Nederlandse frisheid, dat is echt een mooie combinatie."

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Rutte wil af van kaascliché, Duitsland is na China de grootste producent van nepartikelen, Hoe de Oetker-familie zichzelf uiteen rukt, Minimumloon kost Duitsland 200.000 banen en Gummibeertjes van Haribo en chocoladebeertjes van Lindt vechten hun strijd uit voor de rechter

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp