Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 47: 23 augustus


Het bizarre verhaal van verhuisgigant Klaus Zapf

Hij bouwde eigenhandig één van de grootste verhuisbedrijven op van Europa. Maar Klaus Zapf maakte ook naam als de Robin Hood van Berlijn. Verzamelde als miljonair nog altijd 's nachts statiegeldflessen in het park, was de schrik van vele bedrijven om zijn optredens op aandeelhoudersvergaderingen. Deze week overleed hij op 62-jarige leeftijd.

 

129 Burgemeesters tekenen tegen Duitse tol

Burgemeesters van 129 Nederlandse en Duitse gemeenten in de grensstreek riepen deze week de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt op om te stoppen met het tolplan voor alle Duitse wegen op een bijeenkomst in het Twentse Glanerbrug.


Harde kritiek rekenkamer op Merkels Energiewende

Ongecoördineerd, te gehaast en te duur: de Duitse rekenkamer geeft Angela Merkel er ongenadig hard van langs als het gaat om haar energiepolitiek. Ook de huidige regering heeft volgens de rekenkamer 'onvoldoende overzicht over de financiële consequenties'.


Duitse economie blijft ondanks augustus-dip op koers 

In de maand augustus regent het plots negatieve berichten over de Duitse economie. Een zwak tweede kwartaal, een daling van de Duitse inkoopmanagersindex (PMI). Toch moet de toekomst niet al te somber worden ingezien, zegt een aantal economen en ook de Duitse centrale bank.


Hoe Berlijn toeristen manieren bijbrengen wil

Berlijners ergeren zich steeds meer aan toeristen. Ze lopen met hun rolkoffers in de weg, maken te veel herrie en jagen de oorspronkelijke bevolking naar de randen van de stad. Maar zijn ook de grootste inkomstenbron van de Duitse hoofdstad. Om de irritatie weg te nemen wil de stad nu haar bezoekers manieren leren.


Maurits Kuypers: Berlijn is arm, sexy en bejaard

Toen Maurits Kuypers Berlijn voor het eerst bezocht zo’n tien jaar geleden verwachte hij een dynamische stad aan te treffen met overal bouwputten en dagenlange party’s in donkere krochten met veel seks, drugs en rock-‘n-roll. "Het bleek er allemaal te zijn, maar ik kwam er al snel achter dat er ook een andere kant is: bejaard Berlijn."


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Wil je stage lopen bij Duitslandnieuws? We kunnen altijd stagiaires gebruiken die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met Derk Marseille: 0049(0)174-174 1771.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp