Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 77: 4 april


Habben Jansen belooft betere tijden voor Hapag-Lloyd

Na de enorme verliezen belooft Hapag-Lloyd-topman Rolf Habben Jansen al dit jaar het tij te keren. De Nederlander valt op in Hamburg. Anders dan zijn ietwat koele voorgangers stelt hij zich voor met 'Rolf', en draait hij niet om de hete brij heen.


'Succes in Duitsland vergt uithoudingsvermogen'

De pomp is wereldwijd het op één na meest verkochte industriële component ter wereld, maar bijna niemand weet dat. Marcel Meijers uit Baarn wil daar verandering in brengen. In Duitsland brengt hij de pompenwereld samen op de Hannover Messe.


De duidelijke maar harde taal van de Nederlanders

Nederlanders en Duitsers kiezen hun woorden anders, ze schelden zelfs anders, merkt Duitse journalist Mey Dudin. Nederlandse scheldwoorden kunnen heel grof overkomen.


De Top 5 van maart

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van maart: Veel lezers waren benieuwd naar waar de Nederlanders in Berlijn nu eigenlijk wonen. Ook de interviews met ondernemers Jos Jonkeren, Tanja Braun en Peter van der Meulen scoorden goed.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Word partner van Duitslandnieuws

Duitslandnieuws gelooft in nauwe samenwerking met relevante partners. Wil je adverteren of zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Neem contact op met DerkBel: 0049 (0) 30 394 064 113.

Met deze partners werken we nu al samen
 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Met regelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 
0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp