Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 29: 19 april


Hoe de koffie aan de Autobahn steeds duurder wordt

Benzine tanken langs de Duitse Autobahn. Even uitrusten met een bakje slappe koffie voor veel te veel geld. Het lijkt er bij te horen, maar komt volgens een ZDF-reportage doordat 90% van de Raststätten in handen zijn van de Britse investeerder Guy Hands die de pachters tot steeds hogere winsten dwingt. Velen van hen verkeren in financiële nood.


Waarom Duitse bedrijven zo verzot op Rusland zijn

Duitse ondernemingen breiden graag uit door Russische bedrijven in te lijven. Alleen in Frankrijk zijn Duitse bedrijven net zo actief. De Russen zijn zo geliefd in Duitsland doordat ze de naam hebben betrouwbaar en nauwkeurig te zijn. Daarom zit het Duitse bedrijfsleven niet te wachten op harde sancties tegen Poetin.


De Hannover Messe in 63 video's

Het is alweer een ruime week geleden dat de Hannover Messe de deuren sloot. Vele interessante mensen, bedrijven en producten passeerden de revue. Van hen deden velen hun verhaal voor de camera's van Duitslandnieuws. Bekijk hier de video's rustig terug.


Duitse belastingontduikers in paniek

Steeds meer Duitse belastingontduikers halen hun Zwitserse bankrekeningen leeg. Daarvoor moeten ze een flinke trukendoos open trekken. Douaniers ontdekken steeds vaker stapels contant geld of sleutels van bankkluisjes die over de grens worden gesmokkeld.


Duitse wapenindustrie vreest afketsen miljardendeal

De Duitse regering denkt er over de verkoop van tanks aan omstreden regimes als Saudi-Arabië te annuleren. Minister van Economische Zaken en SPD-leider Sigmar Gabriel is tegen de miljarden-deal. Deze opstelling kan ook het einde betekenen voor gelijksoortige transacties. Eerder was er ophef toen Duitsland wel tanks verkocht aan Indonesië terwijl Nederland dat niet deed.


Berlijn teleurgesteld over terugtrekken van Alliander

Er komt geen Nederlands tintje aan het Berlijnse stroomnet. Exploitant Alliander doet niet meer mee aan de aanbesteding van de stad Berlijn. De terugtrekking leidt tot teleurgestelde gezichten in de Duitse hoofdstad. "Alliander bracht transparantie en een frisse wind in het aanbestedingsproces", aldus een lokale politicus.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

De ADAC wil het geschonden blazoen oppoetsen met een reclamecampagne die miljoenen kost, met Pasen houden Duitsers plots van witte eieren, Duitsland is tegen het ‘Made in Germany’-label, Duitse steden scoren slecht op ranglijst voor de meest internationale metropolen en waarom Duitsland een ontwikkelingsland is bij beursgangen.

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Stage bij Duitslandnieuws

Beleef een zomer lang de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp