Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 19: 8 februari


Tech-talent Edial Dekker van Berlijn naar Silicon Valley

[AUDIO] Tech-talent Edial Dekker maakt de overstap van Berlijn naar Silicon Valley. De Nederlander richtte in 2012 activiteitenplatform Gidsy op dat later werd overgenomen door het Berlijnse GetyourGuide. Beluister het interview met Edial Dekker.


NIEUW: Events bij Duitslandnieuws

Events, congressen, beurzen, of een simpel koffie-netwerkuurtje. Er ontstaan goede contacten en die zijn niet zelden het begin van duurzame zakenrelaties. Om beter zichtbaar welke interessante events in Duitsland en Nederland plaatsvinden introduceert Duitslandnieuws de Eventkalender. Kent u een event dat er nog niet op staat en meer bekendheid verdient? Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail de gegevens naar events@duitslandnieuws.nl 


Voor 2,6 miljoen Duitsers is tweede baan noodzaak

Meer dan 2,6 miljoen Duitsers komen met één baan niet rond. Een op de 11 werknemers moet in zijn vrije tijd op een andere manier extra geld verdienen. Dat is dubbel zo veel als 10 jaar geleden.


Concurrent Rotterdamse haven faalt

De Jade-Weser-Port in Westerhaven had het Duitse antwoord moeten zijn op Rotterdam. Precies 76.265 containers werden er vorig jaar verwerkt. Het havenbedrijf had er tienmaal zo veel beloofd.  


Topambtenaar wordt consul-generaal in München

De diplomatieke post in München lag vorig jaar nog zwaar onder vuur vanwege bezuinigingen. De plannen werden teruggedraaid. Nu zijn nieuwe consul-generaals benoemd voor de posten in zowel München als Düsseldorf.


Nederlandse markt veroveren met elektrisch slot

[AUDIO] Wie deze zomer een rondje op Texel maakt op een huurfiets, zet deze waarschijnlijk op slot met zijn smartphone. De Brits-Duitse start-up LOCK8 bouwt dit elektronisch fietsslot en wil er mee de Nederlandse markt veroveren. Voor hen is de B2B-markt interessant.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Het Duitse ‘Jobwunder’ komt niet door de Harz-IV-hervormingen, Oost-Duitsland maakt minder schulden, Duitse regering ruziet over genmaïs en Wolfgang Schäuble keert zich tegen SPD.

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp