Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 83: 16 mei


Waarom met ‘Hemelvaart’ mannen dronken mogen zijn

Met Hemelvaart gebeuren de meeste ongelukken in Duitsland. Jaarlijks wordt dan 'Vatertag' of 'Herrentag' gevierd. Dan trekken veel mannen er op uit met de bolderkar vol bier om even 'zonder de vrouwen' met z'n allen te gaan zuipen


Maurits Kuypers: waarom 'Soli-heffing' geen nut heeft

Duitsland heeft vanuit Nederlands oogpunt een behoorlijk ingewikkeld en ook een beetje gek belastingstelsel. Een van de raarste onderdelen vormt de solidariteitsbelasting, in Duitsland afgekort tot 'Soli'. Een heffing die zijn veelbelovende naam geen eer aan doet


Grafiek: Merendeel Duitse klanten betaalt contant

Duitse consumenten betalen het liefst met contant geld in de winkel. Volgens een onderzoek van het EHI Retail Institute werd in 2014 53,3% van de transacties cash betaald. Bij 43,7% werd de kaart getrokken.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Word partner van Duitslandnieuws

Duitslandnieuws gelooft in nauwe samenwerking met relevante partners. Wil je adverteren of zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Neem contact op met Derk. Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

Met deze partners werken we nu al samen
 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Met regelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.


Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar
derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp