Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 82: 9 mei


Het tolvignet waarvan je wist dat het zou komen

De Bondsraad gaat de invoering van het omstreden tolvignet voor buitenlandse automobilisten in Duitsland niet vertragen, zo is vrijdag besloten. Dat was te verwachten toch? Zeker, de druk vanuit de CSU op de SPD was groot. Wanneer moeten we een stickertje kopen? En kan iemand de invoering nog tegenhouden? Tien vragen en antwoorden over het meest politieke project van Duitsland.


Ondernemer Johan de Ruiter over behoedzame Duitsers

Ondernemer, bestuurder en investeerder Johan de Ruiter werkt met zijn startup aan een revolutionair dialyseapparaat. Al 35 jaar woont en werkt hij in Duitsland. Lees in de nieuwe Kaaskoppen wat hij zegt over behoedzame Duitsers.


De Duitse e-commercemarkt in 3 grafieken

Zeker, Duitsland is nog lang niet zo actief op internet als de Nederlanders. Maar tegelijkertijd komen hier ook internetreuzen als Zalando vandaan die veel consumenten de eerste stappen online hebben laten zetten.
Bekijk in 3 grafieken wat de Duitsers kopen en bij wie.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Word partner van Duitslandnieuws

Duitslandnieuws gelooft in nauwe samenwerking met relevante partners. Wil je adverteren of zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Neem contact op met Derk. Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

Met deze partners werken we nu al samen
 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Met regelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.


Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar
derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp