Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 62: 6 december


Waarom Bondsdagleden niet van transparantie houden 

De verschillen tussen de Bondsdag en de Tweede Kamer zijn groot. Waar in Nederland bijna alles voor iedereen te vinden en te volgen is, worden de besluiten in Duitsland vooral achter gesloten deuren genomen, schrijft lobbyist Thomas Boom van Meines Holla & Partners. Volgens hem is het Duitse parlement onterecht bang voor het felle licht van de transparantie.

 

De 6 Duitse actiepunten om CO2 terug te dringen

De Duitse regering heeft woensdagmorgen de handtekening gezet onder een omvangrijk pakket dat de CO2-uitstoot fors moet terugdringen, nu duidelijk is dat de oorspronkelijke reductie van 40% niet gehaald wordt.


Bouwfonds wil dubbel zo groot worden in Duitsland

De Nederlandse ontwikkelaar Bouwfonds wil zijn activiteiten in Duitsland de komende jaren verdubbelen. Duitsland-manager Franz-Josef Lickteig heeft een flink aantal plekken op het oog waar hij nieuwe kantoren wil openen


Linke levert voor het eerst een minister-president

Een historische gebeurtenis voor Duitsland; de Oost-Duitse deelstaat heeft voor het eerst een Linke-premier gekozen. Daarmee gaat er voor het eerst een Rood-Rood-Groene coalitie regeren, een uiterst links verbond van Die Linke, SPD en Grünen. Vanuit Berlijn kijkt de CDU met argusogen naar de linkse regering die als blauwdruk voor andere coalities kan gelden.


Rabo Vastgoed sluit miljoenendeal in Frankfurt

De Rabo Vastgoedgroep heeft een groot winkelcentrum in Frankfurt weten te verkopen voor 800 miljoen euro. Het gaat om één van de grootse vastgoeddeals in Europa dit jaar


Investeringstekort? Er wordt al met geld gesmeten

Wie de discussie over Duitse publieke investeringen volgt, krijgt bijna de indruk dat Duitsland geen cent meer uitgeeft aan infrastructuur. Dat beeld klopt niet, schrijft Maurits Kuypers. Sterker nog, er worden miljarden gestoken in megaprojecten. En dan blijft er geen geld over voor talloze kleinere projecten.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Bouw mee aan het nieuwe Duitslandnieuws

Leuk dat je trouw onze nieuwsbrief leest. Je kunt ons steunen door nu al abonnee te worden van Duitslandnieuws. Daarmee bouw je mee aan het nieuwe platform.

 

Ga snel naar de actiesiteLoop stage bij Duitslandnieuws


Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp